3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 çay bardağı tozşeker
1 paket fıstıklı Krokan
Süt, pirinç unu, vanilya ve şekeri tencerede karıştırın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp iri parçalara ayırdığınız fıstıklı krokanı ilave edin. Servis kaselerine paylaştırın. Buzdolabında en az yarım saat bekletin. Dilerseniz orman meyveleri ve krokan ile süsleyip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc143598
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2019
582 defa indirildi / yazdırıldı
6 su bardağı süt
3 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Krokan için:
1 çay bardağı kavrulmuş fındık
1 su bardağı toz şeker
Muhallebi tenceresinde pirinç unu, buğday nişastası ve unu 1 su bardağı su ile ezip karıştırın. Üzerine süt ve şeker ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi koyulaşıncaya dek pişirin.
Dikdörtgen cam tepsiye pişen muhallebiyi döküp, buzdolabında 2 saat bekletin. Küçük bir tavaya toz şekeri koyup, kısık ateşte devamlı karıştırın. Şeker yanıp karamel rengini alınca, içine fındıkları atıp birkaç sefer karıştırın.
Fındıklı karameli tezgahın üzerine serdiğiniz folyonun üzerine dökün. Fındıklı karamel iyice soğutup katılaşınca, bir bıçağın sapıyla kırarak parçalara ayırın.
Dolapta bekleyen muhallebiyi dilimlere ayırın. Krokanla süsleyerek servis yapın.