Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kuru Fasulye Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuru Fasulye Çorbası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170483
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2023
217 defa indirildi / yazdırıldı




https://cook.com.tr

Un 1 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Kuru Fasulye 1 Çay Bardağı
Biber Salçası 1 Çorba Kaşığı

TENCEREYİ OCAĞA KOYARIZ.
YAĞINI KOYARIZ. YAĞ KIZINCA SALÇASINI KOYUP KARIŞTIRIRIZ. ÖNCEDEN HAŞLADIĞIMIZ KURU FASULYENİN SUYUNU TENCERENİN İÇİNİ BOŞALTIP, KARIŞTIRIYORUZ. TUZUNU EKLEYİP, UNUNU KOYUP TEKRAR KARIŞTIRIYORUZ. KAYNAMAYA BAŞLAMADAN 5 DK ÖNCE BİR AVUÇ HAŞLANMIŞ FASULYEYİ KOYUYORUZ. KARIŞTIRIYORUZ.
ÇORBA KOYULAŞINCA OCAĞI KAPATIYORUZ.



Kuru Fasulye Çorbası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166691
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2022
207 defa indirildi / yazdırıldı




www.sefabdullahusta.com

2 su bardağı kuru fasulye
2 soğan
1 limon
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1,5 lt et suyu
600 gram kemiksiz kuzu eti
Tuz
Karabiber
1 demet dereotu

Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin veya düdüklü tencerede 1 saat kadar pişirin. Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Limonu sıcak su ile iyice yıkayın. Ardından kabuklarını rendeleyin. Suyunu sıkın. Bir tencerede 1 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırıp soğanları kavurun. Fasulyenin suyunu süzüp, tencereye et suyunun ve rendelenmiş limon kabuğunun yarısı ile birlikte ilave edin. Kapağını kapatarak 45 dakika kadar pişirin.
Bu arada etin sinirlerini temizleyip küçük küpler halinde doğrayın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp üzerine limon kabuğunun yarısını serpin. Kalan yağı büyük bir tavada kızdırın. Eti tavaya alıp hafifçe kavurun.
Eti tavadan çıkarıp tavaya bir miktar et suyu ekleyip pişirin. Tavada pişirdiğiniz karışımı fasulyeye ilave edip 45 dakika daha pişirin. Ardından eti ekleyip 60 dakika pişirin. Dereotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın.
Dereotunu çorbanın üzerine serpip servis yapın.

Not: Daha yoğun bir çorba elde etmek için servis yapmadan önce fasulyenin yarısını çorbanın içinden alıp püre haline getirdikten sonra tekrar ilave edebilirsiniz.



Kuru Fasulye Çorbası

pamuk bilek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.10.2020
Mesajlar: 49
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc153818
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2020
305 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram kuru fasulye
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 buke garni ( maydanoz kökü, defne yaprağı, kekik sapı vb.)
4 sap kereviz
2 ince sap pırasa
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
4 orta boy domates
1 tatlı kaşığı tuz

Fasulyeleri ayıklayıp 4-5 saat soğuk suyla ıslatın. Suyunu süzüp 2 ½ litre sıcak suyla ateşe koyun. 1 adet soğan, sarımsak ve buke garniyi katin. Kereviz ve pırasayı küçük parçalar halinde doğrayıp 1 kaşık yağla kısık ateş üzerinde pişmeye bırakın. Domatesin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp doğradıktan sonra karışıma ekleyin. Fasulye yumuşayınca içinden soğan ve buke garniyi çıkartıp domatesli karışıma katin. Sonra da püre makinesinden geçirin, tekrar ateşe koyup yeterince tuz katin. Servisten önce yumurta sarisini 2-3 kaşık çorbayla alıştırarak sulandırın ve kalan 1 kaşık yağla birlikte çorbaya katin. Yağda kızdırılmış ekmeklerle servis yapın.



Kuru Fasulye Çorbası

melik
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.03.2020
Mesajlar: 21
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc149543
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2020
679 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı kuru fasulye
1 adet kuru soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet havuç
1 adet patates
1 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı un
Tuz
4-5 dal biberiye

Fasulyeleri 8-10 saat kadar önceden ıslatın.
Çorbayı yapmaya başlamadan önce fasulyeleri haşlayıp süzün ve kenara alın.
Kuru soğanı yemeklik, havuç, patates ve biberi küp küp doğrayın.
Domatesleri rendeleyin.
Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanları yağda kavurun.
Doğradığınız sebzeleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra rendelenmiş domatesi ilave edin.
Domatesler suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
Unu ve tuzu da ekleyip karıştırın.
5 su bardağı kadar sıcak suyu tencereye ilave edin ve kaynamasını bekleyin.
Kaynayınca altını kısıp haşlanmış fasulyeleri de ekleyin.
7-8 dakika daha pişirdiğiniz çorbanızın üzerine biberiye yaprakları serpin.
Çorbanızı sıcak servis edin.



Kuru Fasulye Çorbası

güvercin
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.01.2015
Mesajlar: 23
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc104643
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2015
2,017 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
5 çorba kaşığı tarhana
2 çorba kaşığı un
4 diş sarımsak
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber

Tencerede tereyağını eritip üzerine unu ve sarımsağı alın. 5 dakika kadar kavurun. Salçayı, fasulyeyi ve suyu da üzerine ekleyip sürekli karıştırarak kaynatın. 5 dakika kadar pişince ocaktan alıp bekletin. Çorbanın üzeri için tereyağında pul biberi kavurup servis yaparken çorbanın üzerine paylaştırın.


Kuru Fasulye Çorbası

habibe gülyüz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.02.2014
Mesajlar: 32
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc103644
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2014
1,958 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı mercimek
1 çay bardağı bulgur
3 çorba kaşığı pirinç
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
7 su bardağı su
2 diş sarımsak
Acı pul biber, nane, kimyon

Fasulyeleri akşamdan ıslatın. Süzüp 10 dakika kadar haşlayın. İçine mercimekleri, bulguru, pirinci bir tencereye alın ve üzerini 3 parmak geçecek kadar su ilave ederek kaynatmaya devam edin. Tencerede yağı eritin üzerine rendelenmiş soğanı ve unu ekleyip 5 dakika kavurun. Salçayı, pişen mercimekli bulguru, ezilmiş sarımsağı da koyup karıştırın. İstediğiniz baharatları ekleyip sıcak olarak servis yapın.


Kuru Fasulye Çorbası

tekkaş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.09.2011
Mesajlar: 68
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc68580
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2011
2,410 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr kuru fasulye
2 soğan
10 su bardağı et suyu
1 çay bardağı un
3 çorba kaşığı margarin

Kuru fasulyeyi temizleyip akşamdan bol suda ıslayın. Sabah yıkayıp süzdürün. Soğanları soyup piyaz doğrayın. Sonra tencereye bir kaşık yağ koyup kızdırın, soğanları ekleyin, iki dakika kavurduktan sonra fasulyeyi ilave edip bir dakika daha karıştırın ve et suyu ile tuzu ilave edin. Orta ateşte yaklaşık 1,5 saat pişirin ve ateşten alın. Süzgeçten yada püre makinesinden geçirin. Başka bir tencerede, yağ ve unu orta ateşte karıştırarak 4-5 dakika kavurun ve fasulyeli suyu ilave edin. 3-4 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Zar gibi doğranmış kızarmış ekmekle servis edilir.


Kuru Fasulye Çorbası

ömer
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.01.2008
Mesajlar: 40
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc21035
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2008
2,423 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
3 su bardağı kuru fasulye
1 küçük beyaz soğan, küp şeklinde doğranmış
1 avuç maydanoz yaprağı, ince kıyılmış
pul biber

Hazırlanışı:
Fasulyeyi 4 bardak suda haşlayın ve süzün. 6 çorba kaşığı fasulyeyi bir kenara ayırın. Soğanı fasulyeye ekleyin. 6 su bardağı su ilave edip pişirin. Blender'dan geçirin. Ayırdığınız fasulyeleri ekleyin. Servis yaparken pul biber ve maydanozla süsleyin.


Kuru Fasulye Çorbası

kasabanınnamusu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.06.2007
Mesajlar: 63
Şehir: Turgutlu
Kısa URL: https://ml.md/lc15946
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2007
3,197 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı kuru fasulye
2 adet orta boy kuru soğan
1 çorba kaşığı margarin
12 su bardağı et suyu
1 çay bardağı un
Tuz

Kuru fasulye haşlanır, soğanlar yarım daire şeklinde doğranır, margarinde kavrulur, suyu süzülmüş fasulye eklenir, bir kaç dakika çevirdikten sonra et suyu ve tuz katılır. Yaklaşık yarım saat pişirilir. Blendereden geçirilerek püre yapılır. Diğer tencereye bir çorba kaşığı margarin ve un koyarak pembeleştirilir, çorbanın üzerine gezdirilir.


ML® Kuru Çorbası için tıklayın






Kuru Fasulye Çorbası Tarifleri Makarnalı Çorba Tarifleri



(9 adet Kuru Fasulye Çorbası 323,590 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort