Kısa URL: https://ml.md/lc149650
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2020
638 defa indirildi / yazdırıldı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
5 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı tel şehriye
1 çay kaşığı tuz
200 mililitre krema
Tereyağını tencerede eritip unu yağda kokusu çıkana kavurun.
Sıcak suyu ekleyip unun topakları iyice eriyene kadar karıştırın.
Kaynamaya başladığı noktada şehriyeyi ve tuzu ilave edin.
Altını kısıp şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
Pişen çorbanın altını kapatıp kremayı ilave edin.
Güzelce karıştırdıktan sonra çorbanız hazır.
Dilediğiniz sos ya da baharatla servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc100802
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2014
1,942 defa indirildi / yazdırıldı
1,5 çay bardağı arpa şehriye
1 çorba kaşığı salça
1 paket krema
1 çorba kaşığı margarin
1-2 dal dereotu
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı su
Salça ve margarini tencereye koyup kısık ateşte kavuralım.üstüne 4 su bardağı suyu ekleyip kaynatalım, içine şehriyeyi koyup pişirelim. Şehriyeler iyice pişince içine kremayı koyup karıştırarak 1 taşım kaynatalım. Altını kapatıp tuzunu ve doğranmış dereotunu koyup servis yapalım.
Kısa URL: https://ml.md/lc22479
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2008
3,215 defa indirildi / yazdırıldı
1 sıubardağı tel şehriye
1 su bardağı krema
1 çorba kaşığı salça
3 adet rende domates
5 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar su
Un ve yağ sarartılır. Üzerine salça konur birkaç dakika kavrulur. Rende domates eklenir. Su eklenir, kaynamaya başlayınca şehriye katılır. Şehriye şişince kıvamını tutturana dek su konur. Tuz serpilir. En son krema katılır. 1-2 dakika sonra ateşten alınır.