|
Küçük Ekmekler |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc52764
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2010
2,129 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nurşen Karanlık
2,5 tatlı kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı silme toz şeker
1,5 su bardağı ılık su
Yaklaşık 4 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
Un, tuz, toz şeker ve maya derince bir kap içerisinde karıştırılır. Ilık su ilave edilip karışım iyice yoğurulur. Ele yapışmayana dek azar azar un ilave ederek hamur yapılır. Üzeri bir bezle kapatılır. Kabarması için yaklaşık 1 saat beklenir. Kabaran hamur, kabın içinde toparlanır, az un serpilmiş tezgahta tekrar yoğurulur. Hamurdan dilenen büyüklükte parçalar kopartılarak yuvarlanır. Tepsiye dizilir. 10 dakika kadar bekletilip üzerine az un serpiştirip önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürülür. Üzerleri kızarana kadar pişirilir.
|
Küçük Ekmekler |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc75865
Gönderme Tarihi: 18.May.2012
1,799 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 su bardağı eritilmiş margarin
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğine un
1 kalıp beyaz peynir
Bütün malzemeler karıştırılır.Hamur elde edilir.Küçük parçalar alınarak yuvarlak yapılır poğaça formatında kapatılır oval şekil verilir galeta ununa bulanır.Bıçakla üzeri kesilir.200C fırına verilir.
|
|