Kısa URL: https://ml.md/lc52126
Gönderme Tarihi: 26.May.2010
2,906 defa indirildi / yazdırıldı
3 top vanilyalı dondurma
2 çorba kaşığı krem şanti
Sıcak rokoko sosu için:
30 gram sütsüz çikolata
Ön hazırlık olarak, rokoko sosu için sütsüz çikolatayı su dolu bir tencerenin içine konan bir kabın içinde eritin. 3 top vanilyalı dondurmayı buzdolabında soğutulmuş dondurma kuplarına koyun. Dondurma kaşığının tersi ile bastırarak üç dondurmanın ortasını havuz haline getirin. Yanlara krema sıkacağı ile istediğiniz şekilde krem şanti sıkın. Havuzun içine de sıcak rokoko sosu dökün. Sıcak sosun dondurmayı eritmemesi için hemen servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc22377
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2008
2,643 defa indirildi / yazdırıldı
1/2 kg. süt
10 gr. salep
1 su bardağı şeker
10 çorba kaşığı krem şanti
1/2 ölçü çikolatalı sos
1 çorba kaşığı yeşil fıstık
Sütü tencere, içinde ocağa koyunuz. Kaynamasına yakın (kaymak bağlayıp, hava kabarcıkları oluşurken) salebi şekerle karıştırıp süte katınız. Devamlı karıştırarak 10 dakika pişiriniz.
Ilıklaşmasına yakın tekrar karıştırarak macun gibi olmasını sağlayınız. Soğuyunca buzluğa koyup arada bir alt üst ederek dondurunuz. Buzlukta bir gün bekletiniz.
Eresi gün dondurma kaplarına 3-4 çorba kaşığı kaymaklı dondurma koyunuz. Üzerine 1 çorba kaşığı krem şanti gezdirip, 2 çorba kaşığı çikolatalı krem dökünüz. Kıyılmış yeşil fıstık serperek ikram ediniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc75345
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2012
2,427 defa indirildi / yazdırıldı
Tuğrul Şavkar
500 ml. sıcak çikolata sosu
15 top kaymaklı dondurma
250 ml. krem şanti
5 adet bisküvi
Çikolata sosunuzu sıcak olarak kup bardaklarının dibine bölüştürün. Birazını süsleme için ayırın.
Her kupa çikolata sosunun üzerine 3'er top kaymaklı dondurma yerleştirin.
Bir sıkma torbasına krem şantiyiyi doldurup kup bardaklarındaki dondurmaların üzerine sıkın.
Üzerlerine süsleme için ayırdığınız çikolata sosunu bölüştürüp, dondurmaların kenarına bisküvi saplayarak servis yapın.