|
Kremalı Tavuk Çorbası |
|
zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc2518
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006
4,832 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre beyaz tavuk suyu
100 ml. krema
50 gr pişmiş beyaz tavuk eti
500 gr tavuk kemiği
60 gr tereyağı
60 gr un
Tereyağı ve undan sarı meyane yapın.
Tahta kaşıkla devamlı karıştırıp tavuk suyunu ekleyin.
Kemikleri haşlayın, süzün, çorbaya katın. Çorbayı bir taşım kaynatın, tuz biber ekip 45 dakika kısık ateşte kaynatın. Süzgeçten geçirip temiz bir tencerede tekrar kaynatın ve kremayı çorbaya ekleyin.
Tavuk etini ince ince doğrayın, ısıtıp çorbaya ekleyin.
|
Kremalı Tavuk Çorbası |
|
dertli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.02.2006
Mesajlar: 83 Şehir: Buca |
Kısa URL: https://ml.md/lc4272
Gönderme Tarihi: 29.May.2006
4,026 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr tavuk
1 Adet havuç
Yarim demet maydanoz
1 Adet patates
1 Çorba kasigi tereyağı
1 Çorba kasigi un
3 Adet yumurta
1 Su bardagi kasar rendesi
8 Su bardagi su
Tuz
Karabiber
Parçalanmis kemikli tavuk etlerini tencereye alin.
Üzerine 8 su bardagi su ilave edin.
Küçük küçük dogranmis patates, havuç, kiyilmis maydanoz ve tuz ekleyip 1 saat pisirin.
Pisen et ve sebzeleri tel süzgece bosaltip suyunu baska bir tencereye alin.
Tavuk parçalarini alip, etlerini küçük küçük dograyin.
Pisen sebzeleri de süzgeçten ezerek geçirip tavuk suyuna ekleyin.
Tereyağıini bir tavada eritip 1 çorba kasigi ilave ederek pembelestirin.
Tavuk suyundan 1-2 kepçe kadar alip kavrulan una ekleyin ve kaynamaya birakin.
Kaynayinca atesten alip yumurtalari tek tek ilave edip çirpma teliyle sürekli karistirin.
Tenceredeki tavuk suyuna hazirladiginiz karisimi ilave edip 10 dakika kaynatin.
Tavuk etlerini ekleyip karitirin.
Bir miktar daha tuz ve karabiber ilave edip 5 dakika daha pisirin.
Sicak olarak servis yapin.
Fotoğraf "hümaşa" tarafından gönderildi. 29.01.2019
|
Kremalı Tavuk Çorbası |
|
senfoni
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22595
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2008
3,724 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 tane tavuk budu
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta akı
6 kaşık un
Yarım limon
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tavuk butlarını bol suda iyice haşlayın. Piştikten sonra kemiklerinden ayırıp didikleyin. Bir kapta unu, yoğurdu, yumurta akını ve limon suyunu güzelce kanştmn. Bu kanşımı tel süzgeçten geçirdiğiniz tavuk suyuna kanştırarak ilâve edin. Çorbayı karıştırarak kaynatın. Tavuk etlerini ilâve edin. Beş on dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Sıvı yağda pul biberi kavurun. Servis yaparken çorbanın üzerine kaşıkla gezdirin.
|
Kremalı Tavuk Çorbası |
|
Dilek Akovalı
Aşçı
Kayıt: 14.04.2009
Mesajlar: 16 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc35423
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2009
3,400 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşe Tüter
2 çorba kaşığı un
1 adet haşlanmış tavuk göğsü veya iki but
2 çorba kaşığı yağ (arzuya göre ne kullanıyorsanız)
2 su bardağı süt
2 su bardağı tavuk suyu
Kırmızı biber
1 çay bardağı krema
1 yumurta sarısı
1 limon suyu
Tuz
Tencereye 2 çorba kaşığı un, 2 kaşık yağ koyup soteleyin. Unun rengini sarartmadan küçük küçük doğradığınız tavuk etlerini ilave edin, birkaç kez çevirin. Süt ve tavuk suyunu ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Yumurta sarısını, kremayı, limon suyunu bir kapta çırpın çorbanın suyundan ilave ederek karıştırın. Yavaş yavaş tencereye aktarın, bir iki taşım daha kaynatın ocaktan alın. Tuz, kırmızı biber koyarak servis yapın. Arzuya göre dereotu da koyabilirsiniz.
|
Kremalı Tavuk Çorbası |
|
Havva Aytekin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2008
Mesajlar: 47 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc22875
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2008
3,365 defa indirildi / yazdırıldı
|
ADESE RESTAURANT Etlik/Ankara
Malzemeler
300 gr bonfile tavuk eti
100 gr (Yarım paketten daha az) margarin
1 çorba kaşığı mısırözü yağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 litre süt
1 kaşık krema
1 bardak su
1 adet tavuk bulyon
2 adet orta boy kuru soğan
2 adet defneyaprağı
1 adet havuç
1 tutam ince kıyılmış dereotu
Bir tutam tuz
karabiber
pul biber
Hazırlanışı
Çukur bir tencereye tavuk etleri, kuru soğan, havuç, defneyaprağı konur. Bu malzemeler üzerlerini kapatacak şekilde su konarak bir arada haşlanır. Haşlanan malzemeler süzgeç yardımıyla süzülüp bir kenara alınır. Ayrı bir tencere ye margarin ve mısırözü yağı konup eritilir. Un ilave edilip, orta ateşte, topaklaşmaması için çırpma teli yardımıyla karıştıra karıştıra, pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan una bir bardak soğuk su ve süt katılıp yine çırpma teliyle karıştırarak çorba kıvamına getirilir. İçine 1 adet tavuk bulyon ve krema da ilave edilir. Tuz ve baharatları da atılır. Haşlanan tavuk etleri bıçakla ince ince doğranarak çorbaya katılır. Haşlanan havuç ve soğan da ezilip püre haline ge tirilir ve çorbaya katılır. Çorba bir süre pişmeye bırakılır. Bir tavada tereyağı eritilir. Bu yağda biraz pul biber kızdırılır. Pişen çorba pul biber sosu dökülerek ve ince kıyılmış dereotuyla süslenerek servis yapılır.
|
Kremalı Tavuk Çorbası |
|
tertemiz
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 25 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc9276
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2006
3,341 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
300 gr. doğranmış tavuk göğsü
8 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı margarin
2 kahve fincanı un 70 gr. çiğ krema
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Bir tencereye yağı koyup hafifçe kızdırın. Kızdırdığınız yağa unu ilave edin, un sarı bir renk alana kadar kavurun. Kavrulan una tavuk suyunu ve tuzu ilave ederek kaynatın. Daha sonra kremanızı koyarak 20 dakika daha kaynatın, Çorbanızı süzün, Son olarak tencerenize tavuk etlerini ekleyerek servis yapın.
Fotoğraf "çerçeve" tarafından gönderildi. 10.04.2018
|
Kremalı Tavuk Çorbası |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc72803
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2012
3,152 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
1/2 adet tavuk (göğüs kısmı)
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1/2 demet maydanoz
1,5 kahve fincanı un
1 adet yumurta sarısı
1 kahve fincanı krema
1/2 paket margarin
Tuz
Karabiber
Bir tencereye, 8 su bardağı su, yıkadığımız tavuk, dörde böldüğümüz kuru soğan, kabuğunu soyduğumuz havuç ve yıkadığımız maydanozların kök kısımlarını koyup, ocağa oturtalım.
Tavuk haşlandıktan sonra, suyunu süzüp ayıralım ve tavuğu kemiklerinden ayıralım.
Tavuğu, soğanı ve havucu bir bıçakla mümkün olduğu kadar, ince ince kıyalım.
Unu, margarin yağında sarartmadan kavurup, süzdüğümüz tavuk suyunu karıştıra karıştıra ilave edelim.
Tavuklu malzemeyi de ilave edip, 1-2 taşım kaynatalım.
Bu esnada, yumurta sarısını, kremayla karıştıralım. Karıştırırken, kaynamakta olan çorbanın suyundan bir iki kepçe ilave edip çırptıktan sonra, tekrar tencereye ilave edelim.
1-2 dakika daha kaynatıp, sıcak sıcak servis yapalım.
|
Kremalı Tavuk Çorbası |
|
bekir
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.03.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc23001
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2008
3,132 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Gazete
Malzemeler:
5 adet tavuk baget
2 çorba kaşığı un (tepeleme)
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1/2 lt. süt
Tuz
Karabiber
Tavukları suda iyice haşlıyoruz. Tereyağı eritip unu kavuruyoruz. (Un güzel koksun ama kızarmasın) Üzerine sütü ilave edip tel çırpıcı ile taneleri gidene kadar iyice karıştırıyoruz. Diğer tarafta tavukları kemiklerinden ayırıp, didikliyoruz. Tavuk suyunu un ve sütle hazırladığımız karışıma ekleyelim. Biraz kaynadıktan sonra tavuk parçalarını ekleyelim. Servis yaparken karabiber eklemeyi unutmayın.
|
Kremalı Tavuk Çorbası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc43171
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2009
3,066 defa indirildi / yazdırıldı
|
½ kg küçük doğranmış but veya göğüs eti
1 bütün soğan
1 kahve fincanı krema
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı karabiber
5 bardak su
Piliç butları 1 bütün soğan ve 5 bardak su ile haşlanır. Soğan atılır.
Piliçler küçük parçalar halinde ayıklanıp piliç suyuna konur.
Bir cam kasede yumurta sarısı, krema, un ve 3 kaşık piliç suyu iyice karıştırılır.
Kaynamakta olan piliç suyuna azar azar karıştırılarak katılır.
5 dakika kısık ateşte karıştırılarak kaynatılır.
İsteğe göre tuz ve karabiber ilave edilir.
|
Kremalı Tavuk Çorbası |
|
azimet
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.02.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Tunceli |
Kısa URL: https://ml.md/lc33401
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2009
2,950 defa indirildi / yazdırıldı
|
2000 gram tavuk suyu (8 bardak)
100 gram çiğ krema
80 gram un (1 1/2 kahve fincanı)
3 adet yumurta sarısı
80 gram tereyağı ya da margarin
1/2 haşlanmış tavuk
Tuz
Bir tencereye, 4 silme çorba kaşığı margarin veya tereyağı ile bir buçuk kahve fincanı un koyarak sarartmadan ancak 2 dakika kadar kavurmalı, sonra buna hazırlanmış 8 bardak da tavuk suyu ve küçük kesilmiş yarım tavuk ile 1 silme tatlı kaşığı da tuz ilâve ederek, iyice karıştırdıktan sonra 10 dakika kadar kaynamaya bırakmalıdır.
On dakika sonra küçük bir kaba 3 adet yumurta sarısı ile bir çeyrek kahve fincanı da çiğ krema koyarak, çatal veya telle 2 dakika kadar dövdükten sonra bunlara azar azar olmak üzere 3 - 5 kepçe de kaynamakta olan çorbadan katmak ve bir taraftan da hızlıca çırpmak suretiyle hepsini birbirleriyle karıştırmalı, sonra da bu karışımı kaynamakta olan tenceredeki çorbaya katarak iyice karıştırdıktan sonra kâseye almalı ve servis yapmalıdır.
|
Kremalı Tavuk Çorbası |
|
Şahmaran
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.11.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc30270
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2008
2,846 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tavuk (yaklaşık 1,5 kg)
1 1/2 litre (6 su bardağı) tuzsuz sebze suyu
1 defne yaprağı
bir tutam hintcevizi rendesi
1 demet maydanoz
1/2 tatlı kaşığı tuz
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (eritilmiş)
15 g (2 çorba kaşığı) un
55 g (3 çorba kaşığı) krema
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
kıyılmış maydanoz (süsleme için)
Tavuğu kâğıt mutfak havlusuyla iyice kurulayıp, bir tencereye koyarak, sebze suyu, defne yaprağı, hintcevizi rendesi, maydanoz ve tuzu ekledikten sonra, tencereyi orta ateşe oturtun ve bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, bir kaşıkla yüzeyde biriken köpükleri atın ve tencerenin kapağını kapatarak, tavuğu 1 saat pişirin.
Tencereyi ateşten alıp, tavuğu büyük bir tabağa çıkarın. Tenceredeki pişme suyunu, büyük bir kâse üstüne yerleştirilmiş tel süzgeçten süzüp (süzgeçte kalan posaları atın), kâseyi buzlu su dolu bir tencereye oturtarak, bir kenarda 30 dakika soğumaya bırakın.
Bu arada tavuğun kemik ve derilerini ayıklayıp, etini zar biçiminde doğrayın. Tavuk eti parçalarını ye kâsede soğuyan pişme suyunu blendır kabına aktarıp, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın.
Tereyağı ve unu küçük bir kâseye koyup, kaşıkla bastırarak, birbirine yedirin. Blendır kabındaki çorbayı tencereye aktarıp, tencereyi kısık ateşe oturtarak, çorbayı ısıtın. Isınınca kâsedeki unlu karışımı sürekli karıştırarak ekleyip, ateşi biraz açın ve karıştırmayı sürdürerek, çorbayı bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, kremayı ve karabiberi ekleyerek, 10 dakika daha pişirin. Tencereyi ateşten alıp, çorbayı 6 çorba kâsesine aktarın ve maydanozları serpiştirerek, servis yapın.
|
Kremalı Tavuk Çorbası |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc69136
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2011
2,707 defa indirildi / yazdırıldı
|
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
3 çorba kaşığı un
2+1/2 su bardağı tavuk suyu
2+1/2 su bardağı süt
250 gr tavuk eti (haşlanıp, küçük parçalara doğranmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
2 yumurtanın sarısı
125 gr (1/2 su bardağı) krema
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
Büyük bir tencerede tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca tencereyi ateşten alıp, tahta kaşıkla unu katarak, pürtüksüz bir bulamaç elde edinceye kadar karıştırınız. Tencereyi yeniden ateşe oturtup, tavuk suyunu ve sütü ekleyiniz. Sürekli karıştırarak kaynatınız. Kaynayınca tavuk parçaları, tuz ve biberi katınız. Ateşi iyice kısıp, tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakınız.
Küçük bir kasede yumurta sarılarını ve kremayı çatalla karıştırınız. Tenceredeki çorbanın suyundan 3 çorba kaşığı katıp, bu karışımı çorbaya ekleyiniz. Tencereyi yeniden ateşe oturtup, hafifçe ısıtınız (çorba sıcak olmalı ama kaynamamalıdır). Tencereyi ateşten alıp, çorbayı ısıtılmış bir servis kasesine boşalttıktan sonra, maydanoz serperek servis ediniz.
Not: Kremalı tavuk çorbası, kalmış tavuk parçalarının değerlendirildiği hazırlanmadı kolay bir çorbadır. Kullanılan tavuk suyu kemik ve derilerden de alınabilir. Bunun için tavuğun kemiklerini ve derisini büyük bir tencereye koyup, su ile örtünüz. Suyu kaynatıp, ateşi iyice kısarak 1 saat kaynatınız. (Pişme süresince kemiklerin suyla örtülü olmadı gerektiği için, gerektikçe su eklemek gerekir.) Tencereyi ateşten alıp, tavuk suyunu bir kaseye süzünüz (süzgeçte kalan kemik ve derileri atınız). Hemen kullanmıyacaksınız, soğutup üstünü örterek buzdolabına koyunuz. İki gün içinde kullanmazsanız, kullanacağınız zaman yeniden kaynatınız.
|
Kremalı Tavuk Çorbası |
|
sessiz bilge
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2020
Mesajlar: 43 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc149396
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2020
498 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 su bardağı tavuk suyu
1 kase didiklenmiş tavuk eti
200 mililitre sıvı krema
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
1 tutam maydanoz
Arzuya göre pul biber
Tereyağını tencerede kızdırın.
Unu kokusu çıkana kadar yağda kavurun.
Un kavrulunca tavuk suyunu yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Bu sırada topak olmaması için hızla karıştırın.
5 dakika kaynattığınız çorbaya tavuk etlerini de ekleyin.
Kremayı bir kaseye boşaltıp içine çorbanın suyundan biraz ekleyin ve ılıştırın.
Ardından kesilmemesi için hızla karıştırarak çorbanıza ekleyin.
Tuz ve karabiber de ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serptiğiniz çorbanızı sıcak servis edin.
|
|