Kısa URL: https://ml.md/lc106729
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2015
1,414 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet yufka
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
10 çorba kaşığı sıvıyağ
İçi için:
Yarım kalıp beyaz paeynir
Yumurta, süt ve sıvıyağ çırpılır. İlk yufka serilir, karışım sürülür. Önce kanarlardan içe doğru katlanır, kare şekli verilir. Sonra ortadan katlanır. Sıvı karışım biraz daha sürülür. Kenarına ezilmiş peynir konur ve rulo yapılır. Rulonun üzerine bastırarak yassılaştırılır. 3 parmak eninde kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine kalan sıvı karışım sürülür. 185 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc98262
Gönderme Tarihi: 16.May.2014
1,539 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet yufka
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
İçi için:
Yarım kalıp beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Yoğurt, yumurta ve sıvıyağ iyice çırpılır. İlk yufka yayılır. Yüzeyine bu sıvı karışım sürülür. Yufka tam ortadan katlanır. Yufka üçgen olarak 4 parçaya kesilir. Kesilen kısmın geniş kenarına ezilmiş peynir ve kıyılmış maydanozdan oluşan iç konur. Sağdan ve soldan katlanır ve rulo yapılır. Diğer yufkalar da aynen yapılır. Yağlanmış fırın kabına dizilir. Üzerlerine artan sıvı karışım sürülür. 185 derece fırında kızarana kadar pişirilir.