|
Kremalı Galeta Tatlısı |
|
pamuk kral
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc130204
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2022
1,025 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Şerbeti için:
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Şerbeti için; bir tencereye suyu ve şekeri alın. Kaynamaya başlayınca altını kısın. 15 dakika ocağı kapatın, vanilyayı şerbete ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.
Tatlının keki için yumurtalarla şekeri güzelce çırpın. Ardından diğer malzemeleri ekleyip bir kek hamuru elde edin. Hamurunuzu yağlanmış bir tepsiye dökün.
Fırını 160 dereceye ayarlayıp keki fırına verin. 30 dakika pişirin. Çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine döküp çekmesi ve soğuması için bir kenara alın.
Bu esnada süt, nişasta, vanilya ve şekeri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra toz halindeki krem şantiyi ilave edip mikserle 5 dakika çırpın.
Soğuyan şerbetli kekin üzerine kremayı döküp her tarafının eşit olması için bir spatula yardımıyla üzerini düzleyin. Bolca Hindistan cevizi de serptikten sonra buzdolabına koyun. 2-3 saat soğuyup katılaşınca servis edebilirsiniz.
|
Kremalı Galeta Tatlısı |
|
oya kural
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2014
Mesajlar: 22 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc99074
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2014
3,066 defa indirildi / yazdırıldı
|
Semra UYAR
1 bardak galeta unu
4 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak hindistancevizi
1 bardak sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Kreması için:
1 bardak şeker
1 litre süt
1 bardak hindistancevizi
1 bardak nişasta
Şurubu için:
5 bardak şeker
2 bardak su
Bayat ekmeklerimizi fırınlayıp robottan geçirip eleyerek galeta unumuzu yapalım. Yumurta ve şekeri çırpalım. Galeta unu, yağ, Hindistan cevizi, kabartma tozu, vanilya ekleyip hamurumuzu yapalım. Tepsiye dökelim. 170 derecede kızarana kadar pişirelim. Şeker ve suyu koyup şurubumuzu kaynattıktan sonra 15 dakika ocakta tutup kapatalım. Şurubumuzu soğutalım. Sıcak tatlıya soğuk şurubu döküp dinlendirelim. Krema malzemelerimizi koyup ocakta koyulaşana kadar pişirelim. Kremamızı tatlımızın üstüne serelim. Arzuya göre en son fındık ya da cevizle süsleyelim.
|
|