|
Külahta Kek |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc101976
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2014
3,051 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
3 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı eritilmiş margarin
2 kahve fincanı yoğurt
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı damla çikolata
1 paket krem şanti
10-15 adet dondurma külahı
Yumurta ve şekeri rengi beyazlaşana kadar çırpın, yoğurt ve eritilen margarin yağını ekleyip biraz daha çırpın, un kakao ve kabartma tozu ekleyin hepsini koyu bir kıvama gelene kadar çırpın, damla çikolatasını ekleyip kaşıkla karıştırın. Fırın tepsisine külahları yerleştirin baton kek kalıbında daha rahat pişiyor külahların üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde kek karışımını doldurun 150 derece fırında pişirin.pişen kekleri soğutun ve kremşantisini iyice sertleşene kadar çırpın ve sıkma torbası yardımıyla dondurma şekli vererek üzerlerine sıkın.
|
Külahta Kek |
|
çevrimiçi
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc133087
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2018
730 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kişi sayısı kadar dondurma külahı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 vanilya
Üzeri için:
Çilekli krem şanti
Çilekli sos
Derin bir kaba yumurta ve şekeri alıp mikserle iyice çırpıp yumurtaları kar haline getiriyoruz.
Daha sonra sıvı yağ ve suyu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
Un kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ettikten sonra spatula ile aynı yönde karıştırıp unu iyice yumurtalara yediriyoruz.
Daha sonra dondurma külahlarımızı su bardaklarının içine koyup içlerine yarıyı biraz geçecek kadar hamur koyup külahlarımızı bardaklarla birlikte fırın tepsimize dizip önceden ısınmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Keklerimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
Biz de bu arada krem şantimizi hazırlıyoruz.
Krem şantimizi 1 bardak süt ile iyice çırpıp buzlukta biraz donduruyoruz.
Daha sonra şantimizi buzluktan çıkarıyoruz.
Tatlı kaşığımızı suya bandırıp çıkarıyoruz ve şantimizden kaşıkla alıp keklerimizin üzerine dondurma şekli vererek çilekli sosla süslüyoruz.
|
Külahta Kek |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160633
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2021
305 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Kek için:
1/3 su bardağı kakao
3/4 su bardağı un
3/4 su bardağı pudraşekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz
1/4 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
7 adet külah
Buttermilk için:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı limon suyu
Üzeri için:
Krem şanti
Öncelikle buttermilk için sütü ısıtıp içine limon suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp, kesilmesini bekleyin. Sütün içindeki kesilmiş parçaları ayırmak için ince telli süzgeçten geçirin ve bir kenara alın. Kek için kakao, un, pudraşekeri, kabartma tozu ve tuzu derin bir kapta karıştırın. Buttermilk hazırlarken süzgeçte kalan kesilmiş süt parçalarını, ılık suyu ve zeytinyağını kuru malzemeye ekleyin ve iyice karıştırın. Külahların 2/3'sini doldurun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Oda sıcaklığında soğutun ve üzerine krem şanti sıkıp servis yapın.
|
Külahta Kek |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164788
Gönderme Tarihi: 11.May.2022
166 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket hamur kabartma tozu
3-4 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
Nar
Tuz
Büyük bir kasenin içerisine yumurta ve şekeri alıp, çırpma teli yardımıyla çırpın.
Çırpmaya devam ederken sütü ve eritilmiş tereyağı da yavaş yavaş ilave edin.
Daha sonra bir kasede birleştirdiğiniz un, hamur kabartma tozu ve tuzu de sıvı malzemelere yavaş yavaş ekleyin.
Tüm malzemeler karışınca, içerisine narı da ilave edin.
Külahı elinize alın ve hazırladığınız harç ile külahı tamamen doldurun.
Üzerlerini nar ile süsleyin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
Külahları sunum tabağına alın ve üzerlerine karamel ya da çikolata sosu gezdirerek servis edin.
|
|