Kısa URL: https://ml.md/lc36952
Gönderme Tarihi: 28.May.2009
2,396 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet yufka
1/2 demet dereotu
Yarım demet maydanoz
3 yumurta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yağ
2 su bardağı süt
100 gr. beyaz peynir
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Sprey yağ
Maydanozu dereotunu ince ince kıyın. Peyniri ezin ve tavada iki kaşık yağla unu kavurun. Yavaş yavaş sütü ilave ederek muhallebi kıvamında pişirin. Soğutun. İçine maydanozlu peyniri bütün olarak 3 yumurtayı kırın karıştırın. Yağla suyu karıştırın. Sprey yağ ile yağlanmış tepsiye yufkanın birini yayın. Yağla su gezdirin. Ortasına hazırladığınız içi koyun ve üzerine yufkaları arasını yağlayarak bitirene kadar yayın. Dışarıda kalan yufkaları üzerine kapatıp üzerine sprey yağ gezdirip 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc71980
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2012
2,216 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet yufka
200 gram beyaz peynir
100 gram lor peyniri
1 demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağı
1 çay bardağı çiğ krema
Derin bir kabın içine beyaz peyniri ve lor peyniri koyup ezin. Üzerine kıyılmış dereotu ve maydanozu ilave edip karıştırın. Yumurtayı bu karışımın içine kırıp karıştırın. Yuvarlak derin bir kabın içine yufkalardan birini koyup sıvı yağ ve çiğ krema ile ıslatın. Üzerine diğer yufkayı koyup yine kremalı karışım ile ıslatın. Peynirli iç malzemeyi üzerine doldurun ve kanarlardaki sarkan yufkaları peynirlerin üzerine kapatın. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar 35 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirip dilimleyerek ikram edin.