Kısa URL: https://ml.md/lc65718
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2011
2,896 defa indirildi / yazdırıldı
Yufka (3 adet)
Süt (1 su bardağı)
Yumurta (1 adet)
Soğan (2 adet)
Patates (6 adet haşlanmış)
Sıvıyağ (1 çay bardağı)
Tuz
Taze Nane (2 tutam)
Maydanoz (1 tutam)
Kaşar Peyniri (1 su bardağı rendelenmiş)
Tavaya yarım çay bardağı sıvıyağı dökün ve kızdırın. Bu sırada 6 adet haşlanmış patatesi rendeleyin. 2 adet soğanı halka biçimde kesin ve tavada pembeleşinceye kadar kavurun.
2 tutam nane ve 1 tutam maydanozu ince ince kıyın. Soğanlar pembeleşince tavaya patatesleri, kıyılmış 2 tutam nane, 1 tutam maydanoz, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuzu da ilave ettikten sonra iyice karıştırın.
Krema hazırlığı: 1 bardak sütü derin ve çukur bir kaba dökün. Yarım çay bardağı sıvıyağ ve 1 adet yumurtayı da ekledikten sonra iyice çırpın.
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini kavurduğunuz patateslerin üzerine serpin.
Fırın tepsisini yağlayın. Yufkaları açın ve ikiye bölün. Bölünmüş olan yufkanın bir bölümünün üzerine hazırladığınız kremayı bir fırça ile sürün.
Yufkanın içine iç malzemesini de koyun. Yufkayı yuvarlayın ve gül gibi sarın.
Yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Yufkanızın ikinci parçasını da aynı şekilde hazırlayın ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 30 dakika üzeri ve altı kızarmcaya kadar pişirin.
Not: Yanında sos olarak salçalı yoğurt ile ılık olarak servis edebilirsiniz. İç malzemesine tercihinize göre ıspanak ya da pırasa ekleyebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc116540
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2016
1,848 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet hazır yufka
3/4 kutu krema
6 adet patates
1 orta boy soğan
2 tatlı kaşığı salça
2 adet yumurta sarısı
5 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı su
1 tutam tuz
1 tutam karabiber, nane
Üzerine:
Yumurta sarısı
Çörekotu
Önce iç malzememizi hazırlayalım. Patatesleri haşlayıp soyup ezin. Bir tencerede küp küp doğranmış soğanları biraz sıvıyağ ile kavurun. Salça ekleyin, salçayla soğanı bir güzel kaynaştırın.
Bu salçalı karışıma patatesleri ekleyin.
Baharatları ve tuzunu damak tadınıza göre ilave edin.
Bir güzel karıştırıp altını kapatın soğumaya bırakın.
Diğer tarafta bir kaseye kremadan dökün 3 yemek kaşığı kadar su ekleyin. Bir güzel kaşıkla karıştırın krema biraz incelmiş olsun. Düz bir zemine birinci yufkayı serin, dörde bölün. Her parçaya fırça ile krema sürün. Yufkanın geniş kısmına patatesli harç koyup genişden dara doğru yufkayı rulo yapın daha sonrada gül şekli verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Diğer yufkalara da aynı işlemi yapın.
Böreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpip 200 derecedeki fırında pişirin.
Üzerleri kızarınca pişmiş demektir.