|
Kula Göveci (Manisa) |
|
özbek
Aşçı
Kayıt: 03.11.2019
Mesajlar: 15 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc146535
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2019
571 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
2 kg kemikli kuzu eti
500 gr domates
250 gr yeşilbiber
150 gr tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Kemikli kuzu eti parçalara ayrılıp büyük bir gövece yerleştirilir. Üzerini örtecek kadar su eklenir, ağzı kapatılıp akşamdan fırına koyulur. Sabah fırından alınan gövecin içindeki etler küçük parçalara bölünerek kemikleri ayıklanır. Parça etler küçük göveçlere yerleştirilir, kuşbaşı doğranmış domates ve biberler etin üzerine konulup tuz eklenir, karıştırılır. Üzerini örtecek kadar et suyu dökülür, bir çay kaşığı tereyağı konur ve ağzı açık olarak tekrar 180 derece ısıda fırına sürülerek 30 dakika pişirilir. Göveç sıcak olarak servis yapılır. Servis sırasında pirinç pilavı ve cacık önerilir. Not: Eti fırına verme şansı yoksa ilk aşamadaki işlem düdüklü tencerede 45 dakika pişirilerek yapılır.
|
Kula Güveci (Manisa) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31314
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2008
5,754 defa indirildi / yazdırıldı
|
Manisa İl Kültür Müdürülüğü
Malzeme:
Kuzu eti (böbrek yatağı, ön veya arka butlardan),
domates,
biber,
tereyağı.
Yapılışı:
Kuzu eti güzelce yıkanarak toprak güveç veya herhangi bir kapta haşlanır. Etin kefi alınıp, suyu süzülür. Haşlanmış olan et, toprak güvece döşenir. Üzerine iki dilim büyükçe domates ve bir iki tane biber konulur. Yarım yemek kaşığı tereyağı ilave edilir. Etin kendi suyundan yeterince konularak fırına verilir. Et pembeleştikten sonra fırından çıkarılarak servis yapılır.
|
|