Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kremalı Havuç Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kremalı Havuç Çorbası

mesutbey
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.10.2007
Mesajlar: 55
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc18834
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2007
2,639 defa indirildi / yazdırıldı




4 kişilik Malzeme:
Çorba:
400 g havuç
250 g patates,
1 yeşil soğan,
50 g tereyağı,
1 limon suyu,
750 g et ya da sebze suyu (tablet),
1 tatlı kaşığı şeker,
1 çay bardağı krem şanti,
tuz,
karabiber.
Yumurtalar:
200 g taze peynir,
1 küçük yumurta,
tuz,
karabiber,
hint cevizi pudrası,
50 g galete unu,
1 er bağ maydanoz, tere ya da soğancık,
25 er g emmental peyniri rendesi, rokfor peyniri ve küp halinde doğranmış jambon.

Çorba: Havuçları, patatesi ve soğanı doğrayın ve kızdırılmış tereyağında pembeleşene dek 3 dakika çevirin. Limon suyu, et suyu ve şekeri ilave edin, çorbayı kısık ateşte 25 dakika pişirin. Krem şantiyi katın. Çorbayı mikserden geçirin, tuz ve biber atın.
Yumurtalar: Peyniri, yumurtayı, baharatı ve galete ununu karıştırın. 2 tatlı kaşığı ile bıldırcın yumurtası büyüklüğünde parçalar kesin. Yumurtaları tuzlu suda 3 dakika haşlayın. Yumurtaları kepçe ile sudan çıkartın ve çorbanın içine koyun. Çorbayı yeşillikle dekore edin.
Değişiklik: Yumurtaları yeşillik, rendelenmiş peynir veya doğranmış jambonda çevirin.


Kremalı Havuç Çorbası

muhteşem
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.11.2008
Mesajlar: 20
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc30242
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2008
2,048 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg havuç (kazınmış)
2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
10 g (2 tatlı kaşığı) tuzsuz tereyağı
3 soğan (yaklaşık 300 g, doğranmış)
bir tutam zencefil (isteğe bağlı)
8 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
4 çorba kaşığı kuru üzüm (doğranmış)
1/2 su bardağı krema
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

Havuçlardan ikisini zar biçiminde doğrayıp, bir kenara bırakın. Kalan havuçları ince dilimleyin.
Bir tencereye ayçiçek yağı ve tereyağını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin. Eriyince soğanları ekleyip, ara sıra karıştırarak, altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin. Havuç dilimleri, zencefil (isteğe bağlı) ve tavuk suyunun 1 1 /2 su bardağını ekleyip, karıştırdıktan sonra, ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatarak, havuçları iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin.
Kalan tavuk suyunun 5 su bardağını ekleyip, ateşi yükselterek, bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, karışımı 10 dakika pişirin. Tencerenin kapağını kaldırıp, ateşi yükselterek, karışım; havuçlar iyice yumuşayıncaya ve suyunun yaklaşık 2/3'ünü çekinceye kadar (8-10 dakika) kaynatın.
Bu arada, kalan tavuksuyunu küçük birtencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, bir taşım kaynatın. Kaynayınca zar biçiminde doğranmış havuçları ve kuru üzümleri katıp, ateşi kısarak, havuçları iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Sonra tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakın. Büyük tencereyi de ateşten alıp, çorbayı blendır kabı-I na aktararak, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Sonra yeniden tencereye boşaltıp, tencereyi orta ateşe oturtarak, küçük tenceredeki havuç - üzüm karışımını ve pişme suyunu ekleyin. Krema, tuz ve karabiberi katıp, ateşi kısarak, çorbayı 2 dakika kadar ısıtın. Tencereyi ateşten alıp, çorbayı bir çorba kâsesine aktararak, üstüne maydanozları serpiştirin ve bekletmeden servis yapın.


Kremalı Havuç Çorbası

hasat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.07.2009
Mesajlar: 41
Şehir: Antakya
Kısa URL: https://ml.md/lc49433
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2010
2,397 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
750 g havuç
2 adet pırasa
2 diş sarımsak
1 su bardağı haşlanmış konserve mısır
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı krema
1 litre Süt
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı mısırözü yağı
Az miktar tuz
Az miktar zerdeçal, karabiber, pul biber
1 adet limonun suyu
Az miktar krema ve maydanoz yaprağı

Hazırlanışı
Öncelikle pırasa ve havuçlar kuşbaşı şeklinde doğranıp derin bir tencerede sarımsak da eklenerek az miktar yağda sotelenir. Daha sonra üzerini kapatacak kadar su konularak havuçlar pişene kadar haşlanır. Daha sonra pırasa ve havuçlar süzgeçle sudan çıkartılarak blenderde püre hâline getirilir. Püre derin bir kaba konularak üzerine yumurta sarısı, haşlanmış ve suyu süzülmüş konserve mısır ve limon suyu konularak karıştırıldıktan sonra bir kenara bırakılır. Ayrı bir tencereye mısırözü yağı ve margarin konularak ısıtılmaya bırakılır. Yağ ısınırken un eklenerek, pembe renk alana kadar çırpıcı ile karıştırılarak çorba koyuluğunda bir sos elde edilir. Hazırlanan havuçlu iç harcı, krema, zerdeçal ve karabiber de eklenerek ağır ateşte ara sıra karıştırılarak 5-10 dakika kaynatılır. Az miktarda tuz eklenerek üzeri krema ve maydanoz yapraklarıyla süslenerek sıcak servis yapılır. Arzuya göre üzerine tereyağlı pul biber sosu da koyulabilir.


Kremalı Havuç Çorbası

sofra
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.10.2011
Mesajlar: 44
Şehir: Etimesgut
Kısa URL: https://ml.md/lc69241
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2011
2,929 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram havuç
1,5 çorba kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı et suyu
3 çorba kaşığı krema
2 çay kaşığı tuz

Havuçların kabuklarını temizleyip rendeleyin. Tereyağında hafif renk değiştirene kadar, yaklaşık 5 dakika soteleyin. Su ekleyip, 15 dakika pişirin. Ocaktan alıp, blenderden geçirin. Ayrı bir yerde un ve et suyunu iyice çırpın. Çorbayı tekrar ocağa oturtup, unlu karışımı telle çırparak ekleyin. 10 dakika pişirip, tuzunu ekleyerek ocaktan alın. Krema ekleyip, sıcak olarak servis yapın.


Kremalı Havuç Çorbası

baykal
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.12.2007
Mesajlar: 22
Şehir: Karabük
Kısa URL: https://ml.md/lc74683
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2012
1,837 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr rendelenmiş havuç
1 adet ince doğranmış kuru soğan
4 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz biber
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı krema
3 su bardağı su
1/2 limon suyu

Tencerede tereyağ eritilir ve üzerine ince doğranmış soğan eklenir.4-5 dakika kavurduktan sonra rendelenmiş havuç ilave edilir, 5-6 dakika beraber kavrulur. Üzerine un eklenir ve biraz karıştırılır. Tuz, biber ve limon suyu döküp, et suyu konur. Krema ilave edilir ve karıştırmaya devam ederek kaynamaya bırakılır.10 dakika ağır ateşte kaynadıktan sonra servis edilir. Üzerine isteğe göre dereotu, nane vs. serpilebilir.


Kremalı Havuç Çorbası

hızır
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.02.2008
Mesajlar: 36
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc75475
Gönderme Tarihi: 04.May.2012
1,891 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet havuç
4 su bardağı et suyu
Yarım paket krema
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

Havuçları et suyunda yumuşayıncaya kadar kaynatın. Blenderdan geçirin. Tuz, krema ve tereyağını ekleyip tekrar blenderdan geçirin ve kaynayıncaya kadar kısık ateşte 3-4 dakika pişirin.


Kremalı Havuç Çorbası

metanett
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.04.2020
Mesajlar: 34
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc149866
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2020
646 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet havuç
3 yemek kaşığı dolusu un
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
200 mililitre krema
Tuz
Karabiber
9 su bardağı su

Havuçları soyup rendeleyin. Sarımsakları ezin.
Tereyağını tencerede eritip unu yağda kavurun.
Havuç, sarımsak, su, tuz ve karabiberi ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
Blender’dan geçirdiğiniz çorbaya kremayı ekleyin ve bir taşım daha kaynatın.
Üzerinde kruton ekmeklerle sıcak servis edin.



Kremalı Havuç Çorbası

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157906
Gönderme Tarihi: 25.May.2021
714 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

750 gram havuç
3.5 su bardağı tavuk suyu
2 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
Yarım su bardağı krema
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

Havuçları tavuk suyunda, bir tatlı kaşığı tuz ilave ederek yumuşayana kadar haşlayın. Haşladığınız havuçların suyunu süzerek, ayrı bir kaba alın. Suyunu saklayın. Havuçları çatalla ezerek püre haline getirin. Tereyağını bir tencerede eritin ve un ilave edip hafifçe sarartın. Ayrı bir kapta krema, salça ve bir su bardağı tavuk suyunu karıştırın. Hazırladığınız havuç püresini, bu karışıma ilave edip iyice karıştırın. Kalan tavuk suyu, tuz ve karabiberle birlikte, hafif ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.

Not: Havuçları dilerseniz blendırda ezerek de püre yapabilirsiniz.







Kremalı Havuç Çorbası Tarifleri Mantar Çorbası Tarifleri



(8 adet Kremalı Havuç Çorbası 211,964 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort