Kısa URL: https://ml.md/lc4591
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2006
3,036 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
Krema için:
4 yumurta sarisi
120 gr. toz seker
1 limonun kabugu rendesi
Salata için:
30 gr. dilimlenmis muz
20 gr. taze ahududu
20 gr. dilimlenmis kivi
40 gr. taze incir, kabugu soyulmus
30 gr. kabugu soyulmus ve dilimlenmis elma
20 gr. kara dut
YAPILIŞ TARİFİ
Yumurta sarilarini, seker ve limon kabuklariyla çirparak benmari usulünde pisirin. Malzeme kabarincaya kadar çirpmaya devam edin Kremayi tabaga dökün ve dilimlenmis meyvalari üzerine yerlestirerek servis yapin.
Kısa URL: https://ml.md/lc61003
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2011
2,714 defa indirildi / yazdırıldı
4 taze incir (kabukları soyulup ince dilimlenmiş)
2 armut (yumuşak, kabukları soyulup ince dilimlenmiş)
12 beyaz üzüm tanesi (ortadan ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarılmış)
12 siyah üzüm tanesi (ortadan ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarılmış)
1 su bardağı Vişne suyu (soğutulmuş)
250 gr (1 su bardağı) krem şanti (soğutulmuş)
Süslemesi:
6 iri siyah üzüm tanesi (dörde bölünüp çekirdekleri çıkarılmış)
1 çorba kaşığı antepfıstığı (ayıklanmış)
Orta toy bir kasede incir, armut ve üzümleri karıştırınız. Üstüne soğutulmuş vişne suyunu döküp buzdolabında arasıra karıştırarak, 1 saat soğutunuz.
Krem şantiyiyi bir sıkma torbasına doldurup, meyvelerin bulunduğu kabı buzdolabından alarak krema ile süsleyiniz. 4'e bölünmüş siyah üzümler ve antepfıstıklarıyla süsleyip servis ediniz.