|
Kuru Fasulye Ezmesi |
|
semra bacı
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2020
Mesajlar: 29 Şehir: Midyat |
Kısa URL: https://ml.md/lc156359
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2021
247 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kuru fasulye unu
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2-3 yemek kaşığı tahin
3-4 diş sarımsak
1 adet limonun suyu
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kuru fasulye unu, su ve sıvı yağ eklenerek pişirilir. Koyulaşıp fokurdayınca ocak kapatılır, baharatlar eklenir. Soğuyunca tahin, limon suyu ve sarımsak eklenip karıştırılır. Üzeri tane nohut ve taze naneyle süslenerek servis edilir.
|
Fasulye Ezmesi |
|
ayçiçeğim
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.05.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc142570
Gönderme Tarihi: 08.May.2019
761 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kuru fasulye
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Üstü için:
1 su bardağı yoğurt
4 diş sarımsak
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Akşamdan ılık suda beklettiğiniz kuru fasulyenin üstünü kapatacak kadar su koyup haşlayın. Süzün, bekletin.
Fasulyenin zarlarını soyup suyuyla birlikte blender'da püre haline gelene kadar ezin ve servis tabağına yayın. Dövülmüş sarımsağı yoğurtla karıştırıp, pürenin üstüne dökün.
Zeytinyağında kızdırdığınız pul biberi de döktükten sonra kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
|
Kurufasülye Püresi |
|
gülüş
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2017
Mesajlar: 21 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc129885
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2017
1,268 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
2 su bardağı haşlanmış kuru fasülye
2 diş sarımsak
¼ su bardağı zeytinyağı
½ adet limon suyu
½ adet limon kabuğu (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı ince doğranmış taze kekik
Tuz
Taze kekik dışındaki tüm malzemeleri mutfak robotuna alarak ezin.
Dibi bir servis kabına alarak ince ince doğranmış taze kekik ile karıştırın.
Buzdolabında biraz soğuttuktan sonra grissini ve sebzeler ile servis edebilirsiniz.
Not: Konserve kurufasülye kullanabilirsiniz.
|
Kuru Fasulye Ezmesi |
|
ardan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.03.2016
Mesajlar: 37 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc117103
Gönderme Tarihi: 25.May.2016
2,979 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet konserve kuru fasulye
3 diş rende sarımsak
3 yemek limon suyu
4 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tahin
1 tutam deniz tuzu
1 tutam taze çekilmiş karabiber
1 tutam taze pul biber
1 tutam sumak
Bütün malzemeyi yumuşak tereyağı ile birlikte mutfak robotunda karıştırın. Arzu ederseniz servis etmeden önce üzerine 1 kaşık tereyağı kızdırıp pul biber ve sumak serperek servis yapın.
|
Kuru Fasulye Ezmesi |
|
güz çiçeği
Aşçı
Kayıt: 21.08.2015
Mesajlar: 12 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc114202
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2016
2,097 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Su bardağı kuru fasulye
1 diş Sarımsak
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tuz
Kuru fasulyeleri bir gece suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Haşlanmış fasulyelerin kabuklarını soyduktan sonra çukur bir kaba alın. El blenderi ile pürüzsüz olmasını sağlayın. Üzerine ince kıyılmış sarımsak, zeytinyağı ve tuz ilave edip karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine pul biber serpin. Servis yapın.
|
Fasulye Ezmesi |
|
dere
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.05.2014
Mesajlar: 47 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc98143
Gönderme Tarihi: 11.May.2014
2,496 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kuru fasulye
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1 adet limon suyu
1 çay kaşığı tuz karabiber
8-10 adet yeşil zeytin
Akşamdan ıslatılmış fasulye iyice haşlanır robottan geçirip püre taline getirilir soğan ve maydanoz çok ince kıyılır tuz, karabiber ve zeytinyağı eklenerek püre iyicekarıştırılır servis için yeşil zeytinle süslenerek servis edilir.
|
FASULYE EZME SALATASI |
|
kafein
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.11.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc43742
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2009
3,408 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
250 Gr. kuru iri fasulye
1 Fincan zeytinyağı
1/2 Fincan sirke veya limon suyu
1 Küçük kuru soğan
1 Çay kaşığı tuz
Kırmızı biber
1 Çay kaşığı hardal
YAPILIŞI
1 Akşamdan ıslatılmış fasulyeyi haşlayınız ve kabuklarını ayıklayarak kaşıkla eziniz.
2 Çok ince rende soğan, zeytinyağı çok az hardal tuz, biber, limon suyu veya sirke ile karıştırıp servis tabağına alınız, üzerini zeytin ve maydonozla süsleyiniz.
|
FASULYE EZMESİ |
|
gonultastan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2009
Mesajlar: 40 Şehir: sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc40691
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2009
2,734 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 büyük kuru soğan, incecik kıyılmış
500 gr kadar haşlanmış kuru fasulye
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
Zeytinyağ
Hazırlanışı
Soğan zetinyağda öldürülür. Haşlanmış kuru fasulye eklenip birkaç dakika daha pişirilip altı kapatılır. Tuz karabiber ve çok az toz biber eklenip robotta çekilir. İstenirse üzerine toz biberli kızgın yağ gezdirilir. Özellikle barbekü menüsü ile çok yakışıyor.
|
KURU FASULYE EZMESİ SALATASI |
|
yıldız tozu
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.09.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc27022
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2008
3,156 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
500 gram kuru fasulye
2 limon
2 fincan zeytinyağı
tuz
HAZIRLAMIŞI:
İri taneli kuru fasulye geceden ıslatılır. Ertesi gün iyice haşlanır, kabukları ayıklanır. Kaşıkla ezilir, içine biraz tuz, zeytinyağı ve limon katılır. Süslenip sofraya götürülür.
|
FASULYE EZMESİ SALATASI |
|
Horse
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11186
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2007
3,222 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram irice kuru fasulye
1.1/4 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı limon suyu
tuz
1) Bir tencereye, bir gece evvelinden, soğuk suda yatırılmış 250 gram iri kuru fasulye (Selanik fasulyesini tercih etmelidir) koyduktan sonra, tencereyi su ile doldurmalı, sonra da tencereyi ateşe oturtarak fasulyeler iyice pişipte üstlerinde çatlaklıklar hasıl oluncaya kadar haşlamalıdır.
2) Fasulyeler iyice haşlanınca, süzmek suretile suyunu döktükten sonra, kabuklarını ayıklamalı ve kabukları ayıklanmış bu fasulyeleri bir defa et makinesinden geçirmek suretile püre haline getirdikten sonra, üstlerine tahta kaşıkla kuvvetlice bastırarak, bir kere de kalınca delili bir kalbur veya süzgeçten geçirmelidir.
3) Sonra, püre halindeki bu fasulyelere, 1 miktar tuz, 1 kahve fincanı limon suyu ile 1.1/4 kahve fincanı da zeytinyağı ilâve ederek iyice bir karıştırdıktan sonra bunları tabağa almalı ve servis yapmalıdır.
|
FASULYE EZMESİ |
|
neyzen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8228
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2006
3,185 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fasulye, piyaz fasulyesi gibi hazırlanarak suyu çıkarılır. Et makinesinden çekilir ve kalburdan tahta tokmakla basarak geçirilir. İçine zeytinyağı, limon koyup iyice karıştırılır.
|
Ezme Fasulye |
|
lekelimelek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.02.2006
Mesajlar: 49 Şehir: IZMIR |
Kısa URL: https://ml.md/lc6930
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2006
4,671 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
1 su bardağı kuru fasulye
3 yemek kaşığı tahin
2 diş ezilmiş sarımsak
3 yemek kaığı limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
tuz
Yapılışı:
Fasulyeleri bir gece önceden ıslatın, süzün, bir tencerede beş dakika haşlayın. Haşiama suyunu dökün, fasulyelerin üzerini üç parmak geçecek kadar su ve bir tatlı kaşığı tuz koyup yumuşayıncaya kadar haşlayın. Fasulyelerin kabukları ayrışmaya başlayınca süzün, soğuduktan sonra havan veya mutfak robotu ile iri taneli un haline getirin. Haşlanmış, soyulmuş, ezilmiş fasulyeleri bir kapta tahin, ezilmiş sarımsak, limon suyu ile karıştırın, tuzunu kontrol edin, yayvan bir tabağa alın. Servis yaparken üzerine zeytinyağı ve kırmızı biber gezdirin.
|
Fasulye Ezme Salatası |
|
Zehra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2005
Mesajlar: 46 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc6017
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2006
4,148 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 kase kuru fasulye
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı biber
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
1 kase kuru fasulyeyi akşamdan soğuk suyla ıslatin. Ertesi sabah suyunu süzelim ve bir tencerede üzerine 3-4 parmak çıkacak kadar su ilavesiyle haşlayalım. Fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Sonra robotta veya çatalla iyice ezelim. Üzerine tuz, karabiber, kırmızı biber ve zeytinyağı ile çırparak hazırladığımız sosumuzu gezdirelim. En son olarak ince kıydığımız maydanozlarla süsleyerek servise sunalım.
ML® Acılı Ezme için tıklayın
Fotoğraf "pembe yanak" tarafından gönderildi. 04.05.2016
|
Kuru Fasulye Ezmesi |
|
bulamaç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2005
Mesajlar: 66 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc5744
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2006
3,539 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram kuru fasulye
2 adet limon
Kırmızı biber
Zeytinyağı
250 gr. tahin
4-5 diş sarımsak
Karabiber
Sumak
Fasulyeleri akşamdan suda ıslatın. Suda haşlayarak süzün. Kabukları soyulmuş fasulyeleri püre haline getirin. Bir kabın içinde dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz ve tahini iyice karıştırın. Koyu bir bulamaç yapın. Servis tabağına alın. Üzerine kızdırılmış yağ ile kırmızı biber dökün. Maydanozla süsleyin.
|
|