|
Krep |
|
fiber
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2013
Mesajlar: 72 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc85522
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2013
1,680 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Hamurişi
2 Çay Kaşığı tuz
1 Su Bardağı süt
1,5 Su Bardağı un
2 Adet yumurta
1 Su Bardağı su
Margarin hariç tüm malzeme karıştırılır. Yağsız tavaya kepçeyle birer kepçe dökülür. Tavaya yaydırılır. Önlü arkalı pişen krepler servise hazırdır.
|
Krep |
|
başlangıç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.12.2011
Mesajlar: 90 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc76923
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2012
1,519 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
2 Adet yumurta
1 Su Bardağı su
1 Çay Kaşığı tuz
2 Su Bardağı un
1 Su Bardağı süt
Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin. Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin koyup eritin. Tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.
|
Krep |
|
delibaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.11.2011
Mesajlar: 82 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76843
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2012
1,510 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
3 Adet yumurta
2 Su Bardağı un
2 Su Bardağı süt
Yumurtayı,sütü ve sıvıyağı mikserde çırpın. Oluşan bu karışımın içine un ve tuzu ekleyerek çırpın. Teflon tavayı hafif sıvı yağ ile yağlayın. Teflon tavaya bir kepçe karışımı dökün. Altını üstünü çevirerek pişirin. Pişirdiklerinize sıcakken SANA Klasik sürüp üst üste dizin .İsteğinize göre içine kaşar peyniri, salam sosis koyarak sarın.
|
Krep |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61545
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2011
1,928 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
0.5 litre süt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
250 gr un
Büyük bir kaseye unu koyun ve ortasına bir havuz açıp buraya yumurtaları kırın. Bir taraftan bir tutam tuz serpip, bir yandan sicim gibi süt akıtırken, öte yandan hızlı hızlı çırpın. Son olarak bir tatlı kaşığı ayçiçeği yağı ekleyin. İyice karıştırıp bunu 2 saat buzdolabında bekletin. Krep servisi yapacağınız zaman, hamurunuza biraz su katıp biraz sulandırın. Krepleri büyük bir teflon tavada kepçe ile döküp, bir tarafı pişirince öbür tarafını çevirerek pişirin. Öneriler: Bu krepleri tuzlu malzemelerle kullanacağınız gibi, fruktozla tatlandırılmış meyveler, marmeladlarla da ikram edebilirsiniz.
Fotoğraf "konik" tarafından gönderildi. 03.02.2021
|
|