https://yemek.name
Kurabiye Hamuru:
300 g toz şeker
500 g un
5 g kabartma tozu
2 g karbonat
3 g tuz
5 ml vanilya aroması (markette minik şişelerde sıvı halinde çeşitli lezzetler bulunuyor)
1 yumurta
200 gr yumuşak yağ
100 gr çiğ krema
Yapıştırıcı malzemeleri:
1 yumurta akı
100 g pudra şekeri
Büyük bir kapta yağ ve yumurtayı yumuşayıp, karışana kadar çırpın.
Mikserinizin düşük hızında krema ve vanilyayı ekleyin.
Son olarak artan tüm malzemeleri kabınıza dökerek, gerektiğinde eliniz ile hamurunuzu oluşturun.
Tercihen gece boyunca (bir kaç saat) buzdolabınızda dinlendirin.
Unladığınız bir yüzeyde merdane veya oklava ile açarak şekillendirip 190 dereceye ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin (kendi fırınınıza göre 8 dakikaya kadar düşebilir bu süre)
Yapıştırıcı için; cam veya çelik bir kapta yumurta akını ve şekeri çırpın. Arzu ederseniz 1-2 damla limon suyu ekleyin (fazla etkisi olmayacaktır, lezzet verebilir)
Varsa kolay kullanım için eski bir ketçap veya bal şişesine (sıkma tipi olanlar) koyabilirsiniz.
Hazırladığınız kurabiyeleri yapıştırarak ev şekli verebilirsiniz.
|