Kısa URL: https://ml.md/lc2528
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2006
2,355 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
1 paket margarin
1 yumurta
4-5 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
Tarçın - şeker karışımı (üzerine bulamak için)
HAZIRLANIŞI
Margarin elde eritilir, şeker eklenip karıştırılır. Yumurta ve kabartma tozu ilave edilir, ardından aldığı kadar un konur. Elde büyük parçalar halinde rulo şeklinde yuvarlanır. Üzerine bastırılarak baklava dilimi şeklinde kesilir, piştikten sonra sıcak sıcak tarçın-şeker karışımına bulanır.
Kısa URL: https://ml.md/lc97051
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2014
2,964 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket kaliteli margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 adet ince rendelenmiş limon kabuğu
Alabildiği kadar un
Üzeri:
2 dolu çorba kaşığı toz şeker
Yumuşak margarin, yumurtanın sarısı ve pudra şekeri parmak uçlarıyla yedirilir. Limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve bütünleşene kadar un eklenerek yoğrulur. Hamurdan küçük ceviz kadar parçalar alınır. Önce yumurta beyazına sonra toz şekere batırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. 190 derece kızgın fırına verilir, açık pembe renk alana kadar pişirilir.