|
Kremalı Mantar Çorbası |
|
selena
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2020
Mesajlar: 35
|
Kısa URL: https://ml.md/lc153776
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2020
343 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket mantar
1 tane soğan
5 bardak su
125 gram tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket krema
Tuz
Karabiber
Mantar çorbası tarifi için öncelikle mantarların kabuğunu soyun ve yemeğe uygun hazırlayın. Ardından bir tencerede soğanları minik ve ince doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını ekleyerek kavurun. Soyduğunuz mantarları da ekleyerek kavurmaya devam edin. Baharatları da ilave edin ve karıştırın. Son olarak suyunu da ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın.
Kaynayan çorbayı yavaş yavaş karıştırarak kremayı ekleyin. Mantar parçaları kaşığıma gelmesin diyenler blendırdan geçirebilir.
Not: Krema kullanmak istemeyenler süt de kullanabilir. Çorbayı pişirirken sıcak su yerine et suyu da kullanabilirsiniz.
|
Kremalı Mantar Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165958
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2022
277 defa indirildi / yazdırıldı
|
9-10 adet kültür mantarı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
1 diş sarımsak
1 küçük kuru soğan
1 su bardağı süt
5 su bardağı su
Karabiber
Tuz
Servis için:
Krema
Mantarları limonlu suya doğrayın.
Tereyağını eritip zeytinyağı ekleyin ve mantarları ısınan yağda soteleyin.
Kavrulduktan sonra soğanları, sarımsağı ve unu ekleyin. Biraz daha kavurup suyu ilave edin.
Kaynayınca bir bardak sütü ekleyin. Ocaktan inmeye yakın tuzunu atın. Krema ilave ederek servis edin.
|
Kremalı Mantar Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167395
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2022
247 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr Kültür Mantarı
200 ml sıvı krema
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Beyaz mantarları temizleyip yıkadıktan sonra saplarıyla birlikte istediğiniz büyüklükte doğrayın. Çorba tencerenizde tereyağını eritin ve mantarları da ilave ederek kavurun. İnce kıyılmış sarımsağı da mantarlara ilave edip kavurun. Unu da ilave ettikten sonra kavurmaya devam edin. Tencereye 4 su bardağı içme suyunu ekleyin ve karıştırarak pişirin. Kaynadığında ocağı kısın ve krema, tuz ve karabiberi ekleyip 10 dakika daha pişirin. Servis sırasında maydanoz yaprakları ile süsleyin.
|
Kremalı Mantar Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171320
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2023
227 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr taze yahut konserve mantar
200 ml krema
1-2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı sebze tozu
Karabiber
Tuz
1-2 yemek kaşığı tereyağını ocakta eritin, daha sonra un ilave edip kavurun.
Unun rengi değişmeye başlayınca mantarı da ekleyip kavurmaya devam edin.
Üzerine 4 su bardağı su ekleyip ve karıştırılarak pişirin.
Çorba piştikten sonra sebze tozu ve baharatları katıp blenderdan geçin.
Son olarak kremayı ekleyip karıştırın. Çorbamız servise hazır!
|
Kremalı Mantar Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164349
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2022
215 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket mantar (yaklaşık 400 gr.)
1 yemek kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
2 tepeleme dolu yemek kaşığı un
4 su bardağı su
Yarım paket krema
1 tatlı kaşığı tuz
Biraz karabiber
Dereotu
Mantarlar yıkanır ve ince ince bir kabın içine doğranır. Üzerlerine kararmaması için limon sıkabilirsiniz.
Bir tencerede ise 1 yemek kaşığı tereyağı eritilip, 3 diş sarımsak rendesiyle, doğradığımız mantarlar içine atılır.
Önce su salan mantarlar, suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Ardından 2 yemek kaşığı un eklenip kavrulmaya dahil edilir. 4 su bardağı su eklenip kaynamaya bırakılır.
Bu arada bir bardağın içinde yarım paket krema, kaynayan çorbadan alınan bir kaç kaşık su ile karıştırılır ve terbiye yapar gibi yavaşça tencerenin kenarından akıtarak çorbayla karıştırılır, bir taşım da krema ile kaynatılır, karabiber ve doğranmış dereotu ile kaselerde servis edilir.
Not: Krema yerine 1 su bardağı süt kullanabilirsiniz.
|
Kremalı Mantar Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171852
Gönderme Tarihi: 04.May.2023
205 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr mantar
1 yemek kaşığı tereyağı
1-2 diş sarımsak
1 küçük paket hazır krema
1 yemek kaşığı un
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı tuz
3 su bardağı su
Mantarları güzelce temizleyip doğruyoruz. Sarımsakları da ince küpler halinde doğruyoruz. Zeytinyağı ve tereyağında hafif kısık ateşte iyice çevire çevire suyu salıp çekene kadar pişiriyoruz.Mantarlar suyunu çektikten sonra un serpiyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Sıcak su ilave edip karıştırarak sürekli pişmeye bırakıyoruz. Tuz ilave ediyoruz.
Mantarlar piştikten sonra kısık ateşe getirip hazır kremayı yavaş yavaş tencereye döküp bir taraftan da karıştırıyoruz. Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp servis ediyoruz.
|
Kremalı Mantar Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175042
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2023
195 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram mantar
5 su bardağı su
1 kutu krema
1 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Mantarları yıkamadan koyup ince ince dilimleyin.
Tencereye 6 bardak suyu ekleyip üzerine mantarı ilave edin ve limonun suyunu ekleyip 10 dakika pişirin. Süzerek kenara alın.
Tencereye tereyağını ve unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun ve baharatlarını ekleyin.
Mantarları içerisine ilave edip 2 dakika kavurun ve üzerine su ilave edip karıştırmaya devam edin.
Çorba kaynadıktan sonra kremayı azar azar ilave ederek sürekli karıştırın ve 10 dakika daha orta ateşte pişirin.
Ardından kaselere alıp servis edebilirsiniz.
Not: Dilerseniz üzerine kıyılmış dereotu ekleyebilirsiniz.
|
Kremalı Mantar Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171345
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2023
111 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
250 gr mantar
1 yemek kaşığı tereyağı
1-2 diş sarımsak
1 küçük paket hazır krema
1 yemek kaşığı un
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı tuz
3 su bardağı su
Mantarları güzelce temizleyip doğruyoruz. Sarımsakları da ince küpler halinde doğruyoruz. Zeytinyağı ve tereyağında hafif kısık ateşte iyice çevire çevire suyu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Mantarlar suyunu çektikten sonra un serpiyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Sıcak su ilave edip karıştırarak sürekli pişmeye bırakıyoruz. Tuz ilave ediyoruz. Mantarlar piştikten sonra kısık ateşe getirip hazır kremayı yavaş yavaş tencereye döküp bir taraftan da karıştırıyoruz. Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp servis ediyoruz.
|
Kremalı Mantar Çorbası |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180732
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2024
23 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram mantar (ince dilimlenmiş)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı su veya sebze/tavuk suyu
1 su bardağı krema
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam muskat rendesi (isteğe bağlı)
Orta boy bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun, ardından sarımsağı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
Dilimlenmiş mantarları tencereye ekleyip, yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Mantarların üzerine unu ekleyip birkaç dakika karıştırarak kavurun. Bu, çorbaya kıvam verecektir.
Sıcak su veya sebze/tavuk suyunu yavaşça ekleyin ve çırpıcı ile karıştırarak topaklanmayı önleyin. Kaynamaya bırakın.
Çorba kaynadıktan sonra altını kısın. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak muskat rendesini ekleyin. Ardından kremayı yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
Çorbayı orta ateşte 5-10 dakika daha pişirin, kıvamını alınca ocaktan alın.
Sıcak olarak servis edin. İsteğe bağlı olarak üzerine taze çekilmiş karabiber, doğranmış maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz.
|
|