|
Kurşun Aşı (Kayseri) |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc87509
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2013
2,232 defa indirildi / yazdırıldı
|
Melikgazi Belediyesi
2 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı köftelik bulgur
2 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
Bir miktar tuz
Bir miktar baharat
1 baş soğan
2 yemek kaşığı salça
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
İsteğe göre kavrulmuş kıyma
Bulgur, irmik, un, tuz, su, yumurta ve baharatla köfte yoğrulur. Nohut büyüklüğünde yuvarlanır
bir başka bölümde tencerede soğan ve kıyma kavrulur.Salça eklenir 7 -8 bardak su ilave edilir.
Su kaynayınca köfteler atılır.Köfteler pişince nohut,mercimek atılır.On onbeş dakika pişirilir bol nane dökülerek servis yapılır.
|
Kurşun Aşı (Kayseri) |
|
cez
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2014
Mesajlar: 49 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc100175
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2014
1,976 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram dana kuşbaşı
2 adet soğan
1 adet yumurta
1 kase ince bulgur
1 kase yeşil mercimek
1 kase nohut
1½ kaşık domates salçası
½ kaşık biber salçası
3½ tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı margarin
Aldığı kadar un
Yıkanan ince bulgurun üzerine bir yumurta kırılır. Harca birer tatlı kaşığı toz biber, pul biber ve tuz serpilir, aldığı kadar un eklenir. Kurşun aşının unlu bulgurlu harcı özleştirerek yoğurulur. İki soğan küp küp doğranır ve yağda kavurulur. Yarım kilo dana kuşbaşı da soğanlarla birlikte kavurulur. Üzerine biber ve domates salçası eklenerek et ve soğan kavurulmaya devam edilir. Salçalarla kavrulan ete iki buçuk tatlı kaşığı toz biber, 1 tatlı kaşığı tuz serpilir ve karıştırılır. Kavrulan etin üzerine sıcak su eklenip karıştırmaya devam edilir. Kurşun aşının bir kase yeşil mercimeğini ve 1 kase de nohudunu eklenir. Dinlenen bulgurlu, unlu harç küçük küçük avuçta yuvarlanarak hazırlanır ve fokurdayarak kaynayan yemeğin üzerine dökülerek pişirilir.
|
Kurşun Aşı (Kayseri) |
|
Berna Avar
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.03.2016
Mesajlar: 25 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc115869
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2016
2,183 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
Yeşil Mercimek 1/4 su bardağı
Nohut 1/4 su bardağı
Köftelik Bulgur 3/4 su bardağı
Un 1/4 su bardağı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Kırmızıbiber 1+1/2 tatlı kaşığı
Su 6 su bardağı
Soğan 1 orta boy
Margarin (erimiş) 3 yemek kaşığı
Kıyma 1/2 su bardağı
Salça 1 yemek kaşığı
Nane 1 yemek kaşığı
Mercimek ve Nohut Yıkanır akşamdan birer su bardağı su ile ayrı kaplarda ıslatılır. Ertesi gün nohut, 1 su bardağı su ile basınçlı tencerede haşlanır. Bulgur 1/2 su bardağı sıcak su ile ıslatılır. Bulgur kabarınca un, tuz, 1/2 tatlı kaşığı kırmızı biber ilave edilerek şekil verilecek hamur haline gelinceye kadar yoğrulur. Bu hamurdan küçük parçalar koparılarak nohut büyüklüğünde yuvarlanır. Mercimek,nohutun haşlama suyu dahil 4 su bardağı su ile kaynatılır. Yumuşayınca nohut ve köfteler içine atılarak kısık ateşte pişirilir.inmesine yakın tuz ilave edilir. Diğer tarafta soyulmuş, yıkanmış ve ince kıyılmış soğan, yağ ve kıyma kavrulur. Salça ve kalan 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ilave edilerek kurşun aşına eklenir. Üzerine kuru nane serpilerek servis yapılır.
|
Kurşun Aşı (Kayseri) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc117024
Gönderme Tarihi: 21.May.2016
1,434 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kayseri Ticaret Odası
1 su bardağı yeşil mercimek
3/4 su bardağı nohut
1 su bardağı bulgur (köftelik)
5 yemek kaşığı un
3 tatlı kaşığı tuz
½ adet yumurta
2.5 yemek kaşığı salça
4 tatlı kaşığı Cırgalan kırmızı toz biber
2 küçük boy domates
1 tatlı kaşığı karabiber
2 orta boy yeşilbiber
1 orta boy soğan
7 yemek kaşığı sıvı yağ
7.5 su bardağı su
Mercimek ve nohut bir gece önceden 2,5 su bardağı suyla ıslatılır. Nohutun kabukları soyulur. Mercimekle birlikte 15 dk, ısıtma suyuyla birlikte pişirilir, kalan suyu ayrılır. Bulgur yıkanıp, süzülür. Bir kaba konulur. Un, 1 tatlı kaşığı tuz, yumurta, karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,1,5 yemek kaşığı salça eklenir, karıştırılıp, yoğurulur. Su ile avuç içi slatılarak nohut büyüklüğünde köfteler yuvarlanır. Yeşil biber yıkanır, çekirdekleri ayıklanıp, ince ince doğranır. Soğan soyulup, yıkanır, ince ince doğranır. Domates yıkanıp, yarım santimetreküp irilikte doğranır. Kırmızı toz biber eklenir, 2-3 dk. kadar pişirilip, su eklenir. Su kaynayınca haşlanmış mercimek nohut ve köfteler tencereye ilave edilir, 15 dk. pişirilip limon suyu ve kuru nane ile servis yapılır.
|
Kurşun Aşı (Kayseri) |
|
mükemmel
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.02.2018
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc131664
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2018
1,319 defa indirildi / yazdırıldı
|
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İçin:
Yarım kase çift çekilmiş dana kıyma
1 Kase İnce bulgur
2 kase un
1 Tatlı kaşığı toz biber
1 Yemek kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Köfte Bobari
1 Yemek Kaşığı Tuz
1 Yumurta
1 çay kaşığı
Toz Şeker
Çorbası için:
250 Gr. Dana kuşbaşı
1 bardak nohut
1 bardak yeşil mercimek
1 yemek kaşığı domates salça
1 yemek kaşığı biber salça
1 çay bardağı zeytinyağı
Nane
Toz biber
2 adet kalem biber
Etler kavrulduktan sonra salça ilave edilir. İçersine kalem biberler doğranır. Kaynamakta olan suya kurşun aşları ilave edilir. Kısık ateşte 1 saat ağzı açık pişirilir. Haşlanan ve kabuğu soyulan nohutu ve haşlanan mercimeği içine atılır. Nane ve Biberler yıkandıktan sonra ilave edilir.
Kıyma, un, tuz, biber, su ile yoğrulur, nohut iriliğinde yuvarlanarak köfte gibi yuvarlanır. Kaynayan tencerenin içine nohut, mercimek ilave edilerek pişirilir.
|
Kurşun Aşı (Kayseri) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc146453
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2019
619 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Sıvı yağ
Tuz
Köfteleri için;
3 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
Bir tutam tuz
Üzeri için;
Maydanoz
Bulgur ve irmiği sıcak suda bekletin. Üzerine tuz da ilave edin.
Bulgur şiştikten sonra yumurta, un ve biber salçasını ilave edip iyice yoğurun.
Misket şeklinde köfteler yapıp yuvarlayın.
Kuşbaşı etleri tencereye biraz yağ ekleyip mühürleyin.
Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip birlikte kavurun.
Biber ve domates salçasını da ilave edip kavurmaya devam edin.
Sıcak su ekleyin kaynamaya bırakın.
Yeşil mercimek, nohut, tuz ve misket köfteleri ekleyip bir taşım kaynatın.
Köfteler piştikten sonra ocaktan alıp servis edebilirsiniz.
|
Kurşun Aşı (Kayseri) |
|
sinbad
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.02.2020
Mesajlar: 38 Şehir: Yerevan |
Kısa URL: https://ml.md/lc148453
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2020
580 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kayseri Büyükşehir Belediyesi
250 gr kuzu kuşbaşı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış mercimek
1 adet kuru soğan
1/2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Köftesi için:
1 çay bardağı ince bulgur
100 gr yağsız kıyma
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 çay kaşığı tuz
Bulgura yarım çay bardağı sıcak su ilave ederek beş dakika bekletin.
Islanmış bulgura yumurta, un, salça, tuz ilave ederek ele yapışmayacak hale gelinceye kadar yoğurun.
Yirmi dakika dinlendirdiğimiz hamurdan ufak parçalar kopararak yuvarlak köfteler yapıp bir tepsiye dizin.
Kuşbaşı doğranmış et ve yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun.
Kavrulan ete salça, tuz, karabiber ilave edip üç, dört dakika kavurmaya devam edin.
Sonrasında üzerine 7-8 bardak su ilave edin.
Su ilave ettikten sonra haşlanmış mercimek ve nohutu ilave ederek yirmi dakika kısık ateşte pişirin.
En son hazırladığımız bulgur köftelerini ilave ederek on dakika daha kısık ateşte pişirip üzerine yakılmış kuru nane ve pul biber ilave ederek servis edin.
|
|