|
Kremalı Kek |
|
Koç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.01.2006
Mesajlar: 54 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc801
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2006
3,070 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı esmer şeker
yarım su bardağı un
3 adet yumurta
yarım su bardağı dövülmüş ceviz
2/3 su bardağı krema
100 gr. bitter çikolata
10 çorba kaşığı margarin
Üzeri İçin;
200 gr. bitter çikolata
yarım su bardağı krema
yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Esmer şekeri, unu, yumurtaları, dövülmüş cevizi, kremayı ve margarinle birlikte erimiş çikolatayı çukur bir kaba aktarın. Hızlı devirli mikserle 2 dakika çırpın. Karıiımı hafifçe yağlanmış ve içine kağıt serilmiş tepsiye boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Hazırladığınız ince keki 10 dakika kadar tepside bekletin ve bir fırın ızgarasının üzerinde soğumaya bırakın. Çikolata ve kremayı küçük bir tencerede karıştırın. Oda ısısında ılıyıncaya kadar bekleyin. Kekin üzerine çikolatayla kaplayın. Üzerine dövülmüş ceviz serpin. Dilimleyerek servis yapın
ML® Pudingli Kek için tıklayın
|
Kremalı Kek |
|
gülnar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.09.2007
Mesajlar: 38
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17789
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2007
2,795 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı kura üzüm
2 çorba kaşığı meyve şekerlemesi,
1.5 su bardağı su,
1.5 su bardağı tozşeker
1.5 su bardağı süt,
1 adet yumurta,
1 su bardağı sıvıyağ,
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya,
2.5 su bardağı un.
Krema için;
yarım litre süt,
1 adet yumurta,
4 çorba kaşığı tozşeker,
4 çorba kaşığı un,
2 çorba kaşığı hindistancevizi,
yarım kutu labne peyniri,
1 paket muzlu puding,
2 su bardağı süt.
İçine:
Çilek.
Üzerine:
Eritilmiş beyaz çikolata,
dövülmüş antepfıstığı,
badem,
çilek
Kuru üzüm ve meyve şekerlemesini tencereye alın. Üzerine 1.5 su bardağı su, ekleyin. 15 dakika kadar kaynatın. Suyunu süzün ve bekletin. Bir kapta şeker ve sütü şeker eriyene kadar çırpın. Yumurta, sıvıyağ, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyin. Malzemeler özleşene dek karıştırın. Meyve şekerlemesi ve üzümleri ilave edin. Bu kez bir kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız karışımı içini yağladığınız küçük tart kalıplarına doldurun. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Krema için 1.5 su bardağı sütü bir tencereye aktarın. Pudingi ekleyin. Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Başka bir tencereye iyice çırpılmış yumurta ve yarım litre sütü aktarın. Tozşekeri ilave edin. Süt ısınmaya başladığında elediğiniz unu süte ilave edin. Topaklanmaması için sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince tencereyi ateşten indirin. Labne peyniri ve hin-distancevizini ilave edin. Peynir kremanın her yerine dağılana dek karıştırın. Muzlu puding ılık, peynirli krema sıcakken ikisini karıştırın. Fırından çıkardığınız kekleri enlemesine ikiye kesin. Kremayı bir bıçak yardımıyla keklerin üzerine sürün. Dilimlenmiş çilekleri kremanın üzerine dizin. Diğer kek parçasını üzerine kapatın. Beyaz çikolatayı benmari usuyü eritin. Fırça yardımıyla keklerin üzerine sürün. Dövülmüş antepfıstığı, çilek ve bademle süsleyererk servis yapın.
ML® Şantili Vişneli Kek için tıklayın
Fotoğraf "bindal" tarafından gönderildi. 11.11.2014
|
Kremalı Kek |
|
miraç eroğlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.12.2012
Mesajlar: 121 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc84605
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2012
2,072 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
125 gram tereyağı
Yarım su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı vişne
1 çay bardağı parça çikolata
Üzeri için:
80 gram labne peyniri
Yumurtaları ve toz şekeri bir kabın içinde krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağını da içine ekleyip karıştırmaya devam edin. Süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı da içine ekleyip karıştırmaya devam edin. dondurulmuş vişneleri ve parça çikolata içine katılıp bu baza kıvamındaki karışım kağıt kalıplara paylaştırın. Kap kek için hazırlanan Tepsiye yalpı kağıtlar yerleştirin ve içine karışımdan döküp 160 derecede 20 dakika pişirin. Fırından çıkınca soğumaya bırakın. Bu arada üzerine erimiş çikolatayı yada labne peyniri çırpıp krema gibi kullanıp değişik süsleme şekerleri ile süsleyin.
|
Kremalı Kek |
|
menü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2009
Mesajlar: 49
|
Kısa URL: https://ml.md/lc86961
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2013
2,259 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 g yumuşak tereyağı
120 g (1 su bardağı) esmer şeker
3 yumurta
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
165 g (1,5 su bardağı) un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 g (1 su bardağı) öğütülmüş fındık
Krema:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
200 ml (1 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt
1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Glazür Siyah-Beyaz
Tereyağı ve esmer şekeri çırpma kabına alın, mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu eleyin, öğütülmüş fındıklarla birlikte karışıma ilave edin, düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru yağlanmış 24 cm çapındaki kalıba alın. Üzerini düzeltin ve pişirin.
Fırından çıkartıp soğutun. Kalıptan çıkartıp enlemesine ikiye kesin.
Krem şantiyi soğuk süt ve limon kabuğu rendesi ile 3-4 dakika çırpın.
Kekin ilk katını servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız kremayı yayın ve üzerine ikinci kat keki kapatın.
Glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Glazür poşetini sudan maşa ile çıkarıp, kenarından kesin ve kekin üzerini kaplayın. Glazür donunca dilimleyerek servis yapın.
|
Kremalı Kek |
|
aytoş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2013
Mesajlar: 61 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc88734
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2013
2,150 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
1su bardağı şeker
1 çay bardağı çiğ krema
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
Yumurta ve şekeri çok iyi çırpın. Üzerine diğer sıvı malzemeleri ekleyin. Un, irmik, limon kabuğu, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırın. Bu karışımı yağlanmış kalıbın içine boşaltıp 180 derecedeki fırında 40 dakika pişmeye bırakın. Bu arada şerbetini hazırlamak için şeker, çiğ krema ve sütü kaynatıp ocaktan alın, içine vanilyayı koyun. Soğuduktan sonra fırından çıkan kekin üzerine gezdirin.
|
Kremalı Kek |
|
Ömercan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.09.2014
Mesajlar: 41 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc101715
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2014
2,033 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
3 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı kakao
100 gram rendelenmiş çikolata
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı kıyılmış fındık
2 su bardağı un
Sıvı yağ
Kreması için:
1 paket labne peyniri
1 çay bardağı süzme yoğurt
Vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri
İsteğe bağlı meyveler
Frambuaz ya da ahududu
Keki hazırlamak için yumurta ve şekeri yaklaşık 5 dakika çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Unu kabartma tozunu, vanilyayı, kakaoyu, çikolatayı da ekledikten sonra fazla karıştırmadan kalıpların içlerine dökün. 175 derecedeki fırında 15-20 dakika pişirip çıkartın. Daha sonra kreması için yoğurt, labne ve şekeri çırpın, üzerlerine kaşıkla yerleştirin ve istediğiniz meyveleri serpin.
|
Kremalı Kek |
|
muazzaf
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2020
Mesajlar: 24 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc150700
Gönderme Tarihi: 22.May.2020
487 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sozcu.com.tr
Pandispanya için:
4 yumurta akı
1 su bardağı un
1 su bardağından 2 parmak az şeker
8 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Pastacı kreması için:
Yarım kg süt
1 vanilya çubuğu yada toz vanilya
5 adet yumurta sarısı
1 su bardağından az şeker
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı un
6 yemek kaşığı krema
Mandalina-limon rendesi
Çikolata sosu için:
2 paket bitter (%80 )
4 yemek kaşığı krema
4 yemek kaşığı tereyağ
Pandispanyayı yaparken önce tuz, şeker ve yumurta aklarını mikser ile hiç ara vermeden 8-10 dakika kadar çırpalım. Daha sonra içine tüm pandispanya malzemelerine koyup spatula yardımıyla kabarıklığı çok öldürmeden karıştıralım, tereyağladığımız kek kalıbına alarak önce 180 derecede 20 dakika, 150 derecede 10 dakika fırınlıyoruz.
Bir tencereye çiğ krema hariç pastacı kremasının tüm malzemelerin koyup kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Hafif ılındıktan sonra akışkanlık miktarını istediğiniz gibi ayarlamak için çiğ kremayı ekleyebilirsiniz.
Benmari usulü erittiğimiz çikolataların içine krema ve tereyağını ekleyerek bir süre daha benmaride karıştırıyoruz.
Soğumuş pandispanyayı ekmek bıçağı ile ortadan bölüyoruz. Istediğimiz miktarda kremayı sürüp diğer parçayı üzerine kapatıyoruz. En son servis tabağına alıp üzerine çikolata sosunu ekledikten sonra servis edebilirsiniz.
|
Kremalı Kek |
|
finito
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.12.2020
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc155551
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2021
483 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pandispanya için:
4 adet yumurta
2/3 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı soğuk su
1+1/4 su bardağı un
1 yemek kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbet için:
1/2 paket krema
1/2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1/2 çay bardağı şeker
Çikolatalı pudding için:
1 litre süt
2 yemek kaşığı kakao
50 gram bitter çikolata
2 yemek kaşığı tereyağ
1,5 kahve fincanı un
1 yemek kaşığı nişasta
Önce pandispanyayı yaparak işe başlayalım. Fırını 165 derecede ısıtın.
Yumurta sarısını ve beyazlarını dikkatli bir şekilde ayırın. Beyazları tek başına kar haline gelene dek, sarıları da şekerle iyice pürüzsüz hale gelene dek çırpın.
Rengi açılan ve krema kıvamına gelen yumurta sarılarına su ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
Bütün kuru malzemeleri un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek bir kaba alın.
Kuru malzemeleri yumurta sarısına ekleyin ve alttan üste çok karıştırmadan, sadece unlar gözden kaybolana dek karıştırın.
Son olarak yumurta aklarını da 2 partide unlu karışıma ekleyin. Çok karıştırmayın ki sönmesinler.
Karışımı, dibini yağladığınız bir fırın kabına dökün ve fırına verin. 30-35 dakika arası pişirin
Pandispanya pişerken pudingi hazırlayın. Sütün 1 çay bardağı kadarını kenara alıp gerisini bir tencereye dökün.
Unu ve kakaoyu eleyerek süte ekleyin.
Şekeri de ekleyin ve orta ateşte karıştırarak pişirin.
1 yemek kaşığı nişastayı 1 çay bardağı sütte çözdürüp onu da tencereye dökün.
Kıvam alana kadar karıştıra karıştıra pişirin.
Bitter çikolata ve tereyağı küp küp kesin.
Kıvama gelince ocaktan alın, içerisine bitter çikolata ve tereyağı ekleyerek bir mikser yardımıyla en az 5 dakika çırpın. Sıcaklıkta tereyağ ve çikolata eriyecek, mikser ise pudinge hacim ve akışkanlık verecek.
Kekinizi fırından çıkarın ve bir kenara alın.
Bu arada şerbet malzemelerini bir sos tenceresine alıp kaynama noktasına getirin. Kaynayınca altını kısın ve 2-3 dakika tıkırdamada bırakın.
Şerbeti sıcakken kekin üzerine dökün.
Kek, kremalı şerbeti emdikten sonra üzerine çikolatalı pudingi eşit ve düzgün biçimde yayın.
Servis etmeden önce en az 3 saat buzdolabında dinlendirin.
|
Kremalı Kek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173276
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2023
118 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 su bardağı su
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket toz vanilya
1 adet yumurta sarısı
Bir kap içerisinde yumurtalar köpürene dek iyice çırpılır. Toz şeker ilave edilip, yoğurt kıvamına gelene dek çırpmaya devam edilir. Sıvı yağ, kakao, su ve tarçın da eklenip, karıştırmaya devam edilir. Un, toz vanilya ve kabartma tozu elenerek harca katılır, biraz daha karıştırılır. Pürüzsüz bir kıvam elde edilmelidir. Kek kalıbı yağlanarak hazırlanır. Daha sonra yaklaşık yarım saat kek pişirilir. Bu esnada tencereye vanilya haricindeki tüm krema malzemeleri koyularak çırpma teli ile karıştırılır. Orta ateşte sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir. Daha sonra toz vanilya eklenir ve yeniden karıştırılır. Fırından alınan kek üzerinde gezdirildikten sonra servis edilir.
|
|