|
Kürdan Kebabı |
|
yeni sofra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2009
Mesajlar: 35 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc45541
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2010
2,190 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 ORTA BOY PATLICAN
250 GR YAĞSIZ KIYMA
1 ORTA BOY SOĞAN
2 DİLİM EKMEK İÇİ
1/2 DEMET MAYDANOZ
DİLİMLENMİŞ KAŞAR
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
TUZ
KARABİBER
KİMYON
Patlıcanları alacalı soyup ince uzun dilimler halinde doğrayalım. Tuzlu suda yarım saat bekleterek yıkayıp kurulayalım. Kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartarak kâğıt mutfak havlusu üzerine alalım. Bir kapta kıymanın içine soğan rendesini, ekmek içini, kıyılmış maydanozu, tuzu ve baharatları karıştırıp yoğuralım. Uzun köfteler haline getirerek patlıcan dilimlerine saralım. Ve küçük bir fırın kabına boşaltalım. Salçayı 1 kase su ile incelterek fırın kabına boşaltalım. Kaşar dilimleri patlıcanların üzerine koyup kürdan ile sıkıca kapatıp,200 derecede ısıtılmış fırında 15 dk pişirelim.
|
KÜRDAN KEBABI |
|
mis kokular
Yeni Üye
Kayıt: 21.01.2010
Mesajlar: 4 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc46478
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2010
2,168 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patlıcan
Yarım kilo kıyma
1 adet kuru soğan
Köfte harcı
Salça
1 adet yumurta
2 adet patates
4 adet sivri biber
1 adet domates
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kürdan
Patlıcanlar pijama şeklinde soyulur. İyice yıkanıp,uzun ve geniş şeritler halinde doğranır. Tavaya az yağ konur patlıcanlar tavada arkalı önlü kızartılır. Ayrı bir kapta kıyma, salça, köfte harcı, yumurta, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kırmızı biber ve yarım su bardağı su(köfte harcı olduğu için) iyice harmanlanıp köfte elde edilir. Köftelerden ceviz büyüklüğünde toplar yapılır. Kızaran patlıcanlar ikişer ikişer çarpı şekline getirilir. Her çarpımın ortasına bir top köfte konur.Çarpımların uçları yukarı doğru katlanıp küçük bir kare elde edilir. Karenin ortasına kürdan batırılarak açılması engellenir.Kürdanın üstte kalan boş kısmına sırayla önce az kızartılmış patates, kibrit kutusu boyunda doğranmış sivribiber ve en üste de domates dilimi yerleştirilir. Hazırlanan kebaplar bir borcama dizilir. Bir kapta istenilen ölçüde salça, tuz ve su karıştırılıp borcama dökülür, suyun seviyesi kebaplarla aynı boyda olmalıdır. Fırında 1 saat pişirilir. Çıkarmadan önce piştiğinden emin olunur.
|
Kürdan Kebabı |
|
serinsu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc100686
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2014
1,581 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 bardak ekmek içi
1 yemek kaşığı margarin
4 adet orta boy patlıcan
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber
2 bardak sıvıyağ
2 adet domates
3 adet biber
10 adet kürdan
1 yemek kaşığı salça
4 adet sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
3 bardak ılık su
Kıymayı bir kaba alalım üzerine ekmek içi, tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon, rendelenmiş soğanı ilave edip yoğuralım köftelik kıvama gelince dinlenmeye bırakalım, diğer yandan uzunlamasına doğradığımız patlıcanları kızgın yağda kızartalım, ceviz büyüklüğünde köfteler yapalım, patlıcanları üçgen koyup köfteyi içine koyalım ve üzerine kürdan batıralım kürdanın üzerine de doğranmış domates ve biber koyalım ve tencereye dizelim diğer patlıcanlarada aynı işlemi uygulayalım, salçayı 3 bardak suyla karıştırıp tencereye dökelim üzerine sarımsakları ve yağını ekleyip kısık ateşte pişirelim sıcak servis yapalım.
|
Kürdan Kebabı |
|
çeyrek
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.04.2018
Mesajlar: 22 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc133549
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2018
790 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patlıcan
500 gr kıyma
Soğan
1 kaşık salça
Bayat ekmek
Tuz
Baharat
Sıvıyağ
2 domates
Patlıcanları yıkayıp bir sıra soyup bi sıra soymadan yani alacalı şekilde soyuyoruz, uzunlamasına dilimliyoruz, tavaya yağı koyup kızgın yağda patlıcanları kızartıyoruz.
Kıyma ve diğer malzemeleri bir kapta iyice yoğuruyoruz.
Köfteleri hazırlayıp kızartıyoruz, patlıcanların ortasına köfteleri koyup sarıyoruz, üzerlerine domates koyup kürdan batırıyoruz.
Tepsiye dizip, salçalı sos hazırlayıp, üzerine döküp, 175 derece fırına veriyoruz, 20 dk. pişiriyoruz.
|
Kürdan Kebabı |
|
çeyrek
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.04.2018
Mesajlar: 22 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc133551
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2018
723 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sıvı yağda dilim halinde kızarmış patlıcan
Köfte
Taze biber
Domates
Salça
Karabiber
Tuz
Tuzot
Pulbiber
Kızarmış köfteler patlıcan dilimlerine sarılarak tepsiye döşenir. salça ve baharatlar katılarak sos üstüne katılır.
|
Kürdan Kebabı |
|
toprak abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.04.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc133656
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2018
855 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet patlıcan
1/2 kg. kıyma (köfte yapılacak)
2 adet domates
Tuz
Sıvıyağ
Salça
2 adet patlıcan soyulup tuzlu suda bekletilir.
Patlıcanın bir tanesi uzunlamasına 3 e kesilir. Diğer patlıcan da 3 e kesilir.
Patlıcanlar tek tek kızartılır.
Kıymadan 6 tane iri iri köfteler hazırlanır.
Kızartılan bir patlıcanın içine köftesi konulur ve patlıcanın iki ucundan tutulup ortada uçları birleştirilerek üzerine domates dilimi konulup kürdanla tutturulur.
Bütün patlıcanlara aynı işlem yapılır ve patlıcanlar fırın tepsisine dizilir.
Üzerlerine salçalı su gezdirilip fırına verilir.
|
Kürdan Kebabı |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157444
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2021
325 defa indirildi / yazdırıldı
|
11 adet uzun patlıcan
500 gr dana kıyma
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı galeta unun
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Maydanoz
Patlıcanları alaca soyun.
10 adet patlıcanı uzunlamasına, 3 eşit parçaya kesin.
1 tanesini 4 parçaya bölün.
Her kürdan kebabına, 2 adet kızarmış patlıcan kullanın.
Yani 17 adet kürdan kebabına 34 parça kızarmış patlıcan kullanın.
Dilimlediğiniz parçaları tuzlu suda, 30 dakika bekletin.
Daha sonra süzüp kurulayın.
Patlıcanları yağda arkalı önlü kızartın.
Kızarttığınız patlıcanları peçete serili tepsiye alın.
Üzerlerine de peçete serin ki, tüm yağını çeksin.
Köfteyi yapalım şimdi.
Bütün malzemeleri uygun bir kaba alarak yoğurun.
Yoğurduğunuz harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
Köftelerinizi patlıcandan geri kalan yağda kızartın.
Kızarmış patlıcanlardan iki tanesini alın.
Artı şeklinde üst üste koyun.
Ortasına kızartmış olduğunuz köfteyi koyun.
Bohça gibi sarın.
Bir kürdan ile tutturun.
Son olarak dilimlediğiniz biber ve domatesi de kürdana takın.
Bir kâsede 1 kaşık salçayı eritin.
Tuz, karabiber ve şekeri de ekleyin ve karıştırın.
Hazırlamış olduğunuz kebapların üzerine dökün.
175 derede fırında domates ve biber közlenene kadar 15 dakika pişirin.
|
Kürdan Kebabı |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164196
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2022
264 defa indirildi / yazdırıldı
|
Köfte için:
500 gr. kıyma
Ekmek içi (ufalanmış) yada galeta unu
Kuru soğan
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 yumurta
2-3 diş sarımsak
Maydanoz (isteğe bağlı)
Diğer Malzemeler:
2 yemek kaşığı salça
Yarım bardak sıcak su
Domates
Yeşilbiber
1 kg patlıcan (ince ve uzun tercih edin)
Köfte harcı için kıyma, rende soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kimyon, yumurta, ekmek ve ince kıyılmış maydanozu iyice yoğurun.
Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Kızgın bir tavada önlü arkalı hafif kızartarak kenara alın.
Patlıcanları ince dilimler halinde kesin. Dilimleri 15 dakika tuzlu suda bekletin. Sonra kurulayıp kızgın yağda fazla karartmadan kızartın. Havlu kağıt koyduğunuz bir tabağa alarak fazla yağı süzdürün.
Sonra iki patlıcan dilimini artı şeklinde tezgâha koyup ortasına bir top köfte yerleştirin ve patlıcanları üzerine kapatın. Birer dilim domates ve biberi yerleştirin ve kürdanla sabitleyin.
Bütün patlıcanları bu şekilde hazırladıktan sonra cam fırın kabınıza dizin. Daha sonra salça ya da domatesle hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. Biber ve domatesler kızarana kadar fırında pişirin.
|
Kürdan Kebabı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167645
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2022
251 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram kıyma
1 adet yumurta
3 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
Karabiber
Kekik
Kimyon
Tuz
Sosu için:
2 yemek kaşığı domates salçası
Su
Tuz
Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin ve bir kaba alın.
Üzerine kıyma, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber, kekik ve kimyonu da ekleyip güzelce yoğurun.
Harcınız hazır olunca ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın ve bir kenara alın.
Patlıcanları alacalı soyun ve ince dilimler halinde kesin.
Geniş bir tavada her iki tarafını da kızartın.
Ardından köfteleri de kızartın.
Kızarttığınız iki dilim patlıcanı çapraz olacak şekilde üst üste koyun.
Ortasına da köfte yerleştirin ve bohça şeklinde kapatıp bir kürdan batırarak açılmamalarını sağlayın.
Diğer patlıcan ve köftelere de aynı işlemi uygulayın.
Kürdanların boş kısımlarına da domates ve biber parçaları saplayın.
Sosu için de salça, su ve tuzu bir kasede karıştırın ve kebabınızın üzerine gezdirip fırına verin.
Kebabınızı 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis edin.
|
Kürdan Kebabı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177276
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2024
95 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo patlıcan
1 kilo kıyma
Yarım kilo domates
Yarım kilo biber
Kıyma harcı (yeterince soğan, sarımsak, baharat, galeta unu, yumurta)
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Kıyma harcını hazırlayın ve yoğurun.
Patlıcanları soyun ve uzun şerit hâlinde keserek tuzlu suda acısı çıkıncaya kadar bekletin.
Bu arada köfteleri kızartın ve bir kaba alın.
Patlıcanları da acısı çıktıktan sonra kızartın ve fazla yağı kağıt havlu ile alın.
İki dilim patlıcan artı şeklinde üst üste koyun ve ortasına köfte koyup kenarlarını kapatın.
Üzerine bir dilim halka domates ve biber de koyarak kürdan batırın ve tepsiye dizin.
Salça sosu yapıp üzerine dökün ve tepsi fırına sürün. Fırına göre 180 ve 200 derecede pişirin. Kürdan kebabınız diğer adıyla islim kebabınız hazır.
|
|