Kısa URL: https://ml.md/lc36547
Gönderme Tarihi: 17.May.2009
2,427 defa indirildi / yazdırıldı
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı tarhana
4-5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
3 çorba kaşığı krema
Tencereye 1 çorba kaşığı sıvıyağı alıp eritelim. Salçayı ekleyip yarım dakika kadar kavuralım. Tarhanayı ekleyelim. Birkaç kez kaşıkla çevirirken üzerine 4-5 bardak suyu katalım ve karıştırmaya devam edelim. Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım. Çorbayı karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirdim. Tencereyi ateşten indirmeden 1 dakika önce kremayı ekleyip bir taşım kaynatalım.
Not: Krema yerine süt kullanabilirsiniz. Ancak o zaman kattığınız su miktarını azaltmanız gerekir.
Kısa URL: https://ml.md/lc38542
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2009
2,521 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı krema
1 su bardağı süt
1 çay bardağı krema
4 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Tarhana 2 su bardağı suda 1 saat bekletilir. Sonra tencereye aktarılır. Üzerine süt, tavuk suyu ve tuz eklenir. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir. Ateşten almadan hemen önce krema katılır. 1 dakika sonra ateşten alınır.
Kısa URL: https://ml.md/lc93865
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2013
1,970 defa indirildi / yazdırıldı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
5 çorba kaşığı tarhana
2 diş sarımsak
6 su bardağı su
3 çorba kaşığı çiğ krema
Tencereye tereyağını ve sarımsağı alıp 5 dakika kadar kavurun. Salçayı da içine ekleyip karıştırın. Daha sonra soğuk suyu tarhanayla çırpın tencerenin içine ekleyip sürekli karıştırarak kaynatın. 10 dakika kadar pişince ocaktan alıp bekletin. Servis yaparken çorbanın üzerine çiğ kremayı çay kaşığıyla paylaştırın. Yanında kızarmış ekmeklerle sıcak ikram edin.