|
Kremalı Mantar Çorbası |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180732
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2024
23 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram mantar (ince dilimlenmiş)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı su veya sebze/tavuk suyu
1 su bardağı krema
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam muskat rendesi (isteğe bağlı)
Orta boy bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun, ardından sarımsağı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
Dilimlenmiş mantarları tencereye ekleyip, yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Mantarların üzerine unu ekleyip birkaç dakika karıştırarak kavurun. Bu, çorbaya kıvam verecektir.
Sıcak su veya sebze/tavuk suyunu yavaşça ekleyin ve çırpıcı ile karıştırarak topaklanmayı önleyin. Kaynamaya bırakın.
Çorba kaynadıktan sonra altını kısın. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak muskat rendesini ekleyin. Ardından kremayı yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
Çorbayı orta ateşte 5-10 dakika daha pişirin, kıvamını alınca ocaktan alın.
Sıcak olarak servis edin. İsteğe bağlı olarak üzerine taze çekilmiş karabiber, doğranmış maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz.
|
Kremalı Mantar Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175042
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2023
195 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram mantar
5 su bardağı su
1 kutu krema
1 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Mantarları yıkamadan koyup ince ince dilimleyin.
Tencereye 6 bardak suyu ekleyip üzerine mantarı ilave edin ve limonun suyunu ekleyip 10 dakika pişirin. Süzerek kenara alın.
Tencereye tereyağını ve unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun ve baharatlarını ekleyin.
Mantarları içerisine ilave edip 2 dakika kavurun ve üzerine su ilave edip karıştırmaya devam edin.
Çorba kaynadıktan sonra kremayı azar azar ilave ederek sürekli karıştırın ve 10 dakika daha orta ateşte pişirin.
Ardından kaselere alıp servis edebilirsiniz.
Not: Dilerseniz üzerine kıyılmış dereotu ekleyebilirsiniz.
|
Kremalı Mantar Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171852
Gönderme Tarihi: 04.May.2023
205 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr mantar
1 yemek kaşığı tereyağı
1-2 diş sarımsak
1 küçük paket hazır krema
1 yemek kaşığı un
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı tuz
3 su bardağı su
Mantarları güzelce temizleyip doğruyoruz. Sarımsakları da ince küpler halinde doğruyoruz. Zeytinyağı ve tereyağında hafif kısık ateşte iyice çevire çevire suyu salıp çekene kadar pişiriyoruz.Mantarlar suyunu çektikten sonra un serpiyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Sıcak su ilave edip karıştırarak sürekli pişmeye bırakıyoruz. Tuz ilave ediyoruz.
Mantarlar piştikten sonra kısık ateşe getirip hazır kremayı yavaş yavaş tencereye döküp bir taraftan da karıştırıyoruz. Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp servis ediyoruz.
|
Kremalı Mantar Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171345
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2023
111 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
250 gr mantar
1 yemek kaşığı tereyağı
1-2 diş sarımsak
1 küçük paket hazır krema
1 yemek kaşığı un
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı tuz
3 su bardağı su
Mantarları güzelce temizleyip doğruyoruz. Sarımsakları da ince küpler halinde doğruyoruz. Zeytinyağı ve tereyağında hafif kısık ateşte iyice çevire çevire suyu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Mantarlar suyunu çektikten sonra un serpiyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Sıcak su ilave edip karıştırarak sürekli pişmeye bırakıyoruz. Tuz ilave ediyoruz. Mantarlar piştikten sonra kısık ateşe getirip hazır kremayı yavaş yavaş tencereye döküp bir taraftan da karıştırıyoruz. Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp servis ediyoruz.
|
Kremalı Mantar Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171320
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2023
227 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr taze yahut konserve mantar
200 ml krema
1-2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı sebze tozu
Karabiber
Tuz
1-2 yemek kaşığı tereyağını ocakta eritin, daha sonra un ilave edip kavurun.
Unun rengi değişmeye başlayınca mantarı da ekleyip kavurmaya devam edin.
Üzerine 4 su bardağı su ekleyip ve karıştırılarak pişirin.
Çorba piştikten sonra sebze tozu ve baharatları katıp blenderdan geçin.
Son olarak kremayı ekleyip karıştırın. Çorbamız servise hazır!
|
Kremalı Mantar Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167395
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2022
246 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr Kültür Mantarı
200 ml sıvı krema
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Beyaz mantarları temizleyip yıkadıktan sonra saplarıyla birlikte istediğiniz büyüklükte doğrayın. Çorba tencerenizde tereyağını eritin ve mantarları da ilave ederek kavurun. İnce kıyılmış sarımsağı da mantarlara ilave edip kavurun. Unu da ilave ettikten sonra kavurmaya devam edin. Tencereye 4 su bardağı içme suyunu ekleyin ve karıştırarak pişirin. Kaynadığında ocağı kısın ve krema, tuz ve karabiberi ekleyip 10 dakika daha pişirin. Servis sırasında maydanoz yaprakları ile süsleyin.
|
Kremalı Mantar Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165958
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2022
277 defa indirildi / yazdırıldı
|
9-10 adet kültür mantarı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
1 diş sarımsak
1 küçük kuru soğan
1 su bardağı süt
5 su bardağı su
Karabiber
Tuz
Servis için:
Krema
Mantarları limonlu suya doğrayın.
Tereyağını eritip zeytinyağı ekleyin ve mantarları ısınan yağda soteleyin.
Kavrulduktan sonra soğanları, sarımsağı ve unu ekleyin. Biraz daha kavurup suyu ilave edin.
Kaynayınca bir bardak sütü ekleyin. Ocaktan inmeye yakın tuzunu atın. Krema ilave ederek servis edin.
|
Kremalı Mantar Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164349
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2022
215 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket mantar (yaklaşık 400 gr.)
1 yemek kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
2 tepeleme dolu yemek kaşığı un
4 su bardağı su
Yarım paket krema
1 tatlı kaşığı tuz
Biraz karabiber
Dereotu
Mantarlar yıkanır ve ince ince bir kabın içine doğranır. Üzerlerine kararmaması için limon sıkabilirsiniz.
Bir tencerede ise 1 yemek kaşığı tereyağı eritilip, 3 diş sarımsak rendesiyle, doğradığımız mantarlar içine atılır.
Önce su salan mantarlar, suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Ardından 2 yemek kaşığı un eklenip kavrulmaya dahil edilir. 4 su bardağı su eklenip kaynamaya bırakılır.
Bu arada bir bardağın içinde yarım paket krema, kaynayan çorbadan alınan bir kaç kaşık su ile karıştırılır ve terbiye yapar gibi yavaşça tencerenin kenarından akıtarak çorbayla karıştırılır, bir taşım da krema ile kaynatılır, karabiber ve doğranmış dereotu ile kaselerde servis edilir.
Not: Krema yerine 1 su bardağı süt kullanabilirsiniz.
|
Kremalı Mantar Çorbası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157563
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2021
426 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.milliyet.com.tr
200 gram ince doğranmış mantar
1 tane rendelenmiş kuru soğan
5-6 Su bardağı kaynamış su
200 gr krema
3 Yemek kaşığı un
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
1.5 Yemek kaşığı tereyağı
1 tane kesme şeker
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Tencerenin içine sıvı yağ ile rendelenmiş soğanları döküp kavuralım.
Sonra üzerine dilimlenmiş mantarları katıp kavurmaya devam edelim.
Mantarlar suyunu çekene kadar kavuralım. Ardından içine 5 veya 6 su bardağı kaynamış su ilave ederek çorbamızı kaynamaya bırakalım.
Ayrı bir tencereye tereyağını ve unu döküp iyice kavuralım. Kavrulan unun içine kremayı dökelim ve tahta kaşıkla kavurmaya devam edelim.
Sonra mantarlı çorbamızın suyundan unlu karışıma biraz döküp çırpalım.
Unlu karışımı tekrardan kremalı mantarlı çorbamızın içine dökelim ve çırpmaya devam edelim.
Son olarak yemeğimizin içine şeker, tuz ve karabiberi döküp karıştıralım.
Çorbamızı 15 dakika kısık ayarda demlenmeye bırakalım, ardından servis edelim.
|
Kremalı Mantar Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156080
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2021
485 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı tereyağı
400 gram mantar ince doğranmış
2 yemek kaşığı un
2 diş sarımsak
4 su bardağı tavuk suyu
1-1,5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Krema
Üzeri için:
İnce kıyılmış dereotu
Ocağın üstüne aldığımız tencerenin içine 2 yemek kaşığı tereyağı ve mantarları alarak soteleyelim
Mantarların öz suyu tencereye salacak.
Sote derken sarımsağı da ilave edelim.
Ardından 2 yemek kaşığı un ilave edelim.
Üstüne 4 bardak kadar tavuk suyunu ilave edelim.
Yaklaşık 1-1,5 su bardağı suyunu da ilave edelim.
Tuzu ve Karabiberi de ilave ettikten sonra karıştıralım.
Daha sonra kapağını kapattıktan sonra orta ateşte kendi haline bırakacağız Hafif kaynamaya başladıktan sonra kremasını ilave edelim En son ince ince doğradığımız dereotunu da koyduktan sonra servise hazır hale getirelim.
|
Kremalı Mantar Çorbası |
|
yeni doğan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2020
Mesajlar: 33 Şehir: Maltepe Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc154747
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2020
618 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
1 paket krema
400 gram mantar
3,5 su bardağı su
1 adet soğan
1 tepeleme yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Servisi için:
4 dal doğranmış maydanoz
Üzerlerini nemli bir bez yardımıyla temizlediğiniz mantarları küçük parçalar ya da ince dilimler halinde kesin. Kuru soğanı küçük küpler halinde kesin.
Sıvıyağ ve tereyağını bir tencereye koyup soğanı kavurun.
Daha sonra mantarları ilave edip suyunu çekene kadar kavurun.
Daha sonra unu ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
Ardından kremayı ekleyin ve orta ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin.
3,5 lt sıcak su ekleyin ve altını kısıp 10 dakika daha kaynatın.
Ocaktan almadan önce tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra çorbanız servise hazır olacaktır.
Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Not: Çorba yapımında sıcak içme suyu yerine sıcak tavuk ya da et suyu kullanabilirsiniz. Unu, kısık ateşte ve sürekli karıştırarak kavurmaya özen gösterin. Aksi takdirde yanıp rengi değişecektir.
|
Kremalı Mantar Çorbası |
|
selena
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2020
Mesajlar: 35
|
Kısa URL: https://ml.md/lc153776
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2020
343 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket mantar
1 tane soğan
5 bardak su
125 gram tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket krema
Tuz
Karabiber
Mantar çorbası tarifi için öncelikle mantarların kabuğunu soyun ve yemeğe uygun hazırlayın. Ardından bir tencerede soğanları minik ve ince doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını ekleyerek kavurun. Soyduğunuz mantarları da ekleyerek kavurmaya devam edin. Baharatları da ilave edin ve karıştırın. Son olarak suyunu da ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın.
Kaynayan çorbayı yavaş yavaş karıştırarak kremayı ekleyin. Mantar parçaları kaşığıma gelmesin diyenler blendırdan geçirebilir.
Not: Krema kullanmak istemeyenler süt de kullanabilir. Çorbayı pişirirken sıcak su yerine et suyu da kullanabilirsiniz.
|
Kremalı Mantar Çorbası |
|
Ağabey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc152020
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2020
402 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram mantar
1 adet orta boy kuru soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı krema
2 yemek kaşığı un
5 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Üzerlerini nemli bir bez yardımıyla temizlediğiniz mantarları küçük parçalar ya da ince dilimler halinde kesin. Kuru soğanı küçük küpler halinde kesin. 3 yemek kaşığı zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın. Doğranmış kuru soğanları ekleyip kavurmaya başlayın.
Mantarları katıp hafif bir renk alıp suyunu çekene kadar kuru soğanlarla birlikte kavurma işlemini sürdürün. Kavrulan mantar ve kuru soğanlara sıcak su ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Ayrı bir tavada kalan zeytinyağını kızdırıp azar azar un ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırıp kokusu çıkana kadar kavurun. Kaynamakta olan çorba suyundan kavrulmuş una ilave edip bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırarak kıvamını açın. Hazırladığınız unlu terbiye karışımını çorba tenceresine aktarın. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ile tatlandırın. Aralarda karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakın.
Son olarak kremayı ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. İnce ince doğranmış maydanoz yaprakları eşliğinde sıcağı sıcağına servis yapın.
|
Kremalı Mantar Çorbası |
|
brutus
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.04.2020
Mesajlar: 23 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc149823
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2020
723 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
350 gram mantar
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
4 su bardağı su
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber
Öncelikle 350 gram küp küp doğranmış mantarları 1 adet limonun suyu ve üzerini geçecek kadar su ile birlikte kaynatarak haşlayın. Bu yöntem mantarların kararmaması için oldukça önemlidir.
Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı ve biraz zeytinyağını eritin, çorbanın terbiyesini yapmaya başlayın. Bu yağın içerisine 3 yemek kaşığı unu ilave edip kavurun.
Hafif renk alarak pembeleşen unun üzerine 1 su bardağı da sütü yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin. Sürekli karıştırmazsanız un topaklaşır bu da çorbanızın pürüzsüzlüğünü bozar ve tadını bozar.
4 su bardağı su, yarım tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber suyunu süzdüğünüz mantarları bu tencereye ilave edip, karıştırarak, kaynatın.
Çorba kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, 5 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatın.
Not: Tarifte kullanılan sütün yerine krema da kullanabilirsiniz. Ancak iki türlü de tadında pek de bir değişiklik olmayacaktır.
|
Kremalı Mantar Çorbası |
|
vitray
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.03.2020
Mesajlar: 34 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc149280
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2020
537 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr mantar
6 su bardağı su
1 orta boy soğan
Yarım paket krema (100 ml.)
½ çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Terbiyesi için:
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Mantarları yıkayın ve çok küçük olamayacak şekilde doğrayın.
Soğanları incecik doğrayın. Geniş bir tavaya sıvı yağ ve soğanları alın ve pembeleşene kadar kavurun.
Mantarları tavaya alın ve iyice kavurun.
Mantarlar suyunu salıp çektikten sonra suyu ekleyin ve mantarları pişmeye bırakın.
Ayrı bir sos tavasına sıvı yağı ve unu alın, unun kokusu çıkana kadar kavurun.
Çorba suyundan unun üzerine ekleyin ve karışımı çırpın.
Karışımı yavaşça çorbaya dökün. Çorbayı pişmeye bırakın.
|
Kremalı Mantar Çorbası |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144469
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2019
587 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram kültür mantarı (farklı mantar türlerini de kullanabilirsiniz)
6 diş sarımsak
2 adet büyük kuru soğan
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı kadar et suyu ya da tavuk suyu
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
200 mililitre krema
Mantarları saplarını ayırmadan güzelce ayıklayın ve temizleyin.
Kuru soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında karamelize olana kadar kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra temizlenmiş olan mantarları doğrayıp ilave edin, aynı anda sarımsakları da doğrayıp mantarlara ilave edin ve hepsini birden bir süre kavurun. Sonrasında unu ekleyin ve yine kavurmaya devam edin. Üzerine sirkeyi ve yavaş yavaş et suyu ve suyu da karıştırarak ilave edin. Kaynayana kadar da yüksek ateşte karıştırmaya devam edin.
Kaynamaya başlayınca tuzunu ve karabiberini koyup mantarlar iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişme işleminden sonra çorbayı ocaktan alın ve el blenderi ile pürüzsüz olana dek çekin. Bu aşamada mantarlar biraz dişe gelsin derseniz daha kısa sürede blenderdan geçirebilirsiniz.. En son kremasını da ilave edip iyice karıştırın.
Çorbanız servise hazırdır. Üzerine zeytinyağ gezdirip dereotu ile süsledikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
|
Kremalı Mantar Çorbası |
|
sarı fatma
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2018
Mesajlar: 26 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc133243
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2018
934 defa indirildi / yazdırıldı
|
800 gr. mantar
50 gr. tereyağı
4 su bardağı su
200 gr. krema
1 su bardağı tavuk suyu
Kekik
Tuz
Karabiber
Temizlenmiş mantarları orta boy bir tencerede 2 saat boyunca 4 su bardağı suda kapağı kapalı olarak kaynatın. Ayrı bir yerde kaynattığımız tavuk suyunu mantar suyunun içine ilave ederek birlikte kaynatın. Küçük küçük kestiğimiz mantarları taze kremayı ekleyin. Tuzunu kekiği karabiberini ayarlayıp çorbayı kaselere alın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 28.03.2023
|
Kremalı Mantar Çorbası |
|
yüksek
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2018
Mesajlar: 21 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc131774
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2018
867 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. mantar
1 adet orta boy soğan
2 yemek çorba kaşığı un (tepeleme)
2 çorba kaşığı terereyağı (30-40gr.)
2-3 çorba kaşığı krema
5-6 su bardağı tavuk suyu veya su
1 adet defne yaprağı
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Tencereye yağı alın ve eritin.
Rendelenmiş soğanı tencereye alıp kavurmaya başlayın. Soğanlar kavrulurken, küp küp doğranmış mantarları da ilave edip mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Daha sonra unu ilave edip un sararana kadar kavurmaya devam edin.
Sıcak suyu ve defne yaprağını ekleyin.
Tuzunu ve biberini ayarlayıp ağır ateşte kaynatın. Kaynadıktan 5-6 dk. sonra kremasını ilave edip, 1-2 dk. daha kaynatıp doğranmış dereotu ve maydanozu da ekleyerek, ocaktan alıp servis yapın
Not: Çorba piştikten sonra defne yaprağını içinden alın.
|
Kremalı Mantar Çorbası |
|
leylifer
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc129985
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2017
1,099 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
200 gram mantar
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı krema
Dereotu
Tuz
Mantarlar iyice yıkandıktan sonra ince ince doğranır.
En az 2,5 su bardağı suya tuz katılarak haşlanır.
Haşlanan mantarlar bir kevgir yardımıyla suyun içinden çıkartılıp bir kenara alınır.
Başka bir tencerede zeytinyağı ve un kavrulur.
Üzerine süt ve mantarın haşlama suyundan 2 su bardağı kadar ilave edilir.
Mantarlar da tencereye alınıp istenilen koyuluğa gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir.
Ocaktan almadan hemen önce ince doğranmış dereotu ve krema ilave edilip karıştırılır.
|
Kremalı Mantar Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96357
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2014
2,241 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram mantar
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı çiğ krema
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, nane
Tencereye 2 su bardağı suyu alıp kaynatın. Üzerine pirinçleri koyup kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Çiğ kremayı da çırpıp içine dökün ve 2 dakika daha kaynatın. Bir tavanın içinde tereyağında kıyılmış mantarı ilave edip kavurun. Kavrulmuş mantarı çorbanın içine ekleyip 5 dakika daha pişirin. Çorba pişince içine ezilmiş sarımsakları ilave ederek servis tabağına aktarın. Kırmızıbiberli yağ yakıp üzerine gezdirip ikram edin.
|
|