Kısa URL: https://ml.md/lc38126
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2009
2,091 defa indirildi / yazdırıldı
Krepler çalışılmasında biraz el alışkanlığı isteyen bir çeşit omlettir. Çok ince yapılması ve sıcak olarak servis edilmesi gerekir. Kreplere konan taze tereyağı onlara ayrı ince bir lezzet vermektedir. Tereyağı yerine zeytinyağı konduğu zaman biraz daha krepin gevrek olmasını sağlar.
Kısa URL: https://ml.md/lc22289
Gönderme Tarihi: 29.Şub.2008
2,682 defa indirildi / yazdırıldı
Dilerseniz krepleri birkaç gün önceden hazırlayıp buzdolabında birkaç gün, buzlukta ise yaklaşık bir ay bekletebilirsiniz.
Eğer krebi tatlı olarak hazırlayacaksanız iç malzemeye tuz yerine şeker ilave edin. Ancak pişirme işlemini kısık ateşte yapın. Çünkü kenarı kıtırlaşıp kuruyabilir.
Pişirme esnasında bir krebi çıkarıp diğerini ilave ederken tavaya dökülen damlaları hemen silin. Aksi durumda krep pütürlü olur.
Pişirdiğiniz krepleri, sıcak muhafaza etmek için üstüste dizin.