3 YUMURTA (AKI, SARISI AYRILIR)
200 GR. BİTTER ÇİKOLATA
1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
1/2 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
2 TATLI KAŞIĞI NESKAFE
1 PAKET KREM ŞANTİ
1 SU BARDAĞI SÜT
Yumurta aklarını kar haline gelip katılaşana dek çırpalım. Çikolatayı küçük parçalar halinde kırarak madeni bir kabın içine alalım. Kabı, içinde kaynar su bulunan bir tencereye oturtalım. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak çikolatayı benmari usulü eritelim. Çikolatayı ateşten alıp soğutalım. Bir kapta yumurta sarılarını şekerle birlikte 1 dk. çırparak çikolatalı harcın içine ekleyip 1 dk. daha çırpalım. Ayrı bir kapta krem şantiyi, sütü ve neskafeyi çırparak koyulaştıra-lım ve çikolatalı harcın içine ekleyip karıştıralırr İçine yumurta aklarını, portakal kabuğu rendesini ekleyip çırpma teliyle ve ağır hareketlerle çok az karıştıralım. Kremayı kuplara paylaştıralım. Üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek buzdolabında birkaç saat soğutup servis yapalım.
240 gr bitter çikolata
1/3 su bardağı SEK Süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
2 yumurta sarısı
4 yumurta akı
200 ml soğuk krema
Çikolatayı benmari usulü eritin. Soğumaya bırakın. Yumurta sarılarını karıştırma kabında çırpın. Sos tenceresinde SEK süt ve şekeri eriyinceye kadar karıştırın ve kaynama noktasına gelince ocaktan alın. Yumurta sarılarını bir kaba alın. Üzerine sürekli karıştırarak şekerli sütü ilave edin. Sütlü karışımı çikolataya ekleyin. Yumurta aklarını cam bir kaba alın. Kabı içinde sıcak su dolu bir kabın üzerine yerleştirip sürekli karıştırın. Kaynama noktasına gelmeden ocaktan alın. Tuz ekleyip tel çırpıcıyla iyice çırpın. Yumurta aklarının üçte birini çikolatalı karışıma ekleyip yavaş hareketlerle yedirin. Buzlukta soğuttuğunuz karıştırma kabına kremayı alın ve mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Çikolatalı karışıma ekleyip yine yavaş hareketlerle yedirin. Kaplara paylaştırın ve buzdolabında 2 saat bekletin. Taze meyvelerle süsleyip servis yapın.