|
Kremalı Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
Bilgi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2005
Mesajlar: 38 Şehir: Bakırköy/İSTANBUL |
Kısa URL: https://ml.md/lc5403
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006
2,938 defa indirildi / yazdırıldı
|
250gr kırmızı mercimek
et suyu
2,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
Tereyağı
Önce mercimeği bir tencerede haşla.Ayrı bir tencerede bir miktar tereyağını erit, 2 çorba kaşığı unu ekle. Un pembemsi bir renk alana kadar kavur. Daha sonra sütü ilave et. Krema kıvamına gelince ocaktan al. Bu kremayı ve et suyunu daha önceden pişirdiğin mercimeğe ekle. Tuzunu ilave et. En son olarak çorbayı mikserle çırp. Çorba krema kıvamına gelene kadar ocağın altı kısık kaynat.
|
Kremalı Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
aybike
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2007
Mesajlar: 45
|
Kısa URL: https://ml.md/lc73735
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2012
1,997 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet kırmızı biber
1 paket kremalı tavuk çorbası
1 paket tavuk bulyon
1 su bardağı süt
1 paket krema
1 su bardağı rende kaşar
Kremalı tavuk çorbası 2 bardak süt ve 1 bardak su ve bulyon ilavesi ile, normal pişilir.(Çorba biraz koyu yapılır.) İstenilen ölçüde tabasco eklenir,tuz ayarı yapılır. Bir kenara bırakılır. Kırmızı biberler blenderda çırpılır, kremanın hepsi eklenir bir daha çırpılır. Koyuca pembemsi bir kıvam elde edilir. Kremalı biberli karışım çorbaya eklenir, çorba karıştıralarak bir taşım daha kaynatılıp, kapatılır. Tabaklara rendelenmiş kaşar peynir konup, çorba üzerine sonra konur. Tabaklar en son iri çekilmiş karabiberle süslenir ve servis yapılır.
|
Kremalı Mercimek Çorbası |
|
ergül vermutlu
Aşçı
Kayıt: 25.03.2020
Mesajlar: 18 Şehir: Karabük |
Kısa URL: https://ml.md/lc149653
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2020
635 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet patates
6-7 su bardağı tavuk suyu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
200 mililitre krema
Tuz
Karabiber
Kimyon
Mercimekleri yıkayıp süzün.
Kuru soğanları, patatesleri ve havuçları küp küp doğrayın.
Sıvı yağı tencerede kızdırıp soğanları yağda kavurun.
Havuç ve patatesleri ekleyip biraz daha kavurduktan sonra mercimekleri ekleyin.
Üzerine tavuk suyunu da ilave edip mercimekler açılana ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Ocağı kapatıp çorbanızı el blenderı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin.
Krema ve baharatları ekleyip bir taşım daha kaynattığınız çorbanızı sıcak servis edin.
|
|