https://yemek.name
1 kg tavuk (ceviz büyüklüğünde kesilmiş lokmalar halinde)
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
8 su bardağı tavuk suyu
1 adet defne yaprağı
Sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
20 adet arpacık soğanı
2 yemek kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)
2 adet havuç (küp küp doğranmış)
200 gram mantar (dilimlenmiş)
1 yemek kaşığı limon suyu
1 su bardağı krema
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Servis ederken üzerine serpmek için:
Maydonoz (ince kıyılmış)
1 kaşık tereyağını ve 2 kaşık zeytinyağını ısıttığınız tavaya tavukları ekleyin ve hafifçe kızarana kadar, yaklaşık 10 dakika soteleyin.
Daha sonra tavukları tavadan alarak hafifçe una bulayın ve üzerlerine tuz ve karabiber serpin.
Tavaya alarak 5 dakika kadar kızartın.
Daha sonra üzerine tavuk suyunu ve defne yaprağını ekleyerek iyice pişene kadar, yaklaşık 40 dakika haşlayın.
Sosu için tavada 1 kaşık tereyağını ve 2 kaşık zeytinyağını ısıtın.
Sarımsakları, arpacık soğanlarını, taze soğanı, havuçları, mantarları ve limon suyunu sırasıyla, aralarında ikişer dakika bekleyerek tavaya ekleyin ve soteleyin.
Tüm malzemeler eklendikten sonra 10 dakika daha soteleyin.
Üzerine kremayı ekleyin.
Tuz ve karabiberle tatlandırıp, haşlanmış tavuğun suyundan 1 kepçe ekleyerek sulandırın ve 3 dakika pişirin.
Tabağa aldığınız tavukların üzerine hazırladığınız sosu ve taze maydonozları ekleyerek servis edin.
|