|
|
Kulaklı Çorba (Antalya) |
|
Yörem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.11.2006
Mesajlar: 245 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc9746
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2006
5,388 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı nohut
6 su bardağı su
250 gr. kuşbaşı et
2 yemek kaşığı margarin
tuz, karabiber
Terbiyesi için:
2 adet yumurta
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
1 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı yoğurt
Hamuru için:
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 çay bardağı su
tuz
Hamur malzemesi kulak memesi kıvamında yoğrulur. Yarım saat dinlendirdikten sonra erişteden biraz büyük boyutta şeritler kesilir ve bir tepsiye konup nemini atması sağlanır. Geceden ıslatılan nohut ile kuşbaşı et birlikte haşlanır. Yeterince piştikten sonra kestiğiniz hamurlar, tuz ve karabiber ilave edilir. Diğer tarafta un kavrulur. Sarımsak eklenir. Ayrı bir kapta yumurta, limon suyu, yoğurt çırpılır. Bu karışıma unlu karışım da ilave edilir ve haşladığınız etli nohutların üzerine yavaş yavaş dökülür, iyice karıştırılır. Tavada çok az bir yağda nane kızdırılıp çorbanın üzerine dökülerek servis edilir.
Not: Kulaklı çorba Korkutelinde hemen hemen bütün köylerde sıklıkla yapılan bir çorba türüdür. Daha çok imece usulüyle yapılan yemek, düğünlerin olmazsa olmazıdır. Şehir dışından gelen misafirlere ikram olarak sunulan bu çorba, yöre insanın beğenisini kazandığı kadar yabancılarında ilgisini çeken bir yemektir. Yemek Korkutelinde düzenlenen birçok festivalde yerli ve yabancı turistin beğenisine sunulmaktadır.
|
Kulak Çorbası (Antalya) |
|
kaycan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.06.2020
Mesajlar: 40 Şehir: MALATYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc150970
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2020
464 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
750 gram un
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
300 gram kıyma
1 yemek kaşığı kıyılmış fesleğen
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı tuz
Çorbası için:
1 kilogram kemikli kuzu eti
2 su bardağı nohut
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı acı pul biber
1 yemek kaşığı nane veya fesleğen
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
Nohutları 8-10 saat önceden ıslatın.
Şişen nohutları kemikli etle birlikte üzerini iki parmak geçecek kadar suda haşlamaya başlayın.
Haşlama esnasında tuzunu ve salçasını ekleyin.
Suyu eksildikçe takviye ederek etleri güzelce haşlayın.
Mantısı için unu yoğurma kabına alıp içine tuzu ve yumurtaları ekleyin.
Yoğurmaya başlayın.
Gerektiği kadar su ilave ederek sert bir hamur elde edin.
15-20 dakika kadar nemli bir bezin altında hamuru dinlendirin.
Kıyma, karabiber, kırmızıbiber, tuz ve fesleğeni yoğurarak mantı içini hazırlayın.
Dinlenen hamuru 3-4 bezeye ayırıp açın ve kare kare kesin.
Ortalarına kıymalı harçtan koyduğunuz hamuru üçgen kapatın.
Tenceredeki etler ve nohutlar piştiğinde sarımsak, limon suyu, 1 kaşık kırmızı pul biber ve fesleğeni bir arada ezin.
Sosu çorbaya ekleyip karıştırın.
Ardından 1 kaşık tereyağı ile mantıları da ekleyin.
Mantılar şişip piştiğinde, kalan 2-3 kaşık tereyağını 1 kaşık kırmızı pul biber ile kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin, servise hazır.
|
Kulak Çorbası (Antalya) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177913
Gönderme Tarihi: 25.May.2024
68 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ali Küçüktepe
1 kg kemikli parça et (tercihen kuzu veya oğlak kol)
300 gr kıyma
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı ince kıyım fesleğen
1 yemek kaşığı nane
2 su bardağı nohut
3 adet yumurta
3-4 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı tereyağı
750 gr un
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 adet limon
Un elenip ortası havuz gibi açılır.
İçine tuz ile çırpılmış yumurtalar konur.
Karışıma, az az su ilave edilerek yoğrulur, sert bir hamur kıvamına getirilir.
Hamurun üzeri nemli bir bezle örtülerek 15- 20 dakika dinlendirilir.
Diğer yanda mantı içini hazırlamak için kıymaya karabiber, toz kırmızı biber, fesleğen ve tuz bir araya getirilir, yoğurulur.
Dinlenmiş hamur 4 parçaya ayrılır. Her parçası ayrı ayrı unlu zeminde, bıçak sırtı kalınlığında açılır. Kenar uzunluğu yaklaşık 2-2,5 cm olacak şekilde kareler kesilir.
Karelerin ortalarına azar azar, hazırlanan içten konur ve üçgen şeklinde katlanır, uçları yapıştırılır. Hazırlanan mantılar unlanıp tepsiye konur.
Sıra çorbadadır. Tencerede et ve nohutlar pişirilir.
Sarımsak, limon suyu, 1 kaşık pul biber, nane veya fesleğen bir arada ezilir, çorbaya katılır.
1 kaşık tereyağıyla mantılar da eklenir.
Mantılar piştiğinde kalan 2-3 kaşık tereyağı da salça ve 1 kaşık pul biberle kızdırılır, çorbanın üstünde gezdirilir. Çorba servise hazırdır.
|
|
Kulaklı Çorba (Antalya) Tarifleri Burdur Yemekleri
|
|