|
Kuru Barbunya Çorbası |
|
sultan abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.12.2011
Mesajlar: 29 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc70996
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2011
1,769 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kuru barbunya
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı su
Barbunya ve havuç birlikte haşlanır. Kalan az suyu ile blenderden geçirilerek püre yapılır. İnce çentilmiş soğan zeytinyağında çevrilir. Üzerine salça eklenir, 2-3 dakika sonra barbunyalı karışım, tuz ve su eklenir. Karıştırarak bir taşım pişirilir. Sıcak sunulur.
|
Barbunya Çorbası |
|
tıfıl aşçı
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2018
Mesajlar: 25 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc132316
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2018
935 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram haşlanmış kuru barbunya
1 adet kuru soğan
2 adet sarımsak
1 adet havuç (rendelenmiş)
Tuz
Karabiber
Kimyon
2 kaşık yağ
Öncelikle kuru barbunyayı düdüklüde haşlayın, yumuşasın ve haşlanmış kara suyunu dökün.
Sonra 1 adet kuru soğanı rendeleyin veya ince ince doğrayın, havucu rendeleyin ve yağda rendelemiş sarımsaklarla birlikte hafifçe kavurun.
Bir tencerenin içine sıcak sebze suyunu veya normal sıcak suyun içine pembeleşmiş soğan, havuç ve sarımsakları ekleyerek haşlanmış barbunya tanelerini ekleyin. Biraz kaynatın.
Daha sonra isterseniz suyu süzün, isterseniz sıcak çorba suyuyla birlikte barbunyayı ve çorba iç malzemelerini blender de parçalayarak püre haline getirin. süzdüğünüz suyun içine barbunya , soğan ve havuç pürelerini ekleyebilirsiniz
Kaynayan barbunyalı çorba suyu içine ince ince rendelenmiş maydanoz ekleyerek, tuzunu, karabiberini, kimyonu ve dilediğiniz baharatları ekleyerek bir taşım kadar kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Dilerseniz limon suyuyla birlikte sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
|
|