|
Kremalı Mantarlı Makarna |
|
yasemen
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2008
Mesajlar: 28 Şehir: Bornova-İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20533
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2008
8,253 defa indirildi / yazdırıldı
|
8-10 Adet Mantar
7-8 Yemek Kaşığı Krema
1/2 Paket Makarna
Tuz
Taze Nane
Reyhan
Mantarları üzerindeki siyahlıklar gidene kadar iyice yıkayın, dörde bölün. Bir tavada, biraz zeytinyağı ile pişirin. Bu sırada saldığı suyu kaşıkla alın kısa bir süre kendi yağı ile kızartın. Kremayı ekleyin ve 30 sn. kadar kaynatıp altını kapatın. 3-4 yaprak taze nane ve 2 yaprak reyhanı küçük küçük doğrayıp sosa ekleyin. Makarnayı, içine biraz zeytinyağı, tuz ve bulyon eklediğiniz suda haşlayın, süzün. Her zaman yaptığınız yağ ile kavurma işlemini çok az bir miktar ayçiçeği yağı ile yapın, krema ekleyince çok yağlı bir makarna oluyor. Makarnanın altını kapatın ve sosu ekleyip, karıştırın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 11.10.2023
|
Mantarlı Kremalı Makarna |
|
m.dinçsoy
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.09.2014
Mesajlar: 21 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc101698
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2014
1,663 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı makarna
100 gram mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı çiğ krema
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet domates
Kekik, karabiber, tuz
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Makarnaları haşlayıp süzün. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve karıştırın. Değer taraftan doğranmış mantarları tereyağında kavurup üzerine domatesleri doğrayıp 5 dakika kadar pişirin. Baharatları da içine ilave ederek bir tutam şekeri içine ekleyin. Bu pişirdiğiniz mantarlı domatesli karışımın içine makarnaları da ekleyip karıştırın ve üzerine rendelenmiş peynirle servis yapın. İstenirse kavurma yapıp üzerine bol maydanozla süsleyip ikram edebilirsiniz. Çok lezzetli olması için mutlaka çiğ krema kullanın.
|
Mantarlı Kremalı Makarna |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc119233
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2016
2,578 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket Fettucine Makarnası
350 gr. çörek mantarı
1 paket krema
İsteğe göre Tavuk Eti
İsteğe göre Kekik
150-200 gr Parmesan Peyniri
2 diş sarımsak
100 gr margarin
İsteğe göre maydonoz
İsteğe göre dereotu
Fettucine Makarnası haşlanır. Haşlanırken suyuna tavuk bulyon katabilirsiniz. Yapışmaması için margarin ekleyiniz. Haşlanan makarnaları süzün.
Bir tavada margarini kızdırın. İnce ince doğradığınız çörek mantarlarınızı tavada kavurun. Üzerine sarımsak, tuz ekleyin ve ardından tavukları da ekleyip pişmeye bırakın. Tavuklar pişmeye yakın kekik ekleyin. Erken eklemeyin ki aroması değişmesin. En son kremanızı da ekleyip biraz harmanladıktan sonra makarnanızı bir tencereye alıp üzerine hazırladığınız tavuklu mantarlı harcıda ekleyin. Biraz bu şekilde karıştırarak pişirin. Yemeğiniz hazır. Servis esnasında üzerine parmesan peyniri ekleyerek servis yapabilirsiniz. İçerisine maydanoz ve dereotu ekleyebilirsiniz.
|
Mantarlı Kremalı Makarna |
|
şen saz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2015
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc133799
Gönderme Tarihi: 02.May.2018
838 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. mantar
250 gr. makarna
Tuz
Karabiber
2 diş sarımsak
İnce kıyılmış maydanoz bir demet
2 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gr. krema
1 tatlı kaşığı limon suyu
Makarnanızı üzerinde yazan pişirme süresine göre al dente olarak pişin. Bu arada 2 diş sarımsağı soyun ve ince ince doğrayın. Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın ve mantarları ekleyin. 5 dakika kadar orta ateşte onları kavurun. Sık sık karıştırın. Sarımsak, maydanoz, krema ve limon suyunu ekleyin. Zevkinize göre tuz ve karabiber ekleyin. Eğer sos daha akışkan istiyorsanız biraz su ekleyin. Makarna ile mantarlı sosu karıştırıp servis yapın.
|
Kremalı Mantarlı Makarna |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157632
Gönderme Tarihi: 07.May.2021
697 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.haberturk.com
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
1 kutu mantar
50 g tereyağı
100 ml krema
1 paket fettuccine makarna (Haşlanmış̧)
2 yemek kaşığı parmesan peyniri veya eski kaşar peyniri
Tuz
Taze çekilmiş̧ karabiber
5-6 dal maydanoz
Öncelikle sarımsakları kıyın ve mantarları nemli bir bezle silin. Ardından kullanılacak mantarları dilimler halinde kesin.
Bir tencerenin içine makarnaları koyun ve 8 dakika haşlayın.
Sıvı yağı geniş̧ bir tavada ısıtıp içerisinde ince kıyılmış̧ sarımsakları kavurun. Önceden dilimlediğiniz mantarları da tavaya ekleyin.
Suyunu salıp çekene kadar arada bir karıştırarak kavurun.
Tereyağını ve kremayı da bu karışıma ilave edin.
Tereyağı ile krema iyice eriyip malzemeye karışınca, önceden haşlayıp süzdüğünüz makarnayı ekleyin.
Birkaç̧ kez karıştırdıktan sonra rendelenmiş̧ parmesan peynirini de ilave edin.
En son tuzunu, karabiberini ve kıyılmış̧ maydanozu serpin. Son bir kez karıştırdıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
Sıcak servis edin.
Not: Mantarlı ve kremalı makarnayı et yemekleri ile sunabilirsiniz.
|
Kremalı Mantarlı Makarna |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174793
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2023
214 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.karaca.com
1 paket makarna
2 litre su
1 tatlı kaşığı tuz
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
300 gram mantar
2 su bardağı krema 2 paket
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
2 avuç fesleğen
1 çay kaşığı tuz
Mantarları yıkayıp doğrayıp tavada 1 yemek kaşığı tereyağında sularını salıp çekene kadar kavurun
Kavurduktan sonra kısık ateşe alıp tuz, karabiber, ince kıyılmış fesleğen, 2 diş ince ince doğranmış sarımsak ve kremayı ekleyin
2 dakika kadar kremayı kaynatıp kesmeden pişirin daha sonra altını kapatın
Geniş bir tencereye 2 litre kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyarak kaynatın
Kaynayan suda makarnaları ortalama 10-12 dakika kadar haşlayın
Birbirine yapışmamaları için en başta biraz karıştırın
Haşlandıktan sonra süzün, pişmelerini durdurmak için üzerine 1 bardak soğuk su dökebilirsiniz
Tekrar tencerede kremalı mantarlı sosunuz ile birleştirin ve karıştırın
Nefis evde kremalı mantarlı makarna servise hazır
|
Kremalı Mantarlı Makarna |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176411
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2024
174 defa indirildi / yazdırıldı
|
400-500 gram mantar
2 paket krema
1 paket makarna
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Baharat
Öncelikle makarnayı her zaman olduğu gibi sade pişirin.
Daha sonra, mantarları doğrayın ve kavurmaya başlayın.
İyice renklerini ve hacimlerini kaybettikten sonra kremayı içine ekleyin.
Kremanın suyunun biraz uçmasına izin verin.
İçine tuz, karabiber ve naneyi ekleyin.
Son olarak makarnayı ekleyin ve iyice karıştırın.
İsterseniz üzerine 200-300 gram kaşar peyniri de rendeleyebilirsiniz.
|
|