Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Barbunya Tarifleri > Kuru Bakla Ezmesi (3 adet - 264,960 defa bakıldı)

Kuru Bakla Ezmesi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Barbunya Tarifleri
Fava Tarifleri
İç Bakla Tarifleri
Kuru Börülce Tarifleri
Kuru Fasulye Tarifleri
Mercimek Tarifleri
Nohut Tarifleri
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuru Bakla Ezmesi

HandeT
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.06.2005
Mesajlar: 41
Şehir: Urfa
Kısa URL: https://ml.md/lc43
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2005
3,192 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo bakla
1 Su bardağı zeytinyağı
3 Adet soğan
4 Adet şeker
Yarım limon
Tuz

Bir kap içinde zeytinyağıyla kıyılmış soğan öldürülür. İçine 5 su bardağı su ilave edilerek kaynatılır. Akşamdan ıslatılmış bakla, temizlenir, hazırladığımız harcın içine konur. Tuz, limon, şeker ilave edilerek pişirilir. Bakla piştikten sonra taneleri parçalanmış erimiş vaziyette ateşten alınır. Sezgeçten geçirilir, tabaklara konur, soğuduktan sonra üzerine limon ve zeytinyağı gezdirilir.


Kuru bakla ezmesi

agali
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2006
Mesajlar: 31
Şehir: Aliağa/İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc3508
Gönderme Tarihi: 07.May.2006
3,173 defa indirildi / yazdırıldı




400 gr. kuru bakla
3 adet soğan
1/2 bardak zeytinyağı
1/2 demet dereotu
1/2 çorba kasigi toz seker
3 çorba kasigi zeytinyağı
1 adet limonun suyu

Bir tencereye, sadece yikanmis iç kabuklari çikmis kuru baklayi, dörde bölünmüs soğanlari, zeytinyağını, toz sekeri, 8 bardak su ve tuzu koyarak kapagini kapatin ve baklalar iyice pisipte dagilir gibi oluncaya kadar ortadan az kuvvetteki bir ateste yaklasik 2 saat pismeye birakin.
Pisince baklalari bir süzgeçten geçirerek püre haline getirin ve sonra bunlara dereotu ekleyin ve tekrar atese oturtarak bir tasim daha kaynattiktan sonra hemen tabaga dökün. 2 saat bir kenara birakarak iyice dondurduktan sonra üstüne 4 çorba kasigi zeytinyağı gezdirin ve yaninda limonla servis yapin.


ML® Kuru Bakla Çorbası için tıklayın


KURU BAKLA EZMESİ

rıza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc13525
Gönderme Tarihi: 01.May.2007
2,992 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme:
750 gram kuru bakla,
1/2 bardak zeytinyağı,
2 baş soğan,
1/2 limon,
1 çay kaşığı toz şekeri,
4 bardak su,
yeteri kadar tuz.
Üstüne koymak için:
1 kahve fincanı zeytinyağı,
1 limonun suyu,
1 çorba kaşığı kekik.

Yapımı: Bir tencereye yarım bardak zeytinyağı koyup kabı orta ısılı ateşe oturtmalı. Yağ ısınınca ince ince doğranmış soğanları içine atmalı ve karıştırarak kavurmalı. Sonra kavrulmuş soğanlara dört bardak suyu katıp kaynamaya bırakmalı. Su kaynayınca buna bir gece önceden ıslatılmış iç baklayı yarım limon suyu ve toz şekeriyle birlikte katmalı. Yeteri kadar da tuz serptikten sonra tencerenin ağzını örtmeli ve içindekileri orta ısılı ateşte dağılıncaya kadar pişirmeli. Baklalar hafif sulu olarak ateşten indirileceğinden gerekirse tencereye vakit vakit sıcak su katılabilir.
Tencereyi ateşten indirince içindekileri ince delikli süzgeçten geçirerek baklaları püre durumuna getirmeli. Bakla ezmesini servis tabağına boşaltmalı ve soğumaya bırakmalı. Bakla ezmesi soğuyunca bunun üstüne bir limonun suyuyla bir kahve fincanı zeytinyağını gezdirerek dökmeli ve baklanın üstünü düzeltmeli. Bakla ezmesinin üstüne kekiği serptikten sonra servis yapmalı. Anadolu'nun bazı bölgelerinde bakla ezmesinin üstüne kekik yerine kurutulmuş nane serpildiği gibi bazı yerlerde de taze dereotu serpilmektedir.






Kuru Bakla Ezmesi Tarifleri Barbunya Tarifleri



(3 adet Kuru Bakla Ezmesi 264,960 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort