Kısa URL: https://ml.md/lc13815
Gönderme Tarihi: 18.May.2007
2,228 defa indirildi / yazdırıldı
1200 gram bir somon dilimleri
2 bardak krama
100 gram sadeyağı
1/2 limon
1 baş soğan
1 tutam kekik
2 defne yaprağı
Karabiber
Tuz
Balığın pullarını kazıyıp temizleyin. Yüzgeçlerini kesin, içini çıkarın ve bol suyla yıkayın.
Bir kaba yağın yarısını ve ince kıyılmış soğanı koyun. Üzerine balığı oturtun. Biberini ve tuzunu serptikten balığın üzerine de kalan yağın yarısını parçalara bölüp serpiştirdikten sonra kabı orta ısıdaki bir fırına koyun.
Vakit vakit kaptaki suyu kaşıkla alarak balığın üzerine serpiştirin ve böylece bunu yarım saat kadar fırında pişirin.
Kabı fırından çıkarınca balığı servis tabağına alın ve sıcak bir yere koyun.
Kaptaki salçaya 2 yaprak defne, 1 tutam kekik kattıktan sonra bunu kaynamaya bırakın. Salça suyunun üçte ikisini çekince buna kremayla yarım limonun suyunu katın. İyice karıştırın. Salçayı karıştırırken kaynatmaya devam edin.
Kalan dörttebir yağ da salçaya karıştırdıktan sonra salçayı servis tabağındaki balığın üzerine dökün ve sıcak sıcak servis yapın.
1 adet somon dilimi ya da filetosu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 paket krema
1 su bardağı konserve garnitür(karışık)
Tuz
Tane karabiber
Somon dilimlerini (filetosunu) keskin bir bıçak yardımıyla 3 er parçaya bölün.
Fırın tepsisine alüminyum folyo serin ve somonları üzerine dizin. Zeytinyağını balıkların üzerinde gezdirin, tuz ve top karabiber serperek folyonun ağzını kafatın 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
15 dakika sonunda folyoyu açın ve somonları 5 dk daha fırınlayın.
Buzdolabında soğutulmuş yarım paket çiğ kremayı mikserde yüksek devirde koyulaşana kadar çırpın. Süzüp sudan geçirdiğiniz garnitürü kremaya katarak karıştırın ver servis tabağına yayın.
Fırından aldığınız somonları kremanın üzerine dizerek servis yapın.