|
Kahramanmaraş Kurabiyesi |
 |
Göksen
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc119185
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2016
12,003 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. un
Yarım kg. margarin
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı çörekotu
1 yemek kaşığı susam
Yeteri kadar tuz yada şeker (isteğe bağlı) tuzlu simit gibi olmalı tuzu
Yeteri kadar süt
Un, margarin (Oda sıcaklığında da olabilir ama genelde eritip hafif soğuduktan sonra eklenir.), tuz ya da şeker, kabartma tozu, çörekotu ve susam karıştırılır. Yumuşak bir hamur olana dek süt ilave edilir. Küçük parçalara ayrılarak merdane ile açılır. Üzeri çatalla çizilerek 160-180 derecede üzeri hafif kızarıncaya kadar 25 dakika pişirilir.

|
Kurabiye (Kahramanmaraş) |
 |
Göksen
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107274
Gönderme Tarihi: 02.May.2015
1,762 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kahramanmaraş Valiliği
Hacı Ali Özturan
150 g tereyagı
1 su bardagı pudra sekeri
3 su bardagı un
Yukarıdaki malzemeler iyice yogrulduktan sonra istenilen sekil verilir ve tabanı yaglanmış bir tepsiye dizildikten sonra fırına verilir.
|
|