Bulguru derin bir kaba koyup üzerine çıkacak kadar kaynar su ekleyin. Suyunu çektikten ve soğuduktan sonra tuzu, baharatları, yumurtayı, unu ve naneyi ekleyip yoğurun. Parmak uzunluğunda köfteler yapın. Kaynattığınız üç su bardağı suyun içine bu köfteleri atarak suyun üzerine çıkıncaya kadar haşlayın. İri doğranmış soğanı yağda soteleyin. Salça ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Köfteleri süzüp üzerine sarımsaklı yoğurdu ve bu sosu ilave edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc116033
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2016
2,256 defa indirildi / yazdırıldı
2-3 su bardağı ince bulgur isteğe göre
1 adet yumurta
1 su bardağı un
İsteğe göre kuru reyhan
Karabiber
Tuz
Nane
Kimyon
Sosu için:
Yoğurt
Sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
Bulguru geniş bir kaseye alın.
Hepsi ıslanacak şekilde üzerine sıcak su döküp ağzını kapatın ve 15 dakika kadar bekletin.
Ardından un, baharat ve yumurtayı ekleyip iyice yoğurun.
Bir tencerenin yarısına kadar su doldurup hazırladığınız köfteleri haşlayın ve süzün.
Sonra bir kapta yoğurdu çırpıp bekletiyoruz.
Bir tavada da soğanı yağda kavurup salçasını ekleyin.
Haşlanan köfteleri servis tabağına alın.
Üzerine hazırladığınız yoğurdu ve salçalı sosu dökün.