|
Kremalı Tavuklu Makarna |
|
hayal idi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2011
Mesajlar: 53 Şehir: Bingöl |
Kısa URL: https://ml.md/lc63966
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2011
6,465 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
Yarım paket makarna
300 gram kemiksiz tavuk göğüs eti
1 çay bardağı çiğ krema
2 çorba kaşığı kaşar peynir rendesi
Tuz, karabiber,
1 çorba kaşığı tereyağı
Tavuk etleri uzun şeritler halinde kesin. Az yağ koyulan tavada iki yüzü de kızarıncaya kadar pişirin. İstenirse ızgarada da pişirebilirsiniz. 3 su bardağı su kaynayınca tuz ilave edin. İçine makarnaları koyup 15 dakika pişirp, süzün. Tavada pişirdiğiniz tavuk etlerinin tereyağı ve üzerine süzülmüş makarnayı ekleyin. Çiğ krema, tuz, karabiber ilave edip 7 dakika daha pişirin. En son kaşar peyniri rendeleyin ve sıcak servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 25.08.2023
|
Kremalı Tavuklu Makarna |
|
Erdim
Aşçı
Kayıt: 02.08.2014
Mesajlar: 18 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc100414
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2014
2,834 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram tavuk eti
50 gram çiğ krema
2 sivri biber
5 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kekik, kimyon, karabiber ve pul biber
Yarım paket makarna
Öncelikle etleri uzun şeritler halinde doğrayın. Üzerine zeytinyağı döküp 10 dakika dinlendirin. Daha sonra biberleri doğranmış sarımsaklarla harmanlayıp bir miktar zeytinyağı ve 2 diş sarımsağı 10 dakika kadar pişirin. Etlerin üzerine baharatları ekleyip hepsini tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Bu arada makarnayı 10 dakika haşlayıp çiğ kremayla karıştırıp servis tabağına pişen tavuk etleriyle birlikte alın. Sıcak olarak ikram edin.
|
Kremalı Tavuklu Makarna |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106760
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2015
7,200 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr makarna
150 gr mantar
150 gr tavuk göğüsü
1 paket krema
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı margarin
1 çorba kaşığı tuz
Tavuk göğüs filetoları küp küp doğrayın ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile kızartın. Başka bir tavada, makarnanızı normal makarna haşlar gibi yumuşacık olana kadar haşlayın. Daha sonra bir tavada mantarları soteleyin ve içine tavukları da ekleyip biraz karıştırdıktan sonra altını kapatın.
Haşladığınız makarnaları süzgeçten geçirdikten sonra, makarna tenceresine 1 yemek kaşığı margarin koyun ve daha sonra 1 paket kremayı da tencereye ekleyin. Krema kaynamaya yakın içerisine tavuk ve mantarları da ekleyin. Son olarak da süzgeçten geçirdiğiniz makarnaları ve tuzu da ekleyin ve biraz karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın. Tabağa servis ettiğinizde dilerseniz bir kaç demet maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
|
Kremalı ve Tavuklu Makarna |
|
toprakana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2016
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc142505
Gönderme Tarihi: 05.May.2019
935 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket kalem makarna
Sosu için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gram kuşbaşı tavuk eti
1 dal pırasa
Tuz
Karabiber
200 mililitre krema
Üzeri için:
Taze soğan
Kalem makarnayı haşlayıp suyunu süzün. Sosu için zeytinyağını ısıtın. Kuşbaşı doğradığınız tavuk etlerini hafif soteleyin. İnce doğradığınız pırasayı ekleyin. Makarnayı haşladığınız sudan yarım kepçe kadar ilave edip tuz ve karabiber ile tatlandırın. Tavuklar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Ayrı bir sos tenceresinde kremayı ısıtın. Pişen pırasalı tavuk etine ekleyip karıştırın. Suyunu süzdüğünüz makarnayı sos tenceresine alıp iyice karıştırın. İnce kıyılmış taze soğan ile süsleyerek sıcak servis yapın.
|
|