Kısa URL: https://ml.md/lc38129
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2009
2,381 defa indirildi / yazdırıldı
1 lt. süt
50 gr. şeker
250 gr. un
100 gr. erimiş tereyağı
10 yumurta
1 paket vanilya
Tuz
İçi İçin:
Elma
Pudra şekeri
Bir kap içinde süt, un, tuz, şeker ve yumurtaları iyice karışıncaya kadar çarpınız.
İnce süzgeçten geçiriniz. Tereyağı vanilya ilâve ediniz.
Tavada kızdırılmış ve tereyağlanmış içini örtecek kadar (1/2 çorba kepçesi takriben) hazırlanan hamurdan dökünüz.
Tavayı ateş üzerinde meyilleyerek her tarafını örtecek biçimde kızartınız.
Tekrar öteki yüzünü çevirerek alt ve üstü kızartınız.
Soyulmuş ve küçük doğranmış elmaları pudra şekerine bulayınız.
Hazırlanan kreplare elma içi koyarak rulo yapınız.
Ruloların üzerine pudre şekeri serperek servis yapınız.
Kısa URL: https://ml.md/lc100038
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2014
2,331 defa indirildi / yazdırıldı
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı ince kıyılmış elma kompostosu
Çorba kaşığı pudra şekeri
2 adet büyük boy krep
Ocak misafir önünde yakılır. Tereyağı ilave edilerek eritilir. Krepler birer birer tavaya alınarak ısıtılır ve içlerine elma kompostosu konup rulo şeklinde sarılır. Tabaklara alınıp üzerlerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.