Kısa URL: https://ml.md/lc18126
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2007
3,185 defa indirildi / yazdırıldı
8 kişilik Gerekli malzeme:
1.5 paket Kafkas kestane çerezi
15 gr tereyağı
2 çorba kaşığı un
8 su bardağı su
8 çorba kaşığı sütkreması
3 dal dereotu
1 et suyu tableti
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Süslemek için:
Birkaç dereotu dalı
Tereyağını tencerede eritin. Unu ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun. 1 bardak su ilave edip un eriyinceye kadar karıştırın. Kalan su, et suyu tableti, tuz ve karabiberi ekleyip kaynatın.
Kremayı ilave edip hızla karıştırın. Kestaneleri elinizle ufalayıp yarısını çorbaya ekleyin. Dereotunu temizleyip doğrayın ve çorbaya ilave edip 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp kaselere paylaştırın. Üzerlerine kalan ufalanmış kestaneyi serpiştirip dereotu dallarıyla süsleyin. Servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc101343
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2014
2,178 defa indirildi / yazdırıldı
1.5 litre piliç suyu
6 adet yıldız anason
450 gram kestane (soyulmuş)
6 çorba kaşığı krema
Tuz
Karabiber
Piliç suyu ve yıldız anasonu kapağı kapalı olarak orta ateşte kaynatın. Ateşi kısıp 30 dakika daha kaynatın. Piliç suyunun içinden yıldız anasonları çıkartıp ayırın. Piliç suyuna kestaneleri ilave edin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın. 20 dakika pişirin. Kestanelerin 1/3'ünü tencereden çıkartın. Tencerede kalanları püre haline getirin. Ayırdığınız kestaneleri katın. Çorbayı kaynatmadan ısıtın. Tuz ve karabiber serpip karıştırın. Çorbayı kaselere koyun. Her bir kaseyi 1 çorba kaşığı krema, 1 adet yıldız anasonla süsleyin. Servis yapın.