|
|
Kremalı Piliç |
|
Asegul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc40
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2005
4,098 defa indirildi / yazdırıldı
|
800 gr. parçalanmış piliç,
1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı,
soyulmuş küçük bir soğan,
yarım tatlı kaşığı tuz,
biraz karabiber,
1 silme tatlı kaşığı un,
250 gr. taze krema,
3 yumurtanın sarısı,
2 su bardağı tavuk suyu.
Tereyağını bir tencerede eritin, soğanı ve piliç parçalarını koyarak 3 er dakika altını ve üztünü kızartın. Un tuz ve karabiberi katıp karıştırın. Tavuk suyunu koyup yarım saat pişirin, krema ile yumurta sarılarını küçük bir kapta karıştırın, pilicin suyunu, karıştırarak bu karışıma katın, sonra hepsini birden piliç tenceresine dökün, kaynatmadan sofraya getirin.
Sevgiler.
|
Kremalı Piliç |
|
yalın
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2007
Mesajlar: 27 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc16643
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2007
2,293 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 adet tavuk
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
Yarım tatlı kaşığı tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı un
250 gr taze krema
1 adet yumurta sarısı
2 su bardağı tavuk suyu
Yapımı:
Tavuk parçalara ayrılır. Tereyağı tavaya konur, üzerine halka soğan, parça tavuklar konur, renk alacak kadar kızartılır. Un, tuz, karabiber karıştırılır. Tavuk suyu eklenir 20 dakika pişirilir. Krema ve yumurta sarısı tavuk suyu ile karıştırılır. Bütün malzeme birleştirildikten sonra tavukların üzerine dökülür. 1-2 dakika sonra ateşten alınır.
|
|
Kremalı Piliç Tarifleri Bıldırcın Tarifleri
|
|