Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Meyve Tatlıları > KREMALI İNCİR (2 adet - 118,707 defa bakıldı)

KREMALI İNCİR


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KREMALI İNCİR

mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293
Şehir: Ümitköy
Kısa URL: https://ml.md/lc11482
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2007
2,877 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme:
1 kilo incir,
2 yumurta,
50 gram toz şekeri,
30 gram un,
1 küçük paket vanilya tozu,
1/4 litre süt,
1/5 litre çiğ krema,
zar gibi ince kabuğu soyulmuş 1 çorba kaşığı antepfıstığı,
1 çorba kaşığı pudra şekeri,
1 çorba kaşığı tatlı kakao.

Yapımı: Sütü vanilya tozuyla kaynatmalı. Porselen bir kâseye yumurtaların sarılarıyle toz şekerini koyup çırpmalı. Şeker eriyip karışım renk değiştirerek köpürünce bunu çabuk çabuk karıştırmaya devam ederken önce elekten geçirilerek azar azar akıtılacak unu, sonra kaynamış sütü sicim gi bi ince akıtarak bu karışıma yedirmeli. Porselen kabı, içindekileri karıştırmaya ara vermeden içinde kaynar su bulunan ateşteki bir tencerenin içine oturtmalı. Krema kaynayacak kadar ısınınca bunu ben. mariden çıkarıp bir kenara bırakmalı. Bu işler olurken incirlerin (ezik olmayanlarından seçilecektir) kabuklarını dikkatle soymalı. Sonra yarık tarafına sokulacak bir çay kaştğıyle içini mümkün olduğu kadar çıkarmalı. Bu içi bir çatalla karıştırarak İyice ezdikten sonra aynı çatalla benmariden çıkarılmış kremayı çabuk çabuk karıştırırken bu incir içini katıp iyice yedirmeli. İyice ılımış olan bu incirli kremayı bir sıkma torbasına koymalı ve içi boşalmış incirleri bu kremayla doldurmalı. Bir tatlı servis tabağına iyice yıkanmış birkaç incir yaprağı veya asma yaprağı yaymalı. İncirleri bu yaprakların üstüne ve yanyana oturtmalı, buz dolabına kaldırıp bir saat orada bırakmalı. Beri yanda çiğ kremayı çırparak koyu bir macun durumuna getirmeli. Bunu çırpmaya devam ederken pudra şekerini katmalı ve bunu kremaya iyice yedirmeli. Bir nevi krem şantiy olan bu kremayı sıkma torbasına koymalı ve buz dolabından çıkarılacak incirlerin üstüne stkmalı. Kremanın üstüne biraz da kakao serpip birkaç da antepfıstığı oturttuktan sonra tabağı tekrar buz dolabına kaldırmalı. İncirler en azından buz dolabında iki saat kaldıktan sonra bunları sofraya götürüp servis yapmalı.


Kremalı İncir Tatlısı

muhafız
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.04.2020
Mesajlar: 44
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc150411
Gönderme Tarihi: 09.May.2020
488 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

Keki için:
10 kuru incir
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Kreması için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
200 g labne peynir
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
1.5 çay bardağı tahin
1.5 çay bardağı pekmez
Üzeri için:
Taze incir

Kuru incirleri ılık su dolu bir kasede yumuşayıncaya kadar 15 dakika bekletin. Süzdükten sonra küçük küpler halinde doğrayıp kenara alın. Kek için, yumurtaları ve şekeri köpürünceye kadar mikser yardımıyla çırpın. Geri kalan malzemeleri ekleyip, spatula yardımıyla yavaşça karıştırın. Karışımı yağladığınız fırın kabına alıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Kreması için, vanilya ve labne peynir hariç tüm malzemeleri bir tencereye alarak, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp soğuması için kenara alın. Soğuduktan sonra üzerine vanilya ve labne peyniri ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Kekin üzerine kürdanla bir kaç delik açıp pekmezi dökün. Pekmez iyice çekince üzerine tahini gezdirin . Hazırladığınız kremayı kekin üzerine aktarıp bir spatula yardımıyla yayın. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Taze incir dilimleri ile süsleyip servis yapın.







KREMALI İNCİR Tarifleri Meyve Tatlıları



(2 adet KREMALI İNCİR 118,707 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort