|
Kremalı Sebze Çorbası |
|
WoW
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2010
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc54767
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2010
2,631 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 orta boy soğan
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
1/2 su bardağı bezelye
2-3 dal brokoli
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşı un
1,5 su bardağı süt
1/4 limon suyu
1/2 çay bardağı sıvı yağ
3-4 su bardağı et suyu veya su
Tuz
Karabiber
Tencereye sıvı yağın yarısını alıp küp doğranmış soğanı pem-beleştirelim sonra tavla zarı iriliğinde doğranmış patatesleri, havuçları, bezelyeleri ve doğranmış brokoliyi ilave edip, üzerini aşacak kadar su ilave ederek sebzeleri haşlayalım. Bir tencereye sıvı yağı alalım, unu ekleyip, birkaç kez çevirelim. Azar azar kaynar su ve sütü ilave edip çırpma teliyle karıştıralım, un topaksız kıvama geldiğinde sebzeler haşlama suyu ile birlikte tencereye aktaralım. Sürekli karıştırarak çorbanın üzeri göz göz olana dek pişirelim. Tuzunu ayarlayalım, Çorbayı ateşten almadan önce yumurta sarısını limon suyu ile karıştırıp çorbaya ilave edelim bir taşım kaynatıp ateşten alalım.
|
Kremalı Sebze Çorbası |
|
subutay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.08.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc55076
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2010
2,603 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
2 orta boy kabak
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
3 çorba kaşığı krema (100 gr.)
1/2 demet maydanoz
yeterince et suyu veya su
tuz
Tencereye tavla zarı iriliğinde doğranmış kabağı, havucu ve patatesi alalım. Sebzeleri üzerini 3 parmak aşacak kadar su ekleyerek, diriliklerini kaybedene kadar pişirelim. Tencereyi ateşten alalım. Sebzeleri robot veya blendır yardımıyla pürüzsüz kıvama getirelim. Tuzunu ayarlayalım. Kremayı 1 kepçe çorbanın suyu ile inceltip ekleyip karıştıralım. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapalım.
|
KREMALI SEBZE ÇORBASI |
|
yelizaybulut
Yeni Üye
Kayıt: 09.03.2012
Mesajlar: 2
|
Kısa URL: https://ml.md/lc73519
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2012
2,316 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 fincan buğday unu
1 fincan mısır nişastası
2 adet kırmızı ve yeşil biber
1 adet pırasa
3-4 yaprak lahana
1 adet kabak
1 havuç
1 tutam maydanoz
2 fincan Amerikan pirinci
1 bardak süt
5 bardak su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı tuz, karabiber
Bir tencerenin içine çok ince doğradığınız, biber, pırasa, lahana, havuç, maydanoz ve kabağı harmanlayın, pirinci ekleyin üzerine suyu dökerek pişirmeye bırakın. Diğer tarafta mısır nişastası, buğday unu, tuz, karabiber, ve sütü iyice karıştırıp azar azar pişmekte olan çorbaya ekleyin. Bir kaşık tereyağı da ekleyip karıştırarak kaynatın. 10 dakika kadar hafif ateşte pişirip sıcak olarak servis yapın.
|
Kremalı Sebze Çorbası |
|
Mira
Aşçı
Kayıt: 15.03.2011
Mesajlar: 14 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc73972
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2012
2,187 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk budu
5 bardak su
1 adet patates
1 adet kabak
1 adet havuç
2 çorba kaşığı bezelye
1 su bardağı burgu makarna
1 kutu krema
Tavuk budunu 5 bardak suda haşlayın. Daha sonra sudan alıp, ince ince didin. Tekrar aynı suya koyun. Patates, havuç, ve kabağı küçük küçük doğrayın. Bezelyeyle birlikte tencereye ilave ederek pişirin. Sebzelerin yumuşamasına yakın, makarnayı atın. Tuzunu ayarlayın. Makarna da pişince tencereyi ocaktan alın. Kremayı katıp, 1-2 kez çevirin. Kaselere döküp, pulbiberle süsleyerek servis yapın.
|
Kremalı Sebze Çorbası |
|
yavru kedi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2015
Mesajlar: 41 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc109873
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2015
2,934 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fevziye Sürmeli
1 lt tavuk suyu
4 adet pırasa
3 adet patates
2 adet kereviz sapı
1/2 adet soğan
1 adet yumurta
½ su bardağı krema
2 yemek kaşığı tereyağı
1 defneyaprağı
Tuz
Karabiber
Büyük bir tencerede tereyağını eritin. Sırasıyla soğan, patates, pırasa ve kereviz sapını ekleyip kavurun. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Defneyaprağı ve tavuk suyunu ekleyip patatesler yumuşayana kadar kaynatın. Defneyaprağını çıkarın. Çorbayı blenderdan geçirin. Krema ve yumurta sarısını karıştırıp ekleyin. Yeniden tencereye koyarak 5-10 dakika daha pişirin. Sıcak servis edin.
|
Kremalı Sebze Çorbası |
|
babafingo
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc123598
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2017
1,393 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Brokoli 300 gr
Karnabahar 300 gr
Patates 200 gr
Havuç 100 gr
Su 1,5 Lt
Tuz (isteğe göre)
Krema 100 ml
Baharatlar
Patates ve havucu 2 cmlik küpler şeklinde kesin. Bütün malzemeleri çok fonksiyonlu pişiricinin içine koyun, tuz ve baharat ekleyin, su dökün ve karıştırın. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu ÇORBA pişirme süresini 30 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin. Hazır çorbayı ayrı kaba dökün. Kremayı ilave edin. Blender ile homojen hale getirin.
|
Kremalı Sebze Çorbası |
|
dönmedolap
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc133360
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2018
940 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket krema
1 havuç
1 kırmızı biber
2 yeşil biber
1 kutu mısır
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Havucu, kırmızı biberi, yeşil biberi mercimek büyüklüğünde minik minik doğrayın. 2 yemek kaşığı yağı tencerede eritin. 3 yemek kaşığı unu ilave edip, rengi dönene kadar 2-3 dakika kavurun. Üzerine soğuk süt ilave edin. Tel çırpacak yardımıyla kaynayıncaya kadar yavaş yavaş karıştırın.
|
Kremalı Sebze Çorbası |
|
şeker şurubu
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.12.2019
Mesajlar: 29 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc147723
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2020
772 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kabak
1 adet patates
1 adet havuç
1 çay bardağı bezelye
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı dereotu
1 kutu krema
1,5 litre su
Tuz
Karabiber
Tüm sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın.
Bezelye dahil tüm sebzeleri tencereye alın.
Üzerine 1 su bardağı kadar su ekleyip sebzeleri haşlayın ve bir kenara alın.
Bir başka tencerede tereyağını eritip unu yağda kavurun.
Suyun geri kalanını soğuk olarak azar azar una ilave edin ve unun topaklanmaması için çırpma teliyle hızla karıştırın.
Haşladığınız sebzeleri de tencereye ekleyin.
Çorba pişerken dereotunu ince ince kıyın.
Tuz ve karabiberle birlikte tencereye ilave edin.
Son olarak kremayı da karıştıra karıştıra ekleyip bir taşım daha kaynadıktan sonra altını kapatın.
Kaselere bölüştürüp sıcak servis edin.
|
Kremalı Sebze Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170455
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2023
141 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Riviera Zeytinyağı 4 Çay Kaşığı
Arpa Şehriye Makarna 2 Çorba Kaşığı
Dereotu 1 Tutam
Su 5 Su Bardağı
Brokoli 1 Adet
Havuç 1 Adet
Patates 1 Adet
Bezelye Konserve 1 Çay Bardağı
Krema 1 Kahve Fincanı
İnek Sütü 1 Su Bardağı
Brüksel Lahanası 6 Adet
Kuru Soğan 1 Adet
Tuz 2 Çay Kaşığı
Bütün sebzeleri minik küpler halinde doğrayalım. (Brokoli 3-4 minik baş)
Wok tavaya zeytinyağı koyup önce soğanı 3-4 dakika kavurduktan sonra sırasıyla havuç, patates, brüksel lahanasını 2-3 dakika arayla ekleyerek sotelemeye devam edelim.
En son brokoliyi de ekleyip bir kaç dakika daha kavurduktan sonra malzemeyi bir bir tencereye aktarıp üzerine su ve tuzu ekleyelim.
Kaynayınca arpa şehriyeyi de koyup ağzını kapatalım.
15 dakika sonra bezelyeyi ve sütü ekleyip 10 dakika daha kaynatalım.
En son kremayı döküp iyice karıştırdıktan sonra kaselere dolduralım.
Üzerini kıyılmış dereotu ile süsleyip sıcak sıcak servis edelim.
Not: Taneli çorba sevmeyenler blender yardımıyla homojen bir çorba da elde edebilirler.
|
Kremalı Sebze Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173721
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2023
186 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş ince kıyılmış sarımsak
1 adet ince kıyılmış soğan
2 dolu yemek kaşığı un
1 adet minik küp doğranmış patates
1 adet minik küp doğranmış havuç
1 adet minik küp doğranmış kırmızı biber
1 adet minik küp doğranmış yeşil kabak
1 çay bardağı konserve bezelye
1 avuç kıyılmış dereotu
1 kutu krema (200 ml)
Tuz
6-7 su bardağı sıcak su
Ocağa aldığımız tenceremizin içerisine sıvı yağı alarak yemeklik doğradığımız soğanlarımızı, ince kıyılmış sarımsağı ekleyelim ve 2-3 dakika hafifçe kavuralım. Ardından küçük küpler halinde doğradığımız havucu ekleyerek kavurmaya devam edelim. Havuçlarımızı biraz kavurduktan sonra minik minik doğradığımız patates, kapya biber ve yeşil biberi de ekleyerek 2 dakika daha kavuralım. Daha sonra unumuzu ekleyerek 1-2 tur karıştıralım. Bezelye ve suyumuzu da ilave ederek tekrar karıştıralım. Çorbamız kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısalım ve orta ateşte çorbamızı pişmeye bırakalım. Sebzelerimiz diriliğini kaybettikten sonra kremamızı çorbamıza ekleyelim ve karıştıralım. Ardından çorbamızı bir taşım daha kaynatalım. Tuzu ve ince kıyılmış dereotunu da ekledikten sonra son kez karıştıralım ve ocaktan alalım.
|
|