|
Kremalı Mantar |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176815
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2024
176 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
250 gram mantar
2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
2 diş sarımsak
1/2 su bardağı krema
Tuz ve karabiber
Maydanoz veya taze kekik
Tereyağı bir tavada ısıtılır.
Mantarlar eklenir ve orta ateşte suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
Rendelenmiş veya doğranmış sarımsak eklenir ve sarımsak kokusu çıkana kadar karıştırarak kavrulur.
Krema eklenir ve karıştırarak birkaç dakika daha pişirilir.
Tuz ve karabiberi damak zevkine göre ayarlanır.
|
Kremalı Mantar |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc62741
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2011
1,961 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr küçük mantar (yıkanıp kurulanmış)
250 gr (1 su bardağı) krema
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
1 çorba kaşığı rafine yağ
2 arpacık soğanı (ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı un
1 kahve kaşığı tuz
1 fiske karabiber
Derin bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağı ile rafine yağı orta ateşte kızdırınız. Mantarları ekleyip 4-5 dakika sote ediniz. Soğanları katıp karıştırarak 2 dakika pişiriniz.
Tahta bir kaşıkla unu ekleyip, sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurunuz. Tavayı ateşten indirip krema, tuz ve biberi katınız. İyice karıştırdıktan sonra, tavayı yeniden orta ateşe oturtup, sosu biraz azalarak koyulaşana kadar kaynatınız.
Tavayı ateşten indirip kalan 2 çoriba kaşığı yağı katınız. Birkaç kez karıştırıp servis ediniz.
|
Kremalı Mantar |
|
Turbo Dede
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.07.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc15889
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2007
2,109 defa indirildi / yazdırıldı
|
8-10 adet mantar
1 tatlı kaşığı tereyağı
yarım adet küçük kuru soğan
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı un
2 çay bardağı süt
Tuz
Pulbiber
Tencereye tereyağı konur, eriyince ince kıyılmış soğan eklenir, pembeleşene kadar kavrulur, pul biber ve 1 çay bardağı su eklenir. Başka bir tencerede soğuk süt ve un iyice karıştırılır. Orta ateşte kıvam alana kadar pişirilir, matralı karışımın üzerine dökülür, tuz eklenir bir kaç dakika sonra ateşten alınır.
|
|