|
Kulak çorbası |
|
serenat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2007
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc15808
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2007
2,611 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı nohut
200 gr. kıyma
1 su bardağı hazır erişte
4 çorba kaşığı margarin
8 su bardağı et suyu
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı un
2 kase yoğurt
1 adet limonun suyu
1 adet yumurta
tuz
karabiber
Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi günü haşlanır. Kıyma, tuz ve karabiber birlikte yoğrulur. Nohut kadar köfteler yapılır, kızgın margarinde kızartılır, tencereye et suyu konur, kaynayınca erişte, haşlanmış nohut, kızarmış köfteler eklenir. Diğer tencerede bir çorba kaşığı margarin ve un kavrulur. Ocaktan alınır, üzerine yoğurt, yumurta, limon suyu ve ezilmiş sarımsak karışımı eklenir, iyice çırpılır. Üzerine kaynamakta olan çorbadan bir kepçe alınır, ılıştırılır, çorbaya siçim gibi akıtarak ve karıştırarak ilave edilir. Servis sırasında üzerine kızdırılmış yağ gezdirilir.
|
KULAK ÇORBASI |
|
sedan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2008
Mesajlar: 112 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23254
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2008
2,446 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
250 gr. un
2 yumurta
1 baş kuru soğan
6 su bardağı su
150 gr. kıyma
tuz
kırmızı biber
3 kaşık yağ
Yapılışı:
Un, yumurta ve su ile hamur hazırlayın. Bundan yufka yapıp karelere bölün. Rendelenmiş soğanı kıymaya katın. Tuz ve kırmızı biber ilave edip yoğurun. Her kareye kıyma koyarak üçgen haline getirin. iki ucunu tutup üst üste getirerek kulak şekline getirin.
Sonra kaynayan suya bırakın. Kızgın yağa kırmızı biber koyup çorbaya ilave edin.
|
Kulak çorbası |
|
Huriye
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc16067
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2007
2,398 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 kişilik Gerekli malzeme:
250 gr kıyma
1 su bardağı nohut
8 su bardağı su veya et suyu
Yarım paket erişte
4 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
4 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 limon suyu
Tuz, karabiber
1 Kıymaya tuz ve karabiber ilave edip yoğurun. Nohuttan biraz büyük köfteler hazırlayıp kızgın yağda kızarın.
2 Akşamdan ıslatılmış nohutu su veya etsuyuyla haşlayın. Nohutların pişmesine yakın erişteyi ve kızarmış köfteleri ilave edip pişirin.
3 Başka bir tencerede bir çorba kaşığı yağı eritip unu kavurun. Ezilmiş sarımsağı pembeleştirip ocaktan indirin. Ilınınca yoğurt, yumurta ve limon suyunu ekleyip çırpın.
4 Kaynamakta olan çorbadan bir iki kepçe alıp karışıma ilave edin. Ilınıncaya kadar çırpın ve çorbaya ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp yağda kızdırılmış nane ilavesiyle servis yapın.
|
KULAK ÇORBASI |
|
tiraje
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc54682
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2010
2,298 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME
250 gram kuşbaşı et
1 su bardağı nohut
1/2 paket erişte
4 diş sarımsak
3 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 adet limon
2 su bardağı yoğurt
8 su bardağı su
1/4 paket margarin
Yeterince tuz
karabiber
YAPILIŞI
Bir gece önceden ıslattığımız nohutları, nohutların büyüklüğünde doğradığımız etlerle birlikte haşlayalım.
Etler ve nohutlar iyice pişince yeterince tuz, karabiber ve erişteleri ilave edip biraz daha pişirelim.
Unu yağda kavurup dövdüğümüz sarımsakları ilave edelim.
Kavurduğumuz sarımsaklı un biraz soğuduktan sonra yoğurdu, limon suyunu ve yumurtayı ilave edip karıştıralım.
Bu karışımı, kaynamakta olan çorbadan aldığımız 2 kepçe su ile ılıttıktan sonra hepsini tekrar çorbaya ilave edelim.
Bir taşım daha kaynattıktan sonra yağda yaktığımız naneyi çorbanın üzerine döküp sıcak sıcak servis yapalım.
NOT: Bazı yörelerde, kuşbaşı et yerine kıyma ve simitten küçük köftecikler yapılarak hazırlanan bu çorbaya bazı bölgelerde salça da ilave edilmektedir.
|
KULAK ÇORBASI |
|
A.L.O.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.05.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc52262
Gönderme Tarihi: 29.May.2010
2,176 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir miktar una 1 yumurta kırıp, biraz tuz ilâvesiyle etsuyu akıtarak yoğurup biraz kalınca yufka açınız. Sonra iki santim genişliğinde, şeritler kesip bunlardan da dört köşe parçalar kesiniz. Sonra iyice kıyıp gayet az soğanla tereyağında kavrulmuş et kıymasından bu parçalara birer miktar koyup külah gibi büküp uçlarını üzerlerine çevirip bastırarak ağızlarını kapayıp tepsiye diziniz. Sonra kaynamakta olan çorbaya yeterli etsuyuna, incitmeyerek yavaşça atıp pişiriniz. Gereğince pişince tuzuna bakıp kâseye koyunuz. Üzerine kuru nane serpip servis yapınız.
|
|