Kısa URL: https://ml.md/lc119823
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2016
1,201 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet patates
Yarım çay bardağı krema
60 gram endelenmiş parmesan peyniri
60 gram rendelenmiş mozzarella peyniri
4 adet kurutulmuş domates
2 adet kıyılmış taze soğan
3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
4 yemek kaşığı sana yağı
Tuz
Karabiber
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Patatesleri bütün olarak yumuşayıncaya kadar 30 dakika kadar fırında pişirin. İkiye bölüp içlerini kaşıkla çıkarın ve bir kaseye ayırın. Tuz ve karabiber ekleyip ezin. Taze soğanları ince doğrayın. Kurutulmuş domates ve mozzarellayı da ufak doğrayıp karışıma ekleyin. Sana yağı,Maydanoz ve kremayı da ilave edip iyice karıştırın ve patateslerin içine paylaştırın. Parmesan peynirini üstlerine serpip 15 dakika daha pişirin ve sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc70333
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2011
3,191 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet patates
8 adet kuru domates
1 baş soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
Domatesler ılık suda 1 saat bekletilir. Sonra sudan alınır ve bir kaç parçaya kesilir. İnce kıyılmış soğan zeytinyağında çevrilir. Üzerine kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış patates ve kıyılmış sarımsak eklenir. 5 dakika sotelendikten sonra tuz ve kuru domates katılır. 5 dakika daha çevrilir. Su eklenir, kapak kapatılır. Yarım saat orta ateşte pişirildikten sonra ateşten alınır. Ilık servis yapılır.