|
Kuru Börülce Salatası |
|
Miranda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 33 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6196
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2006
3,685 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr. kuru börülce (6 saat suda bekletin)
2 baş taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
4 adet kornişon turşu (küçük küp doğranmış)
2 kaşık balzamik sirke
1 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
pul biber
biraz kimyon
Börülceleri pişirin. İstediğiniz yumuşaklığa geldikten sonra süzün ve soğuk suyla çok az yıkayın. Hemen zeytinyağı, kornişon, limon suyu, balzamik sirke ve baharatlarla karıştırın. Sofraya getirmeden önce iri doğranmış maydanoz ve dereotu ilave edin.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 19.11.2021
|
Kuru Börülce Salatası |
|
naz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 85 Şehir: Nazilli |
Kısa URL: https://ml.md/lc7050
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2006
4,160 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kuru börülce
1 adet kuru soğan
2 iri domates
4 taze soğan
2 sivri biber
1/3 demet maydanoz
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
tuz
Börülceleri bir gece önceden soğuk su ile (veya pişirmeden iki saat kadar önce sıcak su ile) ıslatın, süzüp bir tencereye alın. İki-üç parmak geçecek kadar soğuk su koyun, kabukları soyulmuş bir soğan ile bir yemek kaşığı tuzu ilave edin, 15-20 dakika kadar kaynatın. Sıcakken delikli kepçe ile salata kabına alın, üzerine zeytinyağını dökün ve iyice karıştırın. Diğer yandan domatesin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Taze soğanın dış kabuklarını soyun ve beyaz kısımlarını ince ince doğrayın. Biberlerin saplarını ve tohumlarını ayıklayın, ince halkalar halinde kesin. Maydanozu ince kıyın. Masaya getirmeden önce hazırlanmış sebzeleri salata kabındaki yağlı börülceye katın, limon suyunu ekleyin ve iyice karıştırın. Domates ve biber yerine kış mevsiminde salatalık turşusu, kırmızı turp, zeytin de kullanabilirsiniz. Renk ve ekşilik vermesi için sumak, acılık vermesi için toz veya pul biber de ilave edebilirsiniz.
ML® Antep Salatası için tıklayın
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 19.11.2021
|
Kuru Börülce Salatası |
|
maymiy
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.02.2008
Mesajlar: 26 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc22090
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2008
4,214 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kuru börülce
1 Kuru soğan
4 adet taze soğan
1/3 Demet maydanoz
3 Kaşık zeytinyağı
2 Kaşık Limon suyu ve tuz
2 Adet domates
Bir gece önceden ıslattığınız börülceleri süzüp bir tencereye alınız. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edin bir kuru soğanı bir kaç parçaya bölüp tuzu da atarak 20 dakika kaynatın ve sıcakken kepçe ile salata kabına alıp üzerine zeytinyağını dökerek iyice karıştırın. Diğer tarafta küp küp doğradığınız domates, biber ve taze soğanları ince ince kıydığınız maydanozları da börülceye katarak karıştırın ve karışıma limonu da sıkarak servis tabağına alın.
|
Kuru Börülce Salatası |
|
Gür Ali
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.11.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc59035
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2011
3,543 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. kuru börülceyi bir gece önceden ıslatın. 30 dakika haşlayıp süzün. 3 adet yumurtayı 5 dakika haşlayın. 1 demet taze soğan, 1 demet taze sarımsak ve 1 demet maydanozu incecik kıyın. Yumurta sarılarını beyazlarından ayınn. Beyazlarını küp doğrayın. Börülceye tüm malzemeyi katın. 150 ml. zeytinyağına 100 ml. portakal suyu, 1 tatlı kaşığı hardal, yumurta sarıları, tuz ve biberi ekleyin. Karıştırıp börülcelerin üzerine dökün.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 07.03.2024
|
Kuru Börülce Salatası |
|
Bahar At
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2011
Mesajlar: 46 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc63701
Gönderme Tarihi: 31.May.2011
3,742 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1 su bardağı kuru börülce
1 demet taze soğan
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
1 demet maydanoz
5 çorba kaşığı zeytinyağı
6 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı pul biber
Akşamdan ıslattığınız kuru börülceleri süzün ve sabah yeni su koyup pişene kadar haşlayın. Sudan çıkarıp soğumaya bırakın. Taze soğanları, biberleri, maydanozu ince kıyıp haşlanmış börülceyle karıştırın. Zeytinyağı, nar ekşisi ve sirke ilave edip pul biber serpin. Sonra servis tabağına yerleştirip üzerine kıyılmış cevizlerle servis yapın.
|
Kuru Börülce Salatası |
|
pırıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2008
Mesajlar: 52 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc72716
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2012
2,834 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr kuru börülce
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet taze kırmızı biber
1-2 adet yeşil biber
1 adet limon
Tuz
Kuru börülceleri bir gece önceden suda bekletin. Ertesi günü üzerini geçecek kadar su ilave ettiğiniz tencerede bir haşlayıp suyunu süzün. Limon suyu ilave ettiğiniz suda 15 dakika tekrar haşlayıp suyunu süzün. Biberleri ve soğanı küp küp doğrayın.Dereotu ve maydanozu ince kıyın. Hepsini börülce ile harmanlayın. Diğer tarafta zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp ilave edin.
|
Kuru Börülce Salatası |
|
şiraze
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.03.2014
Mesajlar: 31 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc96695
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2014
2,677 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram kuru börülce
1 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Tuz
Limon suyu
Maydanoz
1 adet kırmızı biber
Börülceleri haşlayın. Suyunu süzün. Zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarmısak ve tuz ile bir sos hazırlayın. Börülcelerin üzerine bu sosu gezdirin. Karıştırıp, servis tabağına alın. ince kıyılmış maydanoz ve küçük doğranmış kırmızı biberle süsleyip, servis yapın.
|
Kuru Börülce Salatası |
|
mübaşir
Aşçı
Kayıt: 27.01.2015
Mesajlar: 18 Şehir: Karabük |
Kısa URL: https://ml.md/lc104732
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2015
2,403 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram haşlanmış kuru börülce
Yarım demet maydanoz
4 dal taze soğan
3 adet közlenmiş kırmızıbiber
2 adet sivri biber
3 adet tursu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 limon suyu
3 çorba kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı sumak
2 çorba kaşığı sirke
Pul biber, tuz, karabiber
Börülceleri akşamdan ıslatın daha sonra limonlu suda haşlayıp süzün. Diğer malzemeleri güzelce ince ince kıyıp bir kabın içine koyun ve börülceleri ekleyip harmanlayın. Nar ekşisi, zeytinyağı, sumak, sirkeyle bir sos yaparak üzerine dökün ve ikram edin.
|
Kuru Börülce Salatası |
|
duygusal
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.02.2015
Mesajlar: 23 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc105423
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2015
2,228 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet taze soğan
1,5 su bardağı kuru börülce
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet maydanoz
5 adet ceviz içi
1 adet limon
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı acı pul biber
Haşlanmış börülceyi derin bir kabın içine koyun, üzerine kıyılmış maydanozu, sarımsağı rendeleyin. Soğanları da ince ince kıyıp içine ekleyin.
Zeytinyağı ve limon suyunu ekleyerek karıştırın. Börülcelerin üzerine bu karışımı dökün. İçine ceviz içi, kıyılmış maydanozu ve istediğiniz baharatları ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp ikram edin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 28.11.2023
|
Kuru Börülce Salatası |
|
şahbaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.02.2015
Mesajlar: 71 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc106689
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2015
2,646 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı haşlanmış börülce
Yarım su bardağı haşlanmış mısır
6-7 dal maydanoz
5-6 dal taze soğan
7 tane kurutulmuş domates
1 limon
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Kimyon, karabiber, pul biber, tuz
Yapılışı:Börülceleri fazla yumuşamasına izin vermeden 45 dakika, tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzün ve soğumaya bırakın. 15 dakika ılık suda beklettiğiniz domatesleri, maydonozu ve taze soğanı ince ince doğrayın. Son olarak bütün malzemeleri bir kapta karıştırarak limon suyu ve baharatları da ilave edin. Salatanız servise hazır!
|
Kuru Börülce Salatası |
|
kırık bıçak
Aşçı
Kayıt: 24.04.2015
Mesajlar: 19 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc107104
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2015
2,301 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kuru börülce
3 adet taze soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
4 çorba kaşığı nar eksisi
1 demet dereotu
4 adet sivri biber
Bir gece suda bekletilmiş börülceyi üzerini geçecek kadar suda 30 dakika pişirin. Suyunu süzüp soğuk sudan geçirin. Soğuyunca üzerine kıyılmış dereotu, maydanoz, taze soğan, sivri biberi koyup harmanlayın. Nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp üzerine dökün.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 28.11.2023
|
Kuru Börülce Salatası |
|
nurnur
Editor
Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc111006
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2015
2,672 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://tafed.org.tr
2 su bardağı kuru börülce
1 fincan nar ekşisi
3 adet yeşil soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
½ bağ maydanoz
Tuz
Karabiber
1 adet domates
1 adet limonun suyu
3-4 adet marul göbeği
1 bağ roka
Kuru börülceler yıkanır, bir gün öncesinde suda bekletilir ve haşlanır.
Yeşil soğan, maydanoz, domates, roka, marul göbekleri ince bir şekilde doğranır.
Tüm malzemeler karıştırılıp soğuk olarak servise sunulur.
|
Kuru Börülce Salatası |
|
gül can
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2014
Mesajlar: 31 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc128692
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2017
1,027 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1 kg haşlanmış kuru börülce
1 adet taze kırmızı biber
1 adet havuç
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1/2 bardak tavuk suyu
Tuz ve Karabiber
Zeytinyağı
Süslemek için peynir
Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin, ince doğranmış, soğan, havuç, biber ve sarımsağı ekleyip 7-8 dakika kavurun.
Börülceyi ve tavuk suyunu ilave edin.
Ocağı kısık ateşe getirip tavuk suyu çekilene kadar pişirin.
Tuz ve karabiberi ekleyin.
Soğuduktan sonra 1/4 bardak zeytinyağı daha ekleyip karıştırın.
|
Kuru Börülce Salatası |
|
portakal çekirdeği
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2015
Mesajlar: 33 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc130670
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2017
1,117 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://gurmekibris.com
2 su bardağı kuru börülce
2 tane közlenmiş kırmızı biber
2 tane sivribiber
Biraz maydanoz
2 dal yeşil soğan
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı limon suyu
Yeşil Zeytin
Tuz
Nane
Pulbiber
Zeytinyağı
Börülceleri sabahtan sıcak suda ıslatalım. Öğleden sonra suyunu süzüp haşlayalım.
Suyunu süzüp soğumaya bırakalım.
Bir kaseye doğranmış sebzeleri, börülceyi, tuz ve baharatları, yağı ve sirkeyi de ilave edip karıştıralım.
Servis tabağına koyup üstünü dilimlenmiş yeşil zeytinlerle süsleyelim.
|
Kuru Börülce Salatası |
|
everest
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc131424
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2018
1,267 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://annevebebek.gov.tr
300 g kuru börülce
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
5 adet yeşil soğan
Nar ekşisi
Zeytinyağı
Tuz
Limon suyu
Bir gece öncesinden ıslattığınız börülceleri haşlayın. Doğradığınız maydanoz, dereotu ve yeşil soğanları haşlanmış börülce ile harmanlayın. Limon, tuz ve zeytinyağı ile yaptığınız sosu salataya dökerek karıştırın ve servis tabağına alın.
|
Kuru Börülce Salatası |
|
safiye sönmez
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc134604
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2018
871 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı haşlanmış börülce
1 büyük havuç
Yarım demet maydanoz
Yarım demet yeşil veya kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı pul biber
1 tutam tuz
Börülceleri bir gece suda bekletiyoruz ve yıkayıp temiz su koyup haşlıyoruz, suyunu süzüp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan börülcelerimizi derin bir kaseye alıyoruz. Üzerine havucu rendeliyoruz. Soğan ve maydanozu yemeklik doğruyoruz. Tuz, pul biber sıvıyağ ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz ve servis yapıyoruz.
|
Kuru Börülce Salatası |
|
safiye sönmez
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc134614
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2018
1,338 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı kuru börülce
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 su bardağı mısır
Yarım su bardağı nar
1 su bardağı doğranmış salatalık turşusu
2 adet limon
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 yemek kaşığı tuz
İlk olarak 3 su bardağı börülcemizi yumuşayana kadar haşlıyoruz. Daha sonra maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıyoruz. Haşlanan börülceleri büyük bir kabın içerisine boşaltıp maydanozu, dereotunu, mısırı, narı ve doğranmış salatalık turşunu ekleyoruz. Bir kasenin içerisine 2 adet limonu sıkıyoruz üzerine zeytin yağını ve tuzu ekledikten sonra tuz eriyene kadar karıştırıyoruz. Sonra börülcelerin üzerine döküp hepsini güzelce karıştırdıktan sonra servis tabağına alıp servis ediyoruz.
|
Kuru Börülce Salatası |
|
sami er
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2019
Mesajlar: 21 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc144145
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2019
659 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram kuru börülce
Yarım demet maydanoz
1 adet dolmalık kırmızı biber
4 adet taze soğan
5 adet kornişon turşu
Yarım çay bardağı limon suyu
Tuz
Akşamdan ıslattığınız börülceleri haşlayıp süzün. Ardından limon suyu ilave ettiğiniz bir tencerede az su ile yaklaşık 20 dakika daha haşlayın.
Tüm malzemeyi doğrayın ve börülceleri ekleyin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu da ilave edip karıştırın.
|
Kuru Börülce Salatası |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145548
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2019
651 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram kuru börülce
Yarım demet maydanoz
4 dal taze soğan
Çeyrek demet dereotu
1 adet kırmızı dolmalık biber
3-5 adet kornişon turşu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Sumak
Tuz
Börülceleri bir akşam önceden ıslatın.
Ertesi gün sularını süzüp haşlayın.
Haşlama suyunu süzüp limon suyu ilave ettiğiniz suda yeniden süzün.
Biber ve turşuları küp küp doğrayın.
Dereotu, maydanoz ve taze soğanı ince ince kıyın.
Börülceleri süzüp tüm malzemeyi karıştırın.
Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve sumağı karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
Salatanız hazır.
|
Börülce Salatası |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145949
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2019
973 defa indirildi / yazdırıldı
|
Millî Eğitim Bakanlığı
½ kg kuru börülce
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
½ demet yeşil soğan
Tuz
Sosu için:
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 limon veya sirke
2 diş sarımsak
Börülce bir gün önceden ılık su ile ıslatılır.
Orta boy bir tencerede haşlanarak pişirilir.
Dereotu, maydanoz, taze soğan yıkanarak ince ince doğranır.
Limon suyu veya sirke ile sarımsak, tuz ve zeytinyağı karıştırılarak sos hazırlanır.
Doğranan yeşillikler börülceye eklenir, üzerine sos ilave edilerek servis edilir.
|
|