|
Küp Eti (Kütahya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31756
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2008
3,149 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
500 gr. iri kuşbaşı et
1 orta boy soğan
2 orta boy domates
2 adet yeşil biber
1 diş sarımsak
tuz
T,5 çay bardağı su
Karabiber
Küpün içine önce bütün soğan yerleştirilir. Daha sonra sırası ile et domates, biber, sarımsak, tuz ve karabiber koyulup, suyu ilave edilir. Etin hiç yağı yoksa yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edilebilir. Küpün ağzı sıkıca kapandıktan sonra çok kısık ateşte 3 saat kadar pişirilir. Sunum, kızarmış patates , pirinç pilavı ile servis yapılabilir.
|
Küp Güveci (Kütahya) |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157597
Gönderme Tarihi: 03.May.2021
275 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kuzu ön kolu
3 adet orta boy soğan
5 adet çarliston biber
4 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Kaynar su (etin üzerini örtecek kadar)
Tuz
Karabiber
Küçük parçalar şeklinde kesilmiş kuzu eti, iri parçalar şeklinde doğranmış soğan ve biberi bir kabın içine alın. Salçayı ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Küçük doğranmış domatesi ekleyip harcı bir küpün içine doldurun.
Küpün ağız kısmını hamurla sıkıca kapatıp fırında 3 saat pişirin.
Küpü dikkatlice kırıp yemeği servis tabağına alın. Sıcak servis yapın.
|
Küp Et (Kütahya) |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161091
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2021
247 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.acunn.com
2 kg kuzu kuşbaşı et
15-20 adet arpacık soğan
3 yeşilbiber
3 domates
5 diş sarımsak
9-10 top karabiber
1 yemek kaşığı tuz
Hamur için:
Un
Su
Tuz
İlk önce yeşilbiberler ve domatesleri iri bir şekilde doğrayın.
Ardından bir bakır tencereye etin yağlı kısımlarını yerleştirin.
Daha sonra da arpacık soğanları, etleri, sarımsakları, top karabiberleri, yeşilbiberleri, domatesleri ve tuzu etlerin üzerine ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatın ve kapağın kenarını iyice kapatmak için un, su ve tuzu bir kaba alıp yoğurun.
Bu hamurla kapak kenarını kapatarak yemeğin hava almadan pişmesini sağlayın.
Küp Eti kısık ateşte yaklaşık 4 saat kadar pişirerek sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
|
|