Kısa URL: https://ml.md/lc45857
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2010
1,875 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
1 demet roka
2 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
Tuz
Karabiber
Rokaları ayıklayıp iyice yıkayın.
Sap kısımlarını mikserle bir su bardağı suyla, püre haline getirin ve yaprak kısımlarını ince ince kıyın.
Margarini eritip, un ile kavurduktan sonra üzerine dört bardak su ilave edin.
Çekilmiş roka saplarına tuz ve karabiberi de ekledikten sonra, pirinci ilave edin. Pirinçler iyece pişene kadar arada bir karıştırın.
Bir bardak süt ve roka yaprak çorbaya ilave edin. 15 dakika daha nattıktan sonra, rende kaşar peynir piştirin.
Servise hazırlayın.
Not: Roka çorbasının lezzetli ve kıvamlı olması için, içerisine küp şeklinde patates ekleyebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc145955
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2019
971 defa indirildi / yazdırıldı
250 gram roka
1 adet kuru soğan
1 kutu krema
3-4 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Rokaları yıkayıp kuruttuktan sonra ince ince kıyın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Sıvı yağı tencerede kızdırın.
Soğanları yağda pembeleşene kadar kavurun.
İçine kıyılmış rokayı ilave edin. (Servis sırasında çorbanın üzerini süslemek için rokanın bir kısmını ayırabilirsiniz.)
Rokaları da soğanlarla birlikte kavurun.
Üzerine limon suyunu ve tavuk suyunu ekleyin.
Kremayı da ilave edip kaynayana kadar karıştırın.
Blenderdan geçirip pürüzsüz hale getirdiğiniz çorbanızı roka yapraklarıyla süsleyerek sıcak servis edin.