120 gr. tereyağı
120 gr. un
2,5 lt. tavuk suyu
750 gr. kereviz
200 ml. krema
Tuz
Karabiber
Kerevizi soyun ve çok büyük olmayan parçalara ayırın. Büyük bir tencerede tereyağı ile unu orta ateşte çok açık kahverengi oluncaya kadar orta ateşte pişirin. Sıcak tavuk suyunu orta ateşe aldığınız tenceredeki un yağ karışımına yavaşça dökün ve sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Hazırlamış olduğunuz kabaca kesilmiş kerevizleri tencereye ekleyin, kaynama noktasına getirip kısık ateşe alın, tuz ve biber ekleyip, kereviz yumuşayana kadar pişirin. Blendırdan geçirip başka bir tencereye süzün,kremasını ekleyip karıştırın edin. İsterseniz kroton ekmeklerle servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc175944
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2024
156 defa indirildi / yazdırıldı
kuru soğan 1 adet
sıvıyağ 4 yemek kaşığı
sarımsak 1 diş
kereviz 2 adet
kereviz sapı 2 dal
su veya tavuk suyu 8 su bardağı
havuç 1 adet
patates 1 adet
krema 1 adet
tuz 1 silme tatlı kaşığı
beyazbiber 1 çay kaşığı
İlk olarak bir tencerenin içerisine yağ, ince ince doğranmış soğan ve sarımsak eklenip kavurun.
Ardından soyulmuş havuç ve patatesi ekleyip karıştırın. Son olarak suyu ve baharatları da ilave ederek kaynatın, tüm malzemeler yumuşayınca blenderdan geçirin.
Kıvamına göre tekrar su ekleyebilirsiniz.
1-2 taşım daha kaynatın ve kremayı ekleyin kremayı da kendi isteğinize göre ekleyin.
Ardından servis edebilirsiniz.