Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kemal Paşa Tarifleri > Kremalı Tel Kadayıf (3 adet - 269,320 defa bakıldı)

Kremalı Tel Kadayıf


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kremalı Tel Kadayıf

kamer
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.12.2008
Mesajlar: 21
Şehir: Tunceli
Kısa URL: https://ml.md/lc32311
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2008
6,382 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg tel kadayıf
1 paket tereyağı ya da margarin
Krema için:
Yarım litre süt
1 çay bardağı pirinç unu
1 çaybardağı şeker
Şerbet için:
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Yarım limon suyu

Evvela şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Krema malzemesi orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Tereyağı yakmadan eritilir, ılıtılır. Kadayıfın üzerine dökülür ve didiklenir. Yağlı kadayıfın yarısı bastırarak fırın kabına yerleştirilir. Üzerine krema yayılır. Kalan yağlı kadayıf üzerine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir. 2 saat bekletilir. Kare keserek servise sunulur.


Fotoğraf "Refika Ekin" tarafından gönderildi. 01.12.2015


Kremalı Tel Kadayıf

yorgun adam
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.06.2011
Mesajlar: 61
Kısa URL: https://ml.md/lc65095
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2011
2,725 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. tel kadayıf
2 çorba kaşığı tereyağı
Kreması için:
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı tozşeker
8 çorba kaşığı irmik
5 çorba kaşığı margarin
Şerbeti için:
4 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Süt, tozşeker, irmik ve margarini sürekli karıştırarak pişirin. Şerbet için su ve tozşekeri kaynatın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin. 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kadayıfı erimiş margarinle harmanlayın. Yarısını bir fırın tepsisine döşeyin. Ilınmış kremayı üzerine döküp, kalan kadayıfı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün.


Fotoğraf "tarifci abla" tarafından gönderildi. 20.07.2015


Kremalı Kadayıf

can su
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.07.2014
Mesajlar: 23
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc99642
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2014
2,288 defa indirildi / yazdırıldı




1 Litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
150 gr tel kadayıf
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 paket margarin

Yarım margarini eritin, kadayıfı yağlayın, biraz karıştırarak üzerine şekeri koyun tavada kızarana kadar iyice kavurun. Yarım paket margarini eritin. İçine bir bardak un ekleyin. Biraz kavurduktan sonra sütü ilave edin. Kaynayınca şekerini ilave edin, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocağın altını kapatın. Bir paket vanilya ilave edin. İyice çırpın. Borcama kadayıfların yarısını yayın üzerine kremayı döküp düzeltin. Ceviz serpin . Sonra tekrar üzerine kadayıfı döşeyip serpin. Buzdolabında bekletin. Daha sonra servis yaparken üzerine antep fıstığı veya ceviz serpin.


Fotoğraf "can su" tarafından gönderildi. 06.07.2014






Kremalı Tel Kadayıf Tarifleri Kemal Paşa Tarifleri



(3 adet Kremalı Tel Kadayıf 269,320 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort