|
Kuru Bamya Çorbası (Kayseri) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc117025
Gönderme Tarihi: 21.May.2016
11,697 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kayseri Ticaret Odası
200 gr kuru bamya
Yarım kilo yağlı koyun eti
1,5 litre su
1 kaşık salça
1 limon suyu
Tuz
Cırgalan kırmızı toz biber
2 çorba kaşığı yağ
200 gr kuru bamya bir kevgirde sürülerek veya bir örtü içerisine koyulup ovularak, tüyleri ve küçük yaprakları ayıklanır. Bir tencereye 1 litre su konularak tuz ve biraz limon suyu eklenip kaynatılır. Haşlanarak yumuşatılan bamya kevgire dökülüp suyu süzülür. Bamyanın sapları varsa kesilir. Bir tava veya tencereye yağ konulup orta ateşte hafifçe kavrulur. Bir tabağa alınıp yağı süzdürülür. Yarım kilo yağlı koyun eti küçük kuşbaşı doğranır. Bir tencerede orta ateşte az yağ eklenerek kavrulur. Tuzu biberi ve bir kaşık salçası katılarak yarım litre su eklenip kaynatılır. Hazırlanan bamya, içine atılarak bir limon suyu ilave edilip, hafif ateşte 45 dakika (bu sure bamyanın cinsine gore uzayıp kısalabilir) kadar pişirilerek servis yapılır.
|
Kuru Bamya Çorbası (Kayseri) |
|
sinbad
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.02.2020
Mesajlar: 38 Şehir: Yerevan |
Kısa URL: https://ml.md/lc148452
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2020
2,437 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kayseri Büyükşehir Belediyesi
200 gr kuru bamya
250 gr kuzu eti (ufak kuşbaşı doğranmış)
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet limon
3 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kuru bamyaları sirke, tuz ve 5 su bardağı su ile 5-7 dakika haşlayın.
Daha sonra soğuk suyla yıkayın.
Yemeklik doğranmış kuru soğanı tereyağında pembeleşene kadar kavurun.
Ufak doğranmış etleri ilave ederek kavurmaya devam edin.
7-8 dakika kadar daha kavurduktan sonra salça, kuru bamyalar, limon suyu ve baharatları ekleyin.
Üzerine yeterince su ilave ederek 15-20 dakika kısık ateşte pişirip servis edin.
|
Kuru Bamya Çorbası (Kayseri) |
|
lüle
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.02.2015
Mesajlar: 36 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc131668
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2018
1,091 defa indirildi / yazdırıldı
|
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
250 gr. bamya
500 gr. Kuşbaşı et
Bir kase domates salçası
Bir yemek kaşığı biber salçası
2 adet kuru soğan
3 adet limon
Bamya düdüklü tencerede 15 dakika haşlanır. Düdüklü tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile kuş başı et, pembeleşinceye kadar kavrulur. Salça, biber, limon, bamya, tuz eklenir. Yeteri miktarda su eklenip, 15 dakika kadar pişirilir.
|
|